CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Carilah PA Perempuan Elak Fitnah" - DSV Ditegur PU Syed Sebab Nak Cari PA Kacak

7-12-2021 03:31 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1676| Komen: 10

Description: Baru-baru ini, jutawan kosmetik Datuk Seri Vida (DSV) membuat perkongsian ingin mencari pembantu peribadi yang baru dan mempunyai ciri-ciri seperti lelaki bujang berusia lingkungan 25-30 tahun.
Kredit foto: IG DSV/PU Syed


Baru-baru ini, jutawan kosmetik Datuk Seri Vida (DSV) membuat perkongsian ingin mencari pembantu peribadi yang baru dan mempunyai ciri-ciri seperti lelaki bujang berusia lingkungan 25-30 tahun.  



Susulan itu, pendakwah bebas, Pencetus Ummah (PU) Syed Mohd Bakri tampil memberikan pesanan mendalam terhadapnya.

Menerusi sebuah hantaran di Instagram, PU Syed memberitahu bahawa adalah sebaiknya bagi seorang wanita melantik pembantu peribadi (PA) di kalangan wanita bagi mengelak fitnah.




Selain mencari lelaki bujang dan masih muda, DSV turut menetapkan salah satu kriteria bagi PA-nya harus mempunyai rupa paras yang kacak.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote msdummy.2018 7-12-2021 03:46 PM
Aku pk 10x jd pa dia ni...mcm xder life rasa
Quote missbigrockstar 7-12-2021 03:49 PM
Mcm best juga kalau dijodohkan mereka berdua ni
Baru senyap dua2 takde attention seeking di
media social
Quote prince_marhaen 7-12-2021 04:24 PM
lahhhh...nak komen jugak... kes kes geng lebai kahwin artis acah-acah meratap fitnah, sampai sanggup tinggalkan isteri ustazah & anak 7 orang tu senyap pulak eh...? biasalahhh...cari PA pompuan sama pompuan tak dapat la tunjuk tempat nak korek perigi macam cerita Yah Kuhcai tu....hihihihi
Quote Normabaru 7-12-2021 05:22 PM
Lg hensem lg merata bidabadak ni hangkut jantan tu merata.. Dh la ank dh besar.. Sikit pon xmalu... Yg kwn2 biz dgn tok bidabadak tmasuk si mike pon xde nk tegur ape.. Dtg syed ni tegur kena sound pulak hahaha..

eh puyu yg bwk sajat g mekah tu skrg g mne.. Xnk apply ke job ni
Quote dudaberhias 7-12-2021 06:10 PM
sah2 la scammer terulung kertu dan gemuk ni memang nak datangkan fitnah demi content dan viral...

apa sahaja sanggup di lakukan demi marketing, publisiti etc...

duit scam2 orang memang cepat habis begitu saja... seolah2 duit tu macam tak boleh kekal lama...

dia ni nampak je kekonon sembahyang istikharah... kekonon sedih meratap arwah anak... tapi sebenarnya khayalan dan hanya drama...

yang mudah tertipu nasib lerrr...
Quote dudaberhias 7-12-2021 06:12 PM
prince_marhaen replied at 7-12-2021 04:24 PM
lahhhh...nak komen jugak... kes kes geng lebai kahwin artis acah-acah meratap fitnah, sampai sanggup ...

khennn... yihhhh... penunggang di mana2...
sesama sendiri takut... tapi lelaki ni jarang2 lah deorang nak tegur... raja jemaika pakai seluar pendek pun tak beraninya nak tegur..
hanya perempuan di jadikan sasaran sebab perempuan ni lemah... tak macam laki kerja bersatu geng2 komen ala2 holier than thou dekat ig orang...

pompuan pun nampak laki seluar pendek ke apa dan berdua2an dengan betina memang deorang tak tegur laki tu... tapi tegur pompuan tu jugak... sama2 bingai...
Quote Mulotkoyak 7-12-2021 07:19 PM
msdummy.2018: Aku pk 10x jd pa dia ni...mcm  ...

Nauru’s Ko pk 10x…. Aku x terpikir lgsg. Ahaks.
Quote umbut 7-12-2021 07:36 PM
Sukati dia lah nak pa jate. Kalau x enterframe x boleh. Tu kawan2 setaz ko kahwin tinggal anak bini ko x nak tegur
Quote ladybugz 8-12-2021 09:00 AM
hmm.. entah la akak vida. rasanya x perlu war2 kan sgt pasal nk cari PA. as majikan u berhak cari kriteria yg u nak. cuma bila disensasikan mmg akan jd buah mulut. i rasalah patut ditegur juga lelaki2 muslim yg terang terangan pasang sugarbaby sana sini. boleh la ditegur diorg ni skali.
Quote prince_marhaen 8-12-2021 09:14 AM
dudaberhias replied at 7-12-2021 06:12 PM
khennn... yihhhh... penunggang di mana2...
sesama sendiri takut... tapi lelaki ni jarang2 lah deor ...

itulah...teringat pulak meols masa zaman2 lepak2 camping & outdoor dulu, meols biasalah shorts terpaling shorts je kan, santai2 kan tepi sungai, kawan meols ada yang freehair, ada yang berselendang sajorkk....tetiba geng2 sek sek usrohhh dan usrohwati ada jugak, diorg sound kawan meols yang pompuan jek... padahal tengah mengekek sama-sama... yang diorang tu usroh sampai dalam hutan? walaupun bergroup? apakah ittewww...walhal masing2 berpasangan macam kitorg tatauu...hihihi

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 12:45 AM GMT+8 , Processed in 0.083233 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top