CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 54837|Reply: 275

Jam tangan mencerminkan gaya hidup anda?

  [Copy link]
Post time 6-1-2011 03:30 PM | Show all posts |Read mode
Nak tanya pendapat anda mengenai justifikasi dalam membuat keputusan semasa membeli jam tangan, pendapatan anda eg, 5K/sebulan beli jam apa, jam jepun ataupun swiss, battery ataupun automatic.  Yang biasa kita dengar, Rolex untuk businessmen yang dah berjaya gaji lebih 50K sebulan.  Untuk ini cadangkan yang jam tangan bawah 5K sahaja.  Apa-apa pun pandangan anda saya dahului dengan muchos gracias.  Kesimpulannya adakah jam yang anda pakai mencerminkan status kerjaya anda?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 03:37 PM | Show all posts
saya pakai jam tangan dunhill...

- cerminkan kerjaya?  tak plak
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 03:41 PM | Show all posts
bapak iols pakai Tag Heuer jah

itu pun free :@
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 03:50 PM | Show all posts
tidak sama sekali,
aku pakai jam utk tgk waktu je
tak fikir dah cermin2 ni   
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2011 04:02 PM | Show all posts
I pun tak pakai jam mahal, cuma selalu kena api kata kedekut ngan kawan.  Dia orang bajet dekat sebulan gaji tapi aku pakai yang bawah RM500 jer...Tag Huer for sportsman yang dah berjaya, dunhill for playboy???
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 04:21 PM | Show all posts
aku masih setia dgn seiko kinetic ku..rasa sgt konfiden dan hensem klu pakai.tah..aku keja biasa2 ja
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 04:26 PM | Show all posts
aku pakai jam rege 200 je..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 04:41 PM | Show all posts
pakai jam guess...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 08:33 PM | Show all posts
aku je la gamaknye pakai jam bawah rm80??? hahahahaha...tak dulik la aku...tak penting pun pada aku
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 09:40 PM | Show all posts
x kesah pun....
kadang pakai jam murah pun dah nampak mewah compare jam mahal tapi nampak murah...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 09:49 PM | Show all posts
jam, kete, bukn utk tgok status seseorg...padaku, rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 12:27 AM | Show all posts
aku tk suka tengok laki pakai jam yg strap metal dia kaler gold tu..mcm geli la, tk tau nape   
sama gak kalu tengok laki pakai rantai gold..geli la geli
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 01:30 AM | Show all posts
xpernah pakai jam..
guna jam hanset je
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 07:33 AM | Show all posts
jam 29 hengget jer..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2011 08:56 AM | Show all posts
Reply 11# cozack

macam wife jer...i beli Seiko 5 wife kata camtu, hadiah kat kak ipar, rezeki dia
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 09:29 AM | Show all posts
aku je la gamaknye pakai jam bawah rm80??? hahahahaha...tak dulik la aku...tak penting pun pada aku
hike80 Post at 6-1-2011 20:33



    takpe..pakai jam 80hengget pun hadek mel tetap sayamm kat habang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 09:47 AM | Show all posts
Reply 1# Y_me?


    aku pki jam , x reti nk pki yg mahal2 ni...x reti tau...
aku pnh hadiahkan pakwe aku dl pun takat jam 250 je..tu pun adehh.... tp xpe, sygnye pasl..

aku pki jam yg biasa2 je, yg jenama nye hanye ade dlm pasaran murahan je
so xle glamer nama jam tu.........takat bwh 50 hengget tu ok la bg aku..
janji ade jam tgn selain jam dinding, jam hp or jam loceng..tenenet...tenentttt bunyik dia..
yelahh..tgk gaji la juga kan...gaji ko 5K leh la bli jam rege 1k ke 500 kebwh....

tp..klu aku sendiri yg tgk org pki jam jenama dunhill ke, tag heuer ke,nikon ke..erk!salah brand lak , aku mmg suke salah fhm yg dorang ni jenis yg berduit..
nmpk jg gaya cam macho n gentle abis....
tp x tau la kan kot dia mmg suke paten brg mahal2 tp idup biasa2 je..so, xleh ramalkan juga...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 09:49 AM | Show all posts
Reply 12# arwien


    hahahah ...aku pun geli tgk laki paki jam gold ni...geli aku ...
aku rs cam laki mcm tu jenis miang or gatal jek...
lg2 la klu kulit dia gelap....hah!! ko...lg memancarla gold kat tgn dia tu...eeee...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 09:53 AM | Show all posts
gaji 2k je mane le mampu aku ni...pki jam 50hengget jah...dulu time belaja jam soploh hengget.. ni keje up cket....tgu kawen laki kaye baru leh pakai jam mahal2
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 09:54 AM | Show all posts
gaji 2k je mane le mampu aku ni...pki jam 50hengget jah...dulu time belaja jam soploh hengget.. ni ...
chenta_dewi Post at 7-1-2011 09:53



    kompius haku..jap ckp pompuan..jap ckp lelaki hang ni..
golongan khunsa ka hang???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 08:56 AM GMT+8 , Processed in 0.847225 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list