CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Dah Sakit Pun Tak Insaf, Meluat!" - Geng Batak Famous Hina Adibah Noor

20-6-2022 10:31 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 6241| Komen: 59

Description: Kematian selebriti Adibah Noor akibat kanser ovari tahap empat sungguh dirasai baik di kalangan peminat mahupun rakan artis.Dalam pada orang ramai masih bersedih, muncul pula beberapa komen di laman s ...
Kematian selebriti Adibah Noor akibat kanser ovari tahap empat sungguh dirasai baik di kalangan peminat mahupun rakan artis.

Dalam pada orang ramai masih bersedih, muncul pula beberapa komen di laman sosial mempersoalkan mengenai auratnya ketika masih hidup.


Kredit foto: Twitter/Cringe Malaysian

Lebih meruntun jiwa apabila ada komen 'mulut jahat' menggunakan bahasa kasar menghina dan menyindir Allahyarham tidak menutup aurat hingga ke akhir hayat.



Kredit foto: Twitter/FB

Gambar komen ditinggalkan di hantaran Facebook Harian Metro itu tersebar meluas dikongsi orang ramai termasuk peguam dan aktivis Siti Kassim.

"Mamat yang buat komen ni memang hati bangkai," ciap Siti Kasim.


Kredit foto: Twitter

Melihat komen-komen di Twitter, ada beberapa netizen mendakwa lelaki menggunakan nama Ibnu Ahmad Ar-Rayyan seorang yang berjiwa songsang.





Kredit foto: Twitter

Diri sendiri tidak semenggah, ada hati nak mengata orang. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lanacondor 20-6-2022 10:41 AM
Kalau nmpk bdk2 bodoh mcm ni rmi2 report acc dia.jgn follow dia.dia mmg sgja bt mcm tu nk naikkn follower n bt paid review..sng buat duit zmn skg ni.otak maruah agama cmpk luar.sian ko dik dh la miskin hina.prgai ngn ati level najis.pck mck yg kje kutip sampah cuci toilet tu LEBIH MULIA dr manusia mcm ni..
Quote chocobozhere 20-6-2022 10:44 AM
Can we just ignore je org bodoh ni
Quote mizruncing 20-6-2022 10:45 AM
eeiii gamak nya lahhhh taip macam tuuuu
Quote cikatilia 20-6-2022 10:46 AM
chocobozhere replied at 20-6-2022 10:44 AM
Can we just ignore je org bodoh ni

kan
jgn bagi limelight utk dia buat modal himpun follower dan jadi viral.. yihh
Quote kuzaime 20-6-2022 10:47 AM
mmg ramai skrg, taip jenis x berfikir dulu. Otak x tau cicir kat mana ntah. Benda simple, kalau x ada benda baik utk tulis / cakap, lagi baik diam!
Quote mendeluk 20-6-2022 10:49 AM
Macam gayah je aku tengok
Quote Unagi 20-6-2022 10:49 AM
benci nye aku orang typical macamni...
Quote DragonSari 20-6-2022 10:50 AM
Muka buruk perangai pun buruk
Quote ImpianSeroja 20-6-2022 10:50 AM
Edited by ImpianSeroja at 20-6-2022 10:56 AM

Nak bercakap pasal aurat ni time org tu hidup lagi..nk bg ceramah pasal tutup aurat tu wajib ke ape ke.. kalau org dah meninggal..no need nk kecam2..doa yg baik2 suda..kita pun x sempurna dik oii
Quote mendeluk 20-6-2022 10:50 AM
By the way, kalau sape perasan kan reporters malaysia suka sangat buka isu pasal aurat dari dulu. Tak yah highlight benda ini pun takpe sampai nak ber topic bagai !
Quote stingergrumpy 20-6-2022 10:51 AM
Quote: Normabaru replied at 8-6-2022 09:35 PM
Bodyshaming org dh meninggal mmg another level...

The audacity hmm... speechless..harap nnt ko dp ...]



Utk yg dah berpemegian ....a DEFINITE NO,NO....Tapi pada yg mssih hidup masih ok lagi....

Kita dengar kata norm......


Kahkahkahkahkah
Quote newyork 20-6-2022 10:52 AM
Jahatnya lah mulut. Hati mesti berkeladak dah lah hodoh.. sebuk aurat org lain haih ..
Quote MatDeghem 20-6-2022 10:53 AM
Ini mesti satu geng dgn Pak gad neelopa. Sewel

Quote stingergrumpy 20-6-2022 10:55 AM
kuzaime replied at 20-6-2022 10:47 AM
mmg ramai skrg, taip jenis x berfikir dulu. Otak x tau cicir kat mana ntah. Benda simple, ka ...

We become more emotional sebab yg diperkatakhen ini insan yg sudah teda kheunz?

Gimana kalau kata kata ini utk org yg masih hidup?

We are more tolerable?
Quote stingergrumpy 20-6-2022 11:01 AM
mendeluk replied at 20-6-2022 10:50 AM
By the way, kalau sape perasan kan reporters malaysia suka sangat buka isu pasal aurat dari dulu. Ta ...


Buka isu pasal aurat satu hal...

Tapi kalau macam potographer pencacai bangkai cari @MatDeghem yg jaja posters aurat  retis kehulu hilir?

Kahkahkahkahkah

Quote prettyuglybabe 20-6-2022 11:29 AM
bodoh sapa yang cari pasal..
jangan netizen korek hal kau, malu seluruh keturunan..
itu pun aib dah terbuka sikit tu..
Quote OyaTonggek 20-6-2022 11:44 AM
muka pun mcm pelopor kunyit...puikkkk
Quote Lavender_Violet 20-6-2022 11:45 AM
prettyuglybabe replied at 20-6-2022 11:29 AM
bodoh sapa yang cari pasal..
jangan netizen korek hal kau, malu seluruh keturunan..
itu pun aib dah  ...

Dah kena dah
Dia dah deactivate akaun FB dia dah
Cyber troopers ramai2 hentam dia
Terbongkar heols sebenarnya seorang gayah
Quote MatDeghem 20-6-2022 11:47 AM
Edited by MatDeghem at 20-6-2022 11:51 AM
stingergrumpy replied at 20-6-2022 11:01 AM
Buka isu pasal aurat satu hal...

Tapi kalau macam potographer pencacai bangkai cari @MatDeghem yg ...

hehehe.....

Boss lu sudah bersuara bhai..... kepooooo




"Saya mohon kepada semua yang mengenali arwah, minta jasa baik agar tidak kongsikan gambar arwah yang tidak menutup aurat. Cukup sekadar sedekah Al-fatihah.

"Jangan kita sebarkan perkara yang tidak perlu. Pesanan ini khas buat diri saya yang sering terlupa sekian. Salam," tulisnya di Instagram yang dipetik dari mStar.





Lihat semua komen(59)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 08:15 AM GMT+8 , Processed in 0.081798 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top