CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Gst: Harga Produk Ikea Tidak Berubah

2-4-2015 06:34 PM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 5681| Komen: 10

Description: “Kami harap langkah ini akan membantu rakyat Malaysia menjalani kehidupan lebih selesa di rumah," katanya dipetik dari Sinar Harian.
Gst: Harga Produk Ikea Tidak Berubah



KUALA LUMPUR, (MLP)- Harga produk dalam Katalog IKEA 2015 kekal seperti sebelum pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST), lapor IKEA yang dioperasikan oleh Ikano Pte Ltd.

Menurut Pengurus IKEA Damansara, Gerard Jansen , premis yang komited itu akan sentiasa menawarkan kelengkapan rumah buatan Sweden yang menarik dengan harga yang berpatutan.

Difahamkan, pelanggan akan sentiasa menikmati produk dengan harga rendah walaupun selepas GST dilaksanakan.

“Kami harap langkah ini akan membantu rakyat Malaysia menjalani kehidupan lebih selesa di rumah," katanya dipetik dari Sinar Harian.

Media melaporkan, syarikat itu juga mengulangi jaminan yang ia akan terus bekerjasama dengan pihak berkuasa bagi memastikan keperluan pelanggan diutamakan.

9

Bagus
4

Marah
13

Terkejut
6

Sedih
12

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (58 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sabbath_shalom 2-4-2015 11:07 AM
Katanye....

Ada siapa2 yg compare harga sebelum selepas???
Quote nurul_akmar 2-4-2015 02:51 PM
tp aku p tanya staff ikea, dia mmg xde gst. tp bulan 9 nnt baru dia review balik rege
Quote Pikir 2-4-2015 03:00 PM
Jadah Ikea.

Brg2 spt perabut ada 10% SST. Kalo GST tax 6% je. Beza 4%. Patut turun harga la mcm harga kereta. Camne lak kekal?

Quote green_coffee 2-4-2015 03:04 PM
Eh baca hari tu perabot 15% sst...so patut rege ikea makin kurang....mana bole sama..tipuuuuuu
Quote lonso 2-4-2015 03:06 PM
soping sakannnn.. horrrayyyy
Quote amyza 2-4-2015 03:10 PM
Meatball ikea naik harga x??
Quote ladydutch 2-4-2015 03:13 PM
macam lah kita nak beli ikea tetiap hari

pelbagai barangan lagi mengalami kenaikan harga selepas GST
Quote Suchi 2-4-2015 04:29 PM
ikea ni ade brg dia yg murah ade yg mahal

apapun karipap ikea yg penuh inti dan ade telur rebus tu mmg sgt sedaplah
hrp jgn naik harga yaaa..
Quote akificha 6-4-2015 11:54 AM
GST DAN SST KENA TENGOK BALIK HARGA..XSEMUA BARANG BOLEH KEKAL HARGA..
Quote apam 6-4-2015 11:56 AM
Harap ikea boleh declare struktur pricing pra/post gst kpd umah marhaen urben.....jangan tipu tau

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 08:16 AM GMT+8 , Processed in 0.059916 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top