CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tiada Penerbangan Pada Jumaat, Lelaki Ini Kutuk Sistem Rayani Air

23-12-2015 11:40 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 27827| Komen: 184

Description: Baru sahaja memulakan operasinya pada Ahad lepas, Rayani Air menerima kutukan daripada lelaki ini...


Oleh : Fyruz Hanna

Baru sahaja memulakan operasinya pada Ahad lepas, Rayani Air menerima kutukan daripada lelaki ini.

Penerbangan yang patuh syariah ini memilih warna hijau dan hitam sebagai warna rasmi dan juga krew wanita diwajibkan berhijab.

Tak pasti apa yang ingin disampaikan lelaki bukan muslim ini namun dia dilihat seakan tidak puas hati dengan sistem yang dikenalikan oleh Rayani Air.

Vintonio Xian dalam status Fbnya berkongi satu posting daripada The Rakyat Post Versi bahasa Cina [tajuk: Penerbangan halal, Anak Kapal Wanita Bertudung dan Tiada Alkohol] dengan kapsyen: " Maaf.. tiada penerbangan pada hari Jumaat"..

Mungkin terkesan dengan keadaan itu, dengan nada sinis dia dan rakan-rakannya seakan mentertawakan kehadiran krew penerbangan dan mengaitkan perkara tersebut dengan halal dan haram.

Umum tahu, sebagai penerbangan patuh syariah, mereka tidak menghidangkan alkohol serta pakaian anak kapal yang menutup aurat.

Rata-rata netizen tidak berpuas hati dengan kenyataan lelaki ni yang menyatakan penumpang mempunyai banyak pilihan selain daripada untuk menggunakan penerbangan Rayani Air.






17

Bagus
17

Marah
15

Terkejut
19

Sedih
18

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (95 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Knowlee 23-12-2015 08:54 AM
Ek eleh puak bukit ni. Tak suka, pilih la airline lain. Sibuk bising apesal.
Quote bluehedgehog 23-12-2015 08:54 AM
jgn kutuk, nanti bos marah
Quote bluehedgehog 23-12-2015 08:57 AM
sweeeeeeeet
jgn kutuk amoi2 ni la
Quote ultra78 23-12-2015 08:59 AM
Agak bodoh juga komen-komen tu.
Quote epalsearch 23-12-2015 09:00 AM
siapa ckp takde flight on friday? aku baru je book utk berlepas hari jumaat. apek2 ni pon kot nak kutuk pon get the facts right dulu laa hishhh...
Quote 800214 23-12-2015 09:00 AM
ni yg non muslim kutuk.korang x baca ig joelobosi ke hapa laki daphne iking tu?lahi cam haram.rasa nak rendam je muka dia dlm air najis
Quote dino 23-12-2015 09:02 AM
ultra78 replied at 23-12-2015 08:59 AM
Agak bodoh juga komen-komen tu.

tu la bengong je komen sekor2....
Quote EJALTI 23-12-2015 09:03 AM
Agak pprt dan bimbo yang megomen tuh
Quote CrowneGlory 23-12-2015 09:05 AM
800214 replied at 23-12-2015 09:00 AM
ni yg non muslim kutuk.korang x baca ig joelobosi ke hapa laki daphne iking tu?lahi cam haram.rasa n ...

Apa yg dikutuk dek laki daphne tu.sama je laki bini bahalol...
Quote bluehedgehog 23-12-2015 09:06 AM
korang nk caci maki siapa...buat je la...
janji jgn korang kutuk amoi2 ni...
ps: x termasuk laki kanan tu

Quote myoujin 23-12-2015 09:06 AM
Let see how long  they can survey kepala banar dia hahahha

Cina bukit sangat.
Quote CrowneGlory 23-12-2015 09:07 AM
Company kat johor cinapek2 babi ni ..mendapat la ko...pergi kaitkan lg non relevant to company x memasal org tau company ko apa...dlm2 mulut puaka otak bangang
Quote tentera_laut 23-12-2015 09:07 AM
dugaan tol untuk rayani air ni.. i doakan diorang maju. amin.
Quote dino 23-12-2015 09:08 AM
myoujin replied at 23-12-2015 09:06 AM
Let see how long  they can survey kepala banar dia hahahha

Cina bukit sangat.

survey ngan survive pun takleh beza
Quote exclusive_vvip 23-12-2015 09:08 AM
john chai john tan vintonio bagai...tgk2 karak mari...hihi
Quote dino 23-12-2015 09:09 AM
exclusive_vvip replied at 23-12-2015 09:08 AM
john chai john tan vintonio bagai...tgk2 karak mari...hihi

nama musti kokesen hbis....
Quote BlueEagle 23-12-2015 09:11 AM
bangsa ni jenis suka ambik peluang yang ada...aku selalu kena depa ni potong barisan....selamba jer masuk barisan...macam depa ni takde mata tak nampak kita,  sedangkan kita ni duk elok2 baris tunggu turn....kalau kena kat depa sure bising satu dunia....
Quote nuralisa 23-12-2015 09:11 AM
air asia dulu pun kena kutuk kaw2 jugak...
ignore jer... yg penting cuba untuk upgradekan lagi service airline nie..
infact aku tgk dorg punya online purchase lagi better dr malindo air masa baru2 launch dulu..
Quote tentera_laut 23-12-2015 09:11 AM
red flag untuk isu perkauman dan religion di malaysia now days

sebab pada aku tak perlu provoke bab tudung dan sebagainya..
zaman najib ni teruk betul isu perkauman.. my god jgn jadi 13 mei

Lihat semua komen(184)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 11:00 PM GMT+8 , Processed in 0.068025 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top