CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pemuda BN Setuju SPRM Minta Najib Jelaskan Isu RM2.6billion

7-8-2015 10:17 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5110| Komen: 8

Description: Tegas Ketuanya Khairy Jamaluddin, SPRM mesti bertindak bebas agar ia akan memberi gambaran yang lebih jelas berhubung kontroversi yang timbul dan ini membuktikan SPRM menjalankan siasatan tanpa 'fear ...


Oleh : TS LOO

sumber foto : http://www.themalaysianinsider.com/


Semalam Pemuda Barisan Nasional menyatakan persetujuan berhubung tindakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) meminta Perdana Menteri tampil menjelaskan perihal sumbangan derma RM2.6 billion yang dimasukkan ke dalam akaun peribadinya.

Tegas Ketuanya Khairy Jamaluddin,  SPRM mesti bertindak bebas agar ia akan memberi gambaran yang lebih jelas berhubung kontroversi yang timbul dan ini membuktikan SPRM menjalankan siasatan tanpa 'fear or favour' (rasa takut atau menyebelahi mana-mana pihak). 

Beliua berkata demikian pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Pemuda BN di Pusat Dagangan Dunia Putra hari ini. 

"Tindakan SPRM itu mestilah berterusan sehingga agensi bebas itu dapat membuktikan satu gambaran yang lebih jelas kepada rakyat Malaysia tentang apa sebenarnya yang berlaku," kata Khairy yang juga ketua Pemuda Umno.


Tambahnya, jika presiden parti itu perlu berbuat demikian untuk membantu SPRM menjalankan siasatan, rakyat boleh percaya yang tiada apa yang hendak disembunyikan dan siasatan itu bersifat telus.

SPRM semalam mengumumkan mengenal pasti penderma dari Timur Tengah yang menyumbangkan sebanyak RM2.6 bilion ke dalam akaun peribadi Najib, tetapi tidak menamakan individu berkenaan.

Agensi anti-rasuah itu berkata, ia akan memanggil perdana menteri untuk tampil memberikan penjelasan mengenai sumbangan itu.

12

Bagus
34

Marah
22

Terkejut
13

Sedih
20

Lawak
28

Bosan

Friends Rank (129 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote melia_star 7-8-2015 10:09 AM
Yelah, nak tau gak negara Arab mana yg baikhati sgt tu, boleh lah pakat2 hantaq bunga sekodi kan....
Quote nikaido 7-8-2015 10:16 AM
panggil sembang2 ka? teringat dulu kes cincin just telepon Najib dah boleh tutup kes
Quote harkktuih 7-8-2015 10:17 AM
harap SPRM masih simpan no tipon abg jib..mungkin kali ni soal siasat boleh guna wassap jer..
Quote fredza 7-8-2015 10:22 AM
panggil...jgn x panggilll
Quote cmf_kunyit 7-8-2015 10:58 AM
macai akan kata ,
"“(Jika) Orang tu kata dia beri itu atas dasar personal, apa anda boleh buat lagi? Kecuali jika dia beri itu atas dasar untuk dapat projek besar..itu lain.”
Quote munchkin 7-8-2015 11:09 AM
Buat syarat je. Jawapan dah boleh agak
Quote bluehedgehog 7-8-2015 12:03 PM
bukan hari tu buat call saje...
tanya itu cincin?
Quote mizkajura 7-8-2015 02:23 PM
sendiwara sgt. ini semua drama...

Lihat semua komen(8)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 11:45 PM GMT+8 , Processed in 0.057057 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top