Gaya Hidup
Gaya Hidup 24-1-2022 02:05 PM 620 Views
DescriptionHayat penggunaan seluar dalam dilaporkan boleh membantu dalam penjagaan kesihatan bahagian alat sulit wanita, lapor Suar ...

Hayat penggunaan seluar dalam dilaporkan boleh membantu dalam penjagaan kesihatan bahagian alat sulit wanita, lapor Suara.com.

Menurut Profesor Klinik Mikrobiologi dan Patologi dari New York, Amerika Syarikat, tiada panduan jelas mengenai had penggunaan seluar dalam.

Namun, beliau menyarankan agar seluar dalam yang terlalu usang atau sudah terkoyak untuk diganti baharu.


Gambar hiasan

“Tiada bukti saintifik mengatakan seluar dalam buruk mendatangkan risiko kesihatan, namun lebih baik sekiranya ia ditukar apabila sudah rosak,” katanya.

Jika mengikut had basuhan pakaian berasaskan kapas, mana-mana pakaian yang sudah dibasuh lebih 50 kali sudah perlu diganti.

Andai pengguna tidak sanggup mengira berapa kali seluar dalam sudah dibasuh, mereka boleh membuat penukaran berdasarkan had masa setahun bagi satu-satu pakaian. Sumber: Kosmo

Prev.:Wajah Maskulin, Suara 'Jantan' Antara Ciri-Ciri Lelaki Hasilkan Sperma Tidak Sihat

Next:Jangan Tahu Makan Sahaja, 7 Cara Menahan Lapar Ketika Berdiet!

Komen Terbaru
nononcrux 24-1-2022 03:29 PM
kalau pembersih seluar dalam buruk pon nampak bersih walaupon getah dah longgar & ada koyak kecil-kecil sebab reput.. abis kalau dah pengotor kuning hitam tebal pelapik cipap tu tak dtgkan penyakit ke? ape bethol ke kajian tu?
sharlenetexas 24-1-2022 03:40 PM
Sekarang suka guna xixili panty.