CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Sah Serpihan Pesawat Di Pulau Reunion Milik MH370

4-9-2015 03:00 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4827| Komen: 19

Description: Pendakwaraya Perancis berkata seorang juruteknik dari Airbus Defense and Space (ADS-SAU) di Sepanyol yang membuat alatan untuk Boeing, mengesahkan satu daripada tiga nombor yang ditemui di serpihan sa ...



Oleh : TS LOO

sumber foto : http://www.freemalaysiatoday.com/


Pendakwaraya Perancis mengesahkan serpihan sayap yang ditemui di Pulau Reunion adalah milik pesawat Malaysia Airlines penerbangan MH370.

Menurut laporan Reuters, pendakwaraya Perancis berkata seorang juruteknik dari Airbus Defense and Space (ADS-SAU) di Sepanyol yang membuat alatan untuk Boeing, mengesahkan satu daripada tiga nombor yang ditemui di serpihan sayap itu adalah nombor siri bagi MH370 Boeing 777.

“Jadi, ia boleh memberikan pengesahan bahawa serpihan yang ditemui di Pulau Reunion pada 29 Julai 2015 sepadan dengan milik MH370,” 

Serpihan sayap berkenaan ditemui di pantai pulau jajahan Perancis itu pada 29 Julai lepas.


Penerbangan MH370 dari Kuala Lumpur ke Beijing hilang dari radar pada 8 Mac 2014, bersama 239 penumpang dan anak kapal.- CARI Infonet





 



13

Bagus
11

Marah
12

Terkejut
11

Sedih
11

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (78 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote system_failure 3-9-2015 11:41 PM
rakyat mesia tak sabar nak tgu.... thats why laa jibby announce cepat..
asalkan dah konpem 80% parts tu datangnya from B777 dah boleh ler diumumkan..
France pulak menunggu sehingga 101% confirmations termasuk umur siput sedut itew
Quote Changa 3-9-2015 11:42 PM
'Certainty' that Reunion debris from MH370, French official says
By Jason Hanna and Pierre Meilhan
Updated 1632 GMT (2332 HKT) September 3, 2015
(CNN)A piece of debris that washed up on the shore of Reunion Island in July was part of Malaysia Airlines Flight 370, the Paris prosecutor's office said Thursday, backing up a statement that Malaysia's Prime Minister made weeks ago.

Following the analysis of the debris, it is "possible to say with certainty that the flaperon discovered on the Reunion Island on July 29 2015 corresponds to the one on MH370," the prosecutor's office said in a statement.

The Malaysian Prime Minister said a few weeks ago that the debris clearly is from MH370, which disappeared with 239 people aboard in March 2014. Investigators in France had said there were "very strong presumptions" that the debris, called a flaperon, was from MH370, but that further testing was needed to say that with ironclad confidence.

In the early hours of March 8, 2014, Flight 370 took off from Kuala Lumpur International Airport in Malaysia en route to Beijing, with 239 passengers and crew on board.

At 1:19 a.m., as the Boeing 777-200ER was flying over the South China Sea, Malaysian air traffic controllers radioed the crew to contact controllers in Ho Chi Minh City for the onward flight through Vietnamese airspace.

The crew's acknowledgment of the request was the last thing ever heard from MH370: "Good night Malaysian three-seven-zero."

Shortly afterward, air traffic controllers in Malaysia lost contact with the plane somewhere over the sea between Malaysia and Vietnam.

The aircraft's transponder, which identifies the plane and relays details like altitude and speed to controllers, stopped transmitting. MH370 seemingly disappeared without a trace.

Malaysian authorities revealed later that military radar had tracked the plane as it turned back to the west and flew across the Malaysian Peninsula, up the Strait of Malacca, before flying out of radar range at 2:14 a.m. and vanishing once again.
Quote primemova 3-9-2015 11:52 PM
Cekap juga org2 maintenance MAS buat analisa... Tanpa sebarang keraguan mereka confirmkn ia dtg dr mh370 terus najib announce...
Quote matchstick 4-9-2015 12:27 AM
najib pakai khidmat raja bomoh je...
Quote NURMIMIE 4-9-2015 03:29 AM
So dah memang confirm la kan?.. dah tak gantung2 antara benua bagai la.. dah boleh turunkan segala bagai konspirasi .. atau ini pun still kinspirasi lagi?
Quote pyropura 4-9-2015 03:51 AM
...najip nak divert attention
Quote kambeng_masam 4-9-2015 04:55 AM
Najib nak tampil kelihatan sebagai hero....mengambil hati rakyat yg tgh marah.
Quote ella. 4-9-2015 06:41 AM
lembab tul buat keje..
Quote juliez 4-9-2015 06:46 AM
Takde details ker sis? Tak kan setakat confirm serial no saja? Siput sedut tu semua asal dari mana etc takde confirmation?
Quote trisnalovegun 4-9-2015 07:43 AM
kata bomoh malaysia mh370 masih di alam peri hahaha
Quote flying_cow 4-9-2015 08:17 AM
Biasalah sis french kan ala2 lembab gitu hiks. Sebelum keje nak pergi strike demand2 dulu.
Quote HannahMontana 4-9-2015 08:22 AM
seandainya  cengkerang laut boleh berbicara
Quote sofiazara 4-9-2015 08:29 AM
masih belum boleh draw any conclusion...tak detail tak detail
Quote zach2008 4-9-2015 08:42 AM
Pengesahan Malaysia  berdasarkan rekod MAS melalui no siri flaperon yang dijumpai.. sama, Najib umumkan je la.
France pulak tunggu Airbus selaku pembekal bahagian tersebut check dia org punya rekod. Selayaknya rekod pihak Airbus ni lbh banyak sebab buka dia buat untuk satu je. Yang Malaysia pulak hanya utk apa yg dia org guna je... Airbus sahkan, baru France umumkan...
Quote Ha_Neul 4-9-2015 08:50 AM
najib lebih efisien ok
Quote Changa 4-9-2015 08:56 AM
Ha_Neul replied at 4-9-2015 08:50 AM
najib lebih efisien ok


Kan?? Lembab sangat kokesen france ini

Mesti najib senyum sinis jah kat french pagi ini lepas baca berita.
Quote kentel 4-9-2015 09:16 AM
Changa replied at 4-9-2015 08:56 AM
Kan?? Lembab sangat kokesen france ini

Mesti najib senyum sinis jah kat french pagi ini lepas ...

sis ni sarcasm ke cane
Quote ammmy 2-10-2015 02:51 PM
tipuuuuuu
Quote Sanz80 2-10-2015 03:18 PM
zach2008 replied at 4-9-2015 08:42 AM
Pengesahan Malaysia  berdasarkan rekod MAS melalui no siri flaperon yang dijumpai.. sama, Najib umum ...

Boeing tak reti buat flaperon ke?

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 06:05 AM GMT+8 , Processed in 0.092848 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top