CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Bapa Ini Mendedikasikan Bakat 'Luar Biasa' Untuk Anak-anak

16-10-2015 03:00 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 7802| Komen: 21

Description: Bahagianya apabila anda mempunyai bakat tertentu, dan kemudiannya dapat mendedikasikan kelebihan anda itu untuk kegembiraan anak-anak, dan hanya untuk kebahagiaan mereka.
Oleh Adib Za

Bahagianya apabila anda mempunyai bakat tertentu, dan kemudiannya dapat mendedikasikan kelebihan anda itu untuk kegembiraan anak-anak, dan hanya untuk kebahagiaan mereka. 


Itu yang dilakukan oleh jurugambar terkenal, Gabe Tomoiaga yang mengekspresikan 'keajaiban dunia' buat anak-anaknya melalui gambar-gambar yang dihasilkannya.

Gabe menjadikan gambar anaknya, Landon 4 tahun, Liam 2 tahun dan Lucas 10 bulan ke dalam sebuah imaginasi yang sering diidamkan oleh kanak-kanak. 



"Anak-anak adalah dunia saya. Apa sahaja yang mereka katakan dan lakukan memberi inspirasi kepada saya untuk menghasilkan gambar magikal," ujar bapa ini kepada The Huffington Post.


Menunjukkan hasil karyanya merupakan sesuatu yang mengujakan bagi jurugambar ini kerana anak-anaknya mampu bercerita untuk meluahkan apa yang mereka rasakan terhadap gambar-gambar tersebut.

Usaha yang ditunjukkan oleh Gabe seharusnya memberikan inspirasi dan ilham kepada ibu bapa lain untuk menggunakan imaginasi dan juga kelebihan mereka. 



Bukan sahaja untuk kebahagiaan dan kegembiraan anak-anak, namun ia dapat menyampaikan satu mesej, lakukan sesuatu yang ringkas namun memberi erti mendalam buat anak-anak ini.

"Nikmati masa berharga dengan anak-anak dan orang tersayang anda, hargai mereka. Sesungguhnya masa itu perkara yang paling bernilai, masa yang hilang takkan kembali lagi." ujar Gabe. 



- CARI Infonet

(Sumber foto: Gabe Tomoiaga, Huffingtonpost)


29

Bagus
15

Marah
47

Terkejut
26

Sedih
10

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (151 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote starbee 16-10-2015 03:12 PM
terbaik...
Quote lavabatu 16-10-2015 03:25 PM
thread apa bende ni...??

Quote ad_hoc79 16-10-2015 03:29 PM
cantiknya....
patut letak kat board koleksi gambar ke macam ni?
Quote kucen_miang 16-10-2015 03:42 PM

thread wartawan cari otak udang.
Quote lavabatu 16-10-2015 03:45 PM
kucen_miang replied at 16-10-2015 03:42 PM
thread wartawan cari otak udang.

udang udang pun...atas dari mod wooo level dia.

so lu calculate sendiri la level otak mod.





Quote kucen_miang 16-10-2015 03:48 PM
lavabatu replied at 16-10-2015 03:45 PM
udang udang pun...atas dari mod wooo level dia.

so lu calculate sendiri la level otak mod.

wa gelak jer la laba.
Quote melia_star 16-10-2015 03:48 PM
wow! dat lion is so handsome....LIKE....
Quote Vellfire 16-10-2015 03:50 PM
tepek kat bod Ilusi & Ilustrasi sesuai ni
Quote Artemesiaa 16-10-2015 03:59 PM
Cam salah board je.  Apa pun cantik hasil photonya.
Quote batmana 16-10-2015 04:34 PM
kreatif!..
Quote JohnDeSouza 16-10-2015 04:42 PM
Letak jat bod peristiwa!
Quote clarizsa 16-10-2015 05:04 PM
untunglaa byk masa dan sgt kreatif....
Quote HannahMontana 16-10-2015 05:09 PM
mana isteri nya ??!!!!!!!!!!!!
Quote shernazz 16-10-2015 06:06 PM
lavabatu replied at 16-10-2015 03:45 PM
udang udang pun...atas dari mod wooo level dia.

so lu calculate sendiri la level otak mod.

yang ni lawak..
hampeh btol

Quote ipes2 16-10-2015 07:07 PM
sangta cool; mcm real
Quote xAthenax 16-10-2015 07:10 PM
awesome ...creative sangat
Quote alinone78 16-10-2015 08:20 PM
Lawo lawo lawo
Quote jazaa100 16-10-2015 09:41 PM
lavabatu replied at 16-10-2015 03:45 PM
udang udang pun...atas dari mod wooo level dia.

so lu calculate sendiri la level otak mod.

komen mcm ni blh buat kau diam kena tanam tau.....

kau provok sapa?..

yg terang-terang provoke siap letak nama lg, aman-aman aje....
Quote jazaa100 16-10-2015 09:43 PM
lavabatu replied at 16-10-2015 03:45 PM
udang udang pun...atas dari mod wooo level dia.

so lu calculate sendiri la level otak mod.

komen mcm ni blh buat kau diam kena tanam tau.....


kau provok sapa?..

yg terang-terang provoke siap letak nama lg, aman-aman aje....

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 01:39 AM GMT+8 , Processed in 0.092052 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top