CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lebuhraya Sungai Besi Banjir Lagi! Trafik Sesak teruk!

4-11-2015 04:29 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 12882| Komen: 64

Description: Kejadian kira-kira jam 4 petang menyebabkan kesesakan dan kenderaan terperangkap lebih satu jam di laluan tersebut sebelum air dengan ketinggian hampir 0.3 meter surut. Kender ...


sumber foto: Sinar Harian



Ribuan kenderaan terkandas apabila hujan lebat kira-kira 30 minit petang tadi, menenggelamkan kedua-dua hala Lebuhraya Sungai Besi berdekatan Stesen Komuter Serdang.


Ketua Pusat Perkhidmatan Dan Penyelarasan MCA Parlimen Serdang, Datuk Yap Pian Hon berkata, ia kejadian ketiga selepas bencana sama melanda kawasan itu beberapa bulan lalu.

Kejadian kira-kira jam 4 petang menyebabkan kesesakan dan kenderaan terperangkap lebih satu jam di laluan tersebut sebelum air dengan ketinggian hampir 0.3 meter surut.

Beliau berkata, kira-kira dua kilometer laluan lebuhraya ditenggelami air, hampir kesemua jalan berhampiran termasuk dari jalan besar Seri Kembangan mengalami kesesakan trafik yang serius.




Berita selanjutnya: http://www.sinarharian.com.my/edisi/selangor-kl/banjir-kilat-tengelamkan-lebuhraya-sungai-besi-1.447685
                                                         
34

Bagus
16

Marah
27

Terkejut
24

Sedih
21

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (148 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote batmana 4-11-2015 08:50 AM
takde menteri komen, suh pakai sampan ka?..
Quote ultra78 4-11-2015 08:54 AM
Kat situ ada service bot ulang-alik ke mines
Quote Mary_jane 4-11-2015 09:07 AM
Lain kali standby bot siap2 dalam kereta. Atau kayak. Kata saorang pak menteri.
Quote red_cattleya 4-11-2015 09:07 AM
menteri suruh rakyat spare pelampung dlm keta pulak lps neh
Quote BlueEagle 4-11-2015 09:30 AM
tak de yg nak kuarkan statement nih....kalau tak nak kena banjir jangan kerja jauh2 dari rumah....
Quote gekkou 4-11-2015 09:32 AM
menteri kata kalau hujan jangan kua rumah/ pejabat
tunggu sampai hujan berhenti
dan keadaan kembali pulih
Quote ctaz 4-11-2015 09:34 AM
kalau tak nak kena banjir...
jgn ikut jalan sg besi....



- menteri
Quote gaara_X 4-11-2015 09:41 AM
sungai pun dah penuh.....tak de tempat nak pergi air bah nie...
Quote -electrifying- 4-11-2015 09:44 AM
Kuar awal2 dr opis supaya dapat mengelakkan banjir... Kata pak menteri...
Quote Star_el 4-11-2015 09:50 AM
Bwahaha komen memasing, ada ciri-ciri seorang menteri.
Quote NonaNaga 4-11-2015 09:51 AM
dari Silikon semalam dah berderet....biasa smpi umah 535 ke 545 ...semalam kul 6.15 itu pun sbb naik tol UPM yg aman saja...lepas tol Sg Besi je jem...tengok sebelah serdang ke besraya tu ya Ampunnnn dah lah tol naik smpai RM2...rakyat golongan pertengahan sgt terasa dengan kenaikan tol....
Quote CrowneGlory 4-11-2015 09:54 AM
X memasal semua naik cyberjaya dts kena turun tbs..serdang banjir..
Quote qronaldo7 4-11-2015 09:55 AM
hikmah naikkan tol.
Quote mdhelmi 4-11-2015 10:09 AM
dah bole buka tender utk buat longkang
Quote dodolgemok 4-11-2015 10:28 AM
Xde org nak point out the mistake dekat TENGELAMKAN ke? Mohon betulkan @GhostWalking iols fefeeling grammar nazi pulak
Quote GhostWalking 4-11-2015 10:30 AM
dodolgemok replied at 4-11-2015 02:28 AM
Xde org nak point out the mistake dekat TENGELAMKAN ke? Mohon betulkan @GhostWalking iols fefeeling  ...

done tq dek dol
Quote haryatie 4-11-2015 10:33 AM
tu la semalm nak balik umah jem giler..
kluar kul 4.30 (putrajaya) sampai umah 6.30
pdhal kat mines je umah aku..
kalau hari2 cam ni...adoiiiii sengsaraaaa..
Quote nevberg 4-11-2015 10:41 AM
dah musim2 hujan ni..dan memang kawasan tu selalu banjir kilat..sila la check twitter ke apa dulu sebelum balik..
Quote nuralisa 4-11-2015 10:42 AM
menteri kata dengar guruh je terus balik..jgn tunggu...

Lihat semua komen(64)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 08:19 AM GMT+8 , Processed in 0.088748 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top