CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Wanita & Lelaki (old) Lihat artikel

"Tolong Bawakan Handbag I"

29-10-2014 03:35 PM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 17661| Komen: 50

Description: Aku Rasa Benda Ni Bukan Baru Dah Jadi..Dari Zaman Aku Belajar Lagi Aku Dah Nampak Fenomena Ni..Si Boyfriend Bawakan Handbag Si Girlfriend Masa Tengah Berdating.. Nak Tanya Pendapat Aku? Aku Menyampah ...
"Tolong Bawakan Handbag I"



Aku rasa benda ni bukan baru dah jadi..dari zaman aku belajar lagi aku dah nampak "fenomena" ni..si boyfriend bawakan handbag si girlfriend masa tengah berdating..
Nak tanya pendapat aku? aku menyampah/meluat bila situasi ni ada kat depan mata aku..tngah jalan2 kat shopping mall dengan aman..tiba2 nampak brader badan sado tngah kepit handbag girlfriend dia..ni dah kategori pencemaran penglihatan ni..apa yang kau cuba buktikan bila kau bila kau bawakkan handbag girlfriend kau?beg tu terlalu berat ke sampai girlfriend kau tak boleh bwk sendiri?bwk batu ke dlm tu?nak kata girlfriend kau OKU,elok pulak dia jalan berlenggang..nak tunjukkan kau gentlemen?aku lebih nampak kau menjatuhkan martabat sebagai seorang lelaki..aku tak tau la samada lelaki tu volunteer kan diri dia nak bwk handbag tu atau girlfriend dia yang suruh bwkkan..tapi kalau girlfriend dia suruh bwkkan sekalipun..rela ke nak kelihatan bodoh atau rasa diri tu jadi kuli?

Kalau girlfriend kau mintak tolong bwkkan handbag dia,pastu kau menolak dan dia merajuk..mohon clash!

3

Bagus
5

Marah

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (10 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote miss_pooh 7-10-2014 09:06 AM
macam geli je tengok laki kepit handbag girlfriend
euwww sgt
Quote intriQue 7-10-2014 09:10 AM
Samalah. I pun tak suka tgk lelaki 'tolong' bawakan handbag pompuan. Tak macho langsung. Tak pernah faham kenapa dan mengapa. Why oh why?
Quote mziskandar 7-10-2014 10:18 AM
handbeg x menambah keayuan/kehensoman anda. kalau dah mmg cun, akan tetap cun tanpa handbeg. kalau bawak duit banyak, letak dlm briefcase, kasi bodyguard pegang.
Quote missyaya 7-10-2014 11:54 AM
samalah..cukup menyampah bila tgk lelaki tlg bwkn handbag girlfren,hilang macho,hilang hnsem!!
Quote faraway1 7-10-2014 12:05 PM
not really care sangat.. no feeling bila tenguk.
my husband ambilkan my beg bawak masuk rumah dari kereta.
ke kat mana mana.. but ini bukan dalam situasi cam ahh penat ambil beg ni tolong bawak,


kenali dia i dont think dia pikir bawak beg buat dia less man ke apa..
ianya satu benda yang dia dont give a damn about pandangan orang...
Last edited by faraway1 on 6-10-2014 11:06 PM

Quote nanacinta 7-10-2014 12:58 PM
setakat ni jarang tengok lelaki melayu bawa handbag bini atau gf...kalau lelaki cina atau caucasian ramai la yang saya tengok kt kl ni...pernah tanya pada seorang lelaki cina yang saya kenal... dia cakap, i cinta sama dia ma...huhuhuhu...
Quote cekenit 7-10-2014 01:37 PM
Aku bg dua pilihan,nak pegang ank ke nk bawakkan beg,die sanggup amik beg..haha
Quote Munnalicious 7-10-2014 02:28 PM
Suami i sedari zaman cinta lg mmg akan bawak henbeg i. Walaupon i xbagi sbb i rasa malu tapi dia yg nak pegang n kepitkan. So? Apa masalahnya. Terserah kepada tanggapan dan hendbeg memasing.
Quote robertocarbos 7-10-2014 02:52 PM
erkk.. Mall mane ea yg ko tengok tu
Quote nuryakmal 7-10-2014 02:58 PM
i sebagai pompuan pun i rasa geli bila tengok lelaki pegang henbeg. tak payah beli atau bawak henbeg kalau nak lelaki pegang. pakai pouch bag/day bag/backpack sudah

