CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Dituduh Pecah Amanah- Syed Saddiq Rasa Bersalah, Ibu Hidap Kanser Semula Sebab Tertekan

22-6-2022 03:44 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3325| Komen: 57

Description: Baru-baru ini Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman telah menghadiri ke mahkamah pada hari pertama bagi perbicaraan kes yangt dihadapinya iaitu empat pertuduhan berkaitan pecah amanah dana ...
Baru-baru ini Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman telah menghadiri ke mahkamah pada hari pertama bagi perbicaraan kes yangt dihadapinya iaitu empat pertuduhan berkaitan pecah amanah dana Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada) dan penggubahan wang haram.


Menerusi foto yang dimuat naik di Instagram, Syed Saddiq meluahkan perasan kecewa apabila ibunya mendapat tekanan sehingga disahkan menghidap semua penyakit kanser.'

Foto: IG

“Prosecutor panggil mama saya. Sedih, kecewa, marah. Rasa bersalah sangat-sangat kerana keengganan saya untuk lompat parti dan sokong kerajaan, Mama dan Abuyah diheret sekali. Mama disiasat SPRM dari 9 pagi sampai 8.30 malam, banyak kali.


Mama mengajar di pusat tuisyen pun dikatakan salah dan boleh hilang pencen. Mama kena tekanan sampai doktor sahkan Mama menghidap semula kanser.”



Akui bukan mudah meletakkan seorang ibu dalam situasi begitu, Syed Saddiq menceritakan bahawa ibunya menitipkan pesanan agar dia jangan berasa takut dan berani kerana benar.

“Bukan mudah apabila terpaksa meletakkan Mama dalam situasi begini. Waktu mula-mula Mama disoal siasat di SPRM, saya rasa sangat bersalah. Tetapi Mama lah yang pesan supaya saya jangan takut dan berani kerana benar."



Ahli Parlimen Muar turut menitipkan ucapan terima kasih buat ibunya yang sentiasa memahami prinsipnya dan tekad untuk berjuang demi negara tercinta. -CARI

Sumber: Murai.my

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sharlenetexas 22-6-2022 03:58 PM
Itulah ikutkan sangat darah muda. Ingatkan bersih sangat.


Quote AnBulisia 22-6-2022 04:02 PM
kenapa kebanyakan dan semua yang tertuduh dan ada kes mahkamah akan kaitkan ibu, bapa dan keluarga dalam pembelaan diri masing masing
Quote elzy 22-6-2022 04:04 PM
Bila dah terjebak dengan politic terpaksalah family, sedara-mara semua terpalit sama.. kena hadam semua ni..
Quote bakingsoda 22-6-2022 04:11 PM
3 perkara yg senang tunggang nak tutup jahat:
1) agama
2) parents tua & anak kecik
3) oyen n the gang
Quote shamsadis 22-6-2022 04:13 PM
orang kata kifarah, susah kalau berdosa dengan rakyat, makan duit rakyat
Quote KamikuP 22-6-2022 04:19 PM
Tu lah tu.. makan lagi duit haram rasuah kan mama kesayangan kena kanser balik
Anyway abngmu si Dollah tu dah jadi bewak ke tak keje peramugara?
Quote angelofish 22-6-2022 05:20 PM
ooo baru tau ..tertekan dapat anak buat masalah boleh kena kanser. ingat kan kanser ni sebab genetic, bahan chemical bahaya
Quote naina 22-6-2022 05:26 PM
Mak dia bukan freehair ke
Lawa mak hang syed
Quote nakkomenjugak 22-6-2022 05:28 PM
macam konsep Along jugak laaa
Ko yang hutang, satu family kena
Dalam kes ni
Ko main duit orang, satu family kena heret
Quote Perwira2022 22-6-2022 05:35 PM
Najib ambik masa berpuluh tahun dan seorang bini puaka untuk menjadi korup.

Mamat ni hanya perlu setahun menjadi menteri dan seorang bohsia rempit untuk menjadi kaki rasuah.
Quote ally9970 22-6-2022 05:41 PM
Kau yg buat hal, makan duit orang, nak salahkan orang lain pulak..
Quote _blackbird 22-6-2022 06:09 PM
kanser ni mcm heart attack ke. dpt berita2 mengejutka boleh dtg semula tiba2
Quote Duriand24 22-6-2022 06:27 PM
Ok la..sbg anak dah takde mak i sedih tgk her mom. Bole tak ko berpolitaik sorang2 xyah babitkan parents  ko? Haramjads betul le sadiq ni
Quote Duriand24 22-6-2022 06:27 PM
_blackbird replied at 22-6-2022 06:09 PM
kanser ni mcm heart attack ke. dpt berita2 mengejutka boleh dtg semula tiba2

Bila tertekan mmg sel tu muncul balik agaknye..
Quote cm_vungtau 22-6-2022 06:30 PM
Pakatan harapan yang bersalah. Ko bawak masuk budak2 muda last2 dia babitkan mak bapak dia. Nak curi tapi takde skill. Kejadah masukkan duit dalam ASB? Lol. Ngek betul la.
Quote _blackbird 22-6-2022 06:35 PM
Duriand24 replied at 22-6-2022 06:27 PM
Bila tertekan mmg sel tu muncul balik agaknye..

possible eh.. baru meol tau
Quote Nenasketum 22-6-2022 07:48 PM
Vongok, dedulu dok berkuntum kat condo area Hartamas tempat jalang2 dia.
Ada aku kesah pasal mak ko? Mak orang lain lagi baik aku kesiankan
Quote AcikBuncit 22-6-2022 09:54 PM
Itula cost kalau ko nk masuk politik diknon.. Tambah lagi kalau ko bkn side gov.. Takkan baru skrg nk terkejut? Ptt ko tau dh sblm jejak kaki dlm politik.. Btw kanser apa mak dia ni
Quote terma2nkondisi2 22-6-2022 10:07 PM
AnBulisia replied at 22-6-2022 04:02 PM
kenapa kebanyakan dan semua yang tertuduh dan ada kes mahkamah akan kaitkan ibu, bapa dan keluarga d ...

dalam politik ke?

mainan sentimen dan politik mmg tak dpt dipisahkan

Lihat semua komen(57)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 03:28 PM GMT+8 , Processed in 0.072660 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top