CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ratu Pelik, Aina Abdul Pakai Baju Diperbuat Daripada Surat Khabar

7-8-2022 10:28 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3667| Komen: 47

Description: Jika tidak pelik dan unik, bukan Aina Abdul namanya.
Jika tidak pelik dan unik, bukan Aina Abdul namanya.

Demikian yang dapat digambarkan tentang busana bertemakan helaian surat khabar digayakan pelantun lagu Sumpah itu baru-baru ini.


Foto: IG

Foto yang dimuat naik dalam Instagramnya memaparkan dia memakai dres yang diperbuat daripada helaian lipatan surat khabar.


Rata-rata netizen memuji kreativiti pereka busana tersebut iaitu Erdina Hairi kerana mengguna semula bahan terbuang.

Malah disebabkan busana tersebut juga, ada yang menggelar Aina sebagai ratu kitar semula.


“Ratu 3R (recycle, reuse, reduce),” kata netizen.


“Kreatif sangat, pakai kertas pun sudah hebat begini,” puji seorang peminatnya.-CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote .HannahMontana. 7-8-2022 10:52 AM
Baik ,,, yg ko sebut kertas , kertas tu..yessss probably kertas lah kannn tetapi teknik fesyen begini kita panggil drapping


dalam fesyen ada  modul drapping

ini adalah drapping

ko boleh drap dengan apa material termasuk daging fresh ke mcm feysen dress lady gaga pernah pakai

Ini teknik fesyen di sebut sebagai drapping .

Satu ilmu untuk ko semua disini.
Quote reporter_kalut 7-8-2022 03:51 PM
Lepas ni buat baju guna guni baja urea br curlas..
Quote dudaberhias 7-8-2022 04:10 PM
eeee cliche sangat design surat khabar ni.... dah ramai buat baju gini nyahhh...
cuba sesekali kreatif sikit designer pun... apa kata buat pakai kotak2 susu pisang basi dan innai derhaka yang menanti di kambusss dek agen2 jahlop tu...

mesti meletop siap dapat free limelight...

post je kat media sosial mintak infaq kotak susu basi dan kotak innai derhaka yang kena pack sendiri tu... untuk pengorbanan seni agitteww... confirm berduyun2 agen pm nak bagi free... kebetulan memang tak laku pun... dari theyols kambus dalam liang lahad dan belakang rumah baik sedekah bagi designer ponen buat baju...
Quote princessmiang 7-8-2022 04:13 PM
S.E.W.E.L ratu icon pondan2 alaf baru gen z
Quote Zeatyisaac 7-8-2022 04:14 PM
I cuma nak tanya, rambut yang Aina pakai hari tu tak berhantu ke? Manalah tahu, ada pemilik rambut tu yang dah meninggal.
Quote miracle_forever 7-8-2022 04:41 PM
macam baju sokkabar utk hari sukaneka sekolah. takde la kreatif mana pun. puuuuuiiihhhhh
Quote capwayang 7-8-2022 05:32 PM
..boleh la, nampak jadi baju la suratkhabar tu but dia tak umph! ala kadar je desingnya cos tak terkeluar luahan terkesima seperti "dari suratkhabar..!??" macam gambar contoh ni..

paper

paper

Quote 3480 7-8-2022 05:45 PM
Dulu msa sek cgu2 pernah buat aktiviti reka baju dr newspaper.. pertandingan dlm kelas
Quote makita 7-8-2022 06:01 PM
Bahaya Aina pakai baju sokabar. Kalau terkentut berdas das mau terbakar sokabar hasil dari haba yg menerjah.
Pakai je la baju kain biasa tu hatta kain buruk. Sbb rupa sama je .
Quote margo20 7-8-2022 06:56 PM
Tak cukup hebat cuba pakai baju dari simen
Quote AnnaSendin 7-8-2022 09:54 PM
Ok jur. Sesambil bosan tunggu turn show, atau pergi majlis anugerah yang hauk, boleyh baca sokkabar gittuew.
Quote Lagubestbest 7-8-2022 09:57 PM
kalau tak buat hal pelik2, tak viral.
Quote Nham22 7-8-2022 10:00 PM
Bilaaa aina nk pakai baju kain dr material kain kapann...?
Quote uori 7-8-2022 10:11 PM
margo20 replied at 7-8-2022 06:56 PM
Tak cukup hebat cuba pakai baju dari simen

kejammmm
Quote CurangLagi 7-8-2022 10:17 PM
Nham22 replied at 7-8-2022 02:00 PM
Bilaaa aina nk pakai baju kain dr material kain kapann...?

Aww komenmu..  Hahahahaha
Quote September14 7-8-2022 10:28 PM
Utk editorial ok je pkai mcmtu…
Quote Suchi 7-8-2022 10:54 PM
Antara fesyen aina ngn mimi peri mana lebih meletop?
Quote Madel 7-8-2022 10:55 PM
Fesyen baju nya ada yg lawa2 cuma pemakai nya aje yg tak lawa
Quote Cumikucingku 8-8-2022 12:12 AM
Nak request aina pakai bj dari pempes pulak...

Lihat semua komen(47)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 09:53 PM GMT+8 , Processed in 0.079593 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top