CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Penderma Adalah Dari Timur Tengah, Najib Akan Diminta Untuk Penjelasan- SPRM

5-8-2015 10:04 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 10174| Komen: 53

Description: Derma politik sejumlah RM2.6 billion datang dari mana? Jawapannya adalah Timur Tengah. Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini melalui satu kenyataan yang terdapat di portal rasminya me ...


Oleh : TS Loo


Derma politik sejumlah RM2.6 billion datang dari mana? Jawapannya adalah penderma dari Timur Tengah.

sumber keratan : http://www.sprm.gov.my/


Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini melalui satu kenyataan yang terdapat di portal rasminya mengesahkan penderma wang sejumlah RM2.6 billion adalah dari Timur Tengah.

Dalam kenyataan tersebut juga, SPRM menyatakan identiti penderma terbabit tidak boleh dikemukakan, dan Datuk Seri Najib Tun Razak akan diminta untuk memberi penjelasan mengenai sumbangan derma yang diterima beliau. 

Dalam pada itu, SPRM membuat pengumuman tanpa melalui Pasukan Petugas Khas selepas dinasihatkan oleh Peguam Negara Malaysia. 


Sebaliknya agensi-agensi penyiasat terbabit boleh menjalankan tugas mereka berdasarkan undang-undang masing-masing. - CARI Infonet




18

Bagus
22

Marah
15

Terkejut
35

Sedih
11

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (116 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kecimpret 5-8-2015 08:24 PM
ni sprm ka macai balaci najib yg cakap?
Quote EJALTI 5-8-2015 08:27 PM
Vavi sgt nko Bijan....

Cepat2 la dapat cash lahanat Bijan kepit.....
Quote scorpionkiki 5-8-2015 08:30 PM
Hai... takkan takut nak bgtau siapa yg keluarkan kenyataan ni.... sprm boss pun tak mau nama depa disebut sbb tahu akan masa depan rakyat akan tahu jugak perkara sebenar..... forever nama tertera dlm kenyataan seumpama ni akan disebut sebut oleh rakyat marhain...
Quote ultra78 5-8-2015 08:32 PM
Sebab inilah org masih percaya dengan blog dan website asing. Offical source tak menjawab persoalan mereka
Quote MissMamamia75 5-8-2015 08:33 PM
Saya cuma nak tau..duit RM2.6B tu masih ada ke lagi dlm akaun Tok Jib tu?
Quote ipes2 5-8-2015 08:33 PM
kalau uit tu duit derma, maner pergi nyer duit 1mdb? banyak sangat benda yang mesian government potong untuk tahun yang akan dating ini sebab takde duit
Quote mamarock 5-8-2015 08:34 PM
Tak boleh kasi tahu... nanti kurang pahala..derma kan...
Quote EJALTI 5-8-2015 08:37 PM
Tak kan penyamun nak dedahkan identiti perompak....
Quote flying_cow 5-8-2015 08:43 PM
Alhamdulillah murah rezeki jibby Kita tak boleh mempertikaikan rezeki orang lain, itu seperti mempersoalkan tuhan kan sis? So case closed lah.
Quote sepiITUindah 5-8-2015 08:49 PM
tu nak berahsia2 sangat
mesti dari 1mdb kan
Quote dcruins 5-8-2015 08:50 PM
siapa pun pak arab kaya raya tu, dia nak apa sangat dengan najib tuuu, berapa banyak sangat jerrr projek yang dia boleh bagi balik dekat pak arab yang dah kaya sekaya kaya nya, lebih baik pak arab tu melobi di Dubai, projek bukan main banyak dan laku gilerrrr, apa sangat projek yang nak direbut pak arab tu di malaysia, dekat Arab tu ada Dubai dan Bahrain etc, lagi lah meletup2 nilai projek yang mereka boleh bagi berbanding negara Najib.....

ni mesti kes pak arab dah tak tau nak buat apa dengan duit dan harta nya yang tak terkira, macam beli team bola EPL jerrrr dibuatnya, selamba jer ratus2 juta dollar...
Quote Lollipop111 5-8-2015 08:50 PM
sekejap sumbangan ahli umno. sekejap sumbangan daripada timur tengah. menipu berlapis-lapis
Quote EJALTI 5-8-2015 08:51 PM
flying_cow replied at 5-8-2015 12:43 PM
Alhamdulillah murah rezeki jibby Kita tak boleh mempertikaikan rezeki orang lain, itu seperti m ...

Betul la uols.....Bijan kepit tuh kan dah macam 'tuhan' pemberi rezki kat penjilat2nya.....

Bertabah la uols.....
Quote trewqwert 5-8-2015 09:02 PM
Nak speku sikit. Kerajaan qatar derma agar najib basmi isis di malaysia
Quote ctaz 5-8-2015 09:18 PM
adakah militan IS yg mendermakan duit itu.....










untoooong laaaaa
Quote otai_g 5-8-2015 09:25 PM
hanya najib je yg bleh jawab semua ni sbb tu akaun dia.
Quote Changa 5-8-2015 09:27 PM
ultra78 replied at 5-8-2015 08:32 PM
Sebab inilah org masih percaya dengan blog dan website asing. Offical source tak menjawab persoalan  ...

official statement pun anonymous gitu. cuma petik nama SPRM jah
Quote lostnfaun 5-8-2015 09:33 PM
Harap sarawak report ke wsj dpt dedahkan nama penderma tue
Quote highcastle 5-8-2015 09:48 PM
Nampak tak? Cuba pandang dari sudut positif bahawa sang penderma ada sikap tidak suka menunjuk-nunjuk bila menderma.. Ni baru derma RM100,000 kecoh masuk surat khabar.........

Lihat semua komen(53)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-5-2024 08:02 AM GMT+8 , Processed in 0.234775 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top