CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Kenali Personaliti Pada Jam Tangan

12-12-2014 12:13 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 58009| Komen: 275

Description: Tahukah anda, siapa anda boleh ditentukan dengan hanya melihat jam pada tangan anda? Baca selanjutnya.

Oleh Fyruz Hanna


Jam Tangan Pada Tangan Kanan

Seorang yang keras kepala
Seorang yang kuat memberontak
Tidak suka orang mengarah dia
Seorang yang setia
Hati kering (tak kisah apa orang kata pasal dia)
Garang tapi manja dengan yang tersayang
Suka menyendiri bila ada masalah
Suka tolong orang dalam kesusahan
Pendiam tapi bila dah rapat mulut kalah murai
Seorang yang pantang dicabar

Jam Tangan Pada Tangan Kiri
Hatinya lembut
Anginnya cepat panas dan cepat sejuk
Suka bergurau
Suka membuat lawak bodoh
Sentiasa tersenyum walau apa pun masalah yang dia hadapi
Pantang dicabar tetapi fikirannya sangat sukar difahami oleh orang lain ataupun perangai pelik.
Bila dia marah, dia akan hancurkan benda-benda yang ada disekelilingnya tetapi dia hanya marah pada orang yang buat hal dengan dia.-CARI Infonet.
21

Bagus
32

Marah
39

Terkejut
25

Sedih
19

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (161 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kenesep 6-1-2011 03:37 PM
saya pakai jam tangan dunhill...

- cerminkan kerjaya?  tak plak
Quote cik.panda 6-1-2011 03:41 PM
bapak iols pakai Tag Heuer jah

itu pun free :@
Quote munzaman 6-1-2011 03:50 PM
tidak sama sekali,
aku pakai jam utk tgk waktu je
tak fikir dah cermin2 ni   
Quote Y_me? 6-1-2011 04:02 PM
I pun tak pakai jam mahal, cuma selalu kena api kata kedekut ngan kawan.  Dia orang bajet dekat sebulan gaji tapi aku pakai yang bawah RM500 jer...Tag Huer for sportsman yang dah berjaya, dunhill for playboy???
Quote kegimaru 6-1-2011 04:21 PM
aku masih setia dgn seiko kinetic ku..rasa sgt konfiden dan hensem klu pakai.tah..aku keja biasa2 ja
Quote MinyakAngin 6-1-2011 04:26 PM
aku pakai jam rege 200 je..
Quote melinda_gordon 6-1-2011 04:41 PM
pakai jam guess...
Quote hike80 6-1-2011 08:33 PM
aku je la gamaknye pakai jam bawah rm80??? hahahahaha...tak dulik la aku...tak penting pun pada aku
Quote card_reader 6-1-2011 09:40 PM
x kesah pun....
kadang pakai jam murah pun dah nampak mewah compare jam mahal tapi nampak murah...
Quote cozack 6-1-2011 09:49 PM
jam, kete, bukn utk tgok status seseorg...padaku, rumah.
Quote arwien 7-1-2011 12:27 AM
aku tk suka tengok laki pakai jam yg strap metal dia kaler gold tu..mcm geli la, tk tau nape   
sama gak kalu tengok laki pakai rantai gold..geli la geli
Quote miyoma 7-1-2011 01:30 AM
xpernah pakai jam..
guna jam hanset je
Quote fhieya 7-1-2011 07:33 AM
jam 29 hengget jer..
Quote Y_me? 7-1-2011 08:56 AM
Reply 11# cozack

macam wife jer...i beli Seiko 5 wife kata camtu, hadiah kat kak ipar, rezeki dia
Quote melinda_gordon 7-1-2011 09:29 AM
aku je la gamaknye pakai jam bawah rm80??? hahahahaha...tak dulik la aku...tak penting pun pada aku
hike80 Post at 6-1-2011 20:33



    takpe..pakai jam 80hengget pun hadek mel tetap sayamm kat habang...
Quote bintang_hati 7-1-2011 09:47 AM
Reply 1# Y_me?


    aku pki jam , x reti nk pki yg mahal2 ni...x reti tau...
aku pnh hadiahkan pakwe aku dl pun takat jam 250 je..tu pun adehh.... tp xpe, sygnye pasl..

aku pki jam yg biasa2 je, yg jenama nye hanye ade dlm pasaran murahan je
so xle glamer nama jam tu.........takat bwh 50 hengget tu ok la bg aku..
janji ade jam tgn selain jam dinding, jam hp or jam loceng..tenenet...tenentttt bunyik dia..
yelahh..tgk gaji la juga kan...gaji ko 5K leh la bli jam rege 1k ke 500 kebwh....

tp..klu aku sendiri yg tgk org pki jam jenama dunhill ke, tag heuer ke,nikon ke..erk!salah brand lak , aku mmg suke salah fhm yg dorang ni jenis yg berduit..
nmpk jg gaya cam macho n gentle abis....
tp x tau la kan kot dia mmg suke paten brg mahal2 tp idup biasa2 je..so, xleh ramalkan juga...
Quote bintang_hati 7-1-2011 09:49 AM
Reply 12# arwien


    hahahah ...aku pun geli tgk laki paki jam gold ni...geli aku ...
aku rs cam laki mcm tu jenis miang or gatal jek...
lg2 la klu kulit dia gelap....hah!! ko...lg memancarla gold kat tgn dia tu...eeee...
Quote chenta_dewi 7-1-2011 09:53 AM
gaji 2k je mane le mampu aku ni...pki jam 50hengget jah...dulu time belaja jam soploh hengget.. ni keje up cket....tgu kawen laki kaye baru leh pakai jam mahal2
Quote melinda_gordon 7-1-2011 09:54 AM
gaji 2k je mane le mampu aku ni...pki jam 50hengget jah...dulu time belaja jam soploh hengget.. ni ...
chenta_dewi Post at 7-1-2011 09:53



    kompius haku..jap ckp pompuan..jap ckp lelaki hang ni..
golongan khunsa ka hang???

Lihat semua komen(275)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 08:22 AM GMT+8 , Processed in 0.078436 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top