CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Dendam Pada Orang Tua, Wanita 'Share' Pengalaman Belajar Ilmu Hitam

3-8-2022 10:58 AM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 593| Komen: 1|Original author: Tatod

Description: Seorang wanita dikenali sebagai Ria Puspita Sari adalah bekas dukun 'santet' yang kini sudah bertaubat berkongsi pengalamannya ketika mula mempelajari ilmu hitam. Dia sanggup menipu orang tuanya konon ...
Ria Puspita Sari, bekas dukun (Sumber Indozone)


Seorang wanita dikenali sebagai Ria Puspita Sari adalah bekas dukun 'santet' yang kini sudah bertaubat berkongsi pengalamannya ketika mula mempelajari ilmu hitam. Dia sanggup menipu orang tuanya kononnya dia mengikut perkhemahan hujung minggu.

Demi membawa ilmu hitam itu pulang ke rumah, Ria melakukan beberapa tahap ritual. Dia diminta untuk berpuasa selama 41 hari kemudian selama ritual, orang yang ingin menguasai ilmu hitam itu diuji dengan memakan 13 biji besi.

Gambar hiasan.

Memetik laporan Indozone, Kesemua besi yang ditelan oleh Ria itu terlebih dahulu dijampi oleh sang guru. Tidak hanya itu, salah satu syarat untuk mempelajari ilmu hitam adalah murid harus memakan daging babi mentah. Tidak hanya itu, Ria juga diminta untuk meminum darah ular sebagai syarat kedua. 

Kedua-dua syarat berkenaan adalah perkara penting untuk persembahan bagi seseorang yang ingin menguasai ilmu hitam.

Gambar hiasan

Proses belajar ilmu hitam tidak hanya setakat itu, pada hari ke 21, Ria harus di sebat dengan cemeti yang juga sudah dibacakan mantera kononnya sebagai proses memasukan tenaga ke dalam tubuhnya.

Kata Ria, sepanjang proses itu berjalan, dia dapat rasakan tubuhnya panas. Dia mengaku mempelajari ilmu 'santet' kerana menyimpan rasa sakit hati terhadap orang tuanya. Dia mempelajari ilmu hitam itu di Pulau Jawa namun kini menyesali perbuatannya dan mengaku sudah bertaubat.

Gambar hiasan

Menyesal akan semua perbuatannya, masa lalunya itu hanya tinggal cerita yang kini tidak berniat lagi melakukan hal serupa.

Perkongsian itu didedahkan oleh Ria menerusi temubual bersama Denny Sumarga menerusi saluran Curhat Bang Denny Sumargo di platform YouTube. - CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote matbad 3-8-2022 04:52 PM
perghhh sanggup segalanya demi sakit hati

Lihat semua komen(1)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 03:12 AM GMT+8 , Processed in 0.072906 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top