kenapa nak lelaki pegang? why why why? kita tak pegang wallet dia kan? why bagi dia bawak henbag kita yang cun cun tu? takut kena rembat ke? again, kalau takut bawak pouch bag/day bag/backpack

well thats my P.O anyways...
Quote housequeen 7-10-2014 03:39 PM
masing2 punya selera lah tu. ada yg suka je nak kepit hbag gepriend/tunang/wife. ada yg tak. kalau tanya aku...tak caya nak org lain yg kepit bag aku...kang ada je benda tercicir lah, letak merata lah bagai...lagipun hbag mahal oii....
Quote johnmcclain 7-10-2014 08:35 PM
nuryakmal posted on 7-10-2014 02:58 PM
i sebagai pompuan pun i rasa geli bila tengok lelaki pegang henbeg. tak payah beli atau bawak henbeg ...

tepat sekali! prempuan beli handbag mahal2..time beli tu siap nak kena tngok colour dia matching tak dengan baju2 yg sedia ada..tapi end up, pi bagi boyfriend yang pakai buat apa?
Quote johnmcclain 7-10-2014 08:36 PM
robertocarbos posted on 7-10-2014 02:52 PM
erkk.. Mall mane ea yg ko tengok tu

kau jalan je kat mana2 bang..kalau kau bertuah..kau boleh nmpak dengan mata kepala kau sendiri..hahaha
Quote johnmcclain 7-10-2014 08:37 PM
Munnalicious posted on 7-10-2014 02:28 PM
Suami i sedari zaman cinta lg mmg akan bawak henbeg i. Walaupon i xbagi sbb i rasa malu tapi dia yg  ...

hang sendiri rasa malu..aku yang tengok ni apantah lagi..hahaha
Quote mawarika 8-10-2014 12:44 AM
Aku tak tau la apa korang pk. Tp dlm situasi begini sememangnya bpk2 org pegang beg bini.
1. Bini g tandas 2. Bini bwk beg lenggang kangkung Walhal dlm tu duit riban2. Laki seriau beg hilang/curi/ ragut, sbg penyelamat tlg bawak kan. 3. Laki malas nak pegang anak lagi rajin bawak kan handbag. Sekian. Tu belum lg anak jantan bawak beg mak kat pasar. Tolong pegang tolong jaga bila mak pilih2 brg. P/s: Jgn nk belagak macho wey geli aku. Takat pegang beg apa la sgt..bukan mati pun dek kejian!!!
Quote Kebabomb 8-10-2014 07:07 AM
Lelaki yang suka bawak handbag pasangan ni selalunya pasangan kekasih...Masih hangat bercinta, jangankan handbag..kalau boleh gf tu pun nak di gendong ke mana-mana...

Bila dah kawin beranak-pinak, bag plastic supermarket pun malas nak bawak...kihkih
Quote Munnalicious 8-10-2014 07:10 AM
johnmcclain posted on 7-10-2014 08:37 PM
hang sendiri rasa malu..aku yang tengok ni apantah lagi..hahaha

Biarlah.. Dah dia nak pegang. Hang jeles sbb awek hang x bagi hang bawak hendbeg dia padahal hang amat berkeinginan utk membawa hendbeg awek hang sebenaqnya kannnn? Kiahkahkahakah
Quote intriQue 8-10-2014 09:29 AM
mawarika posted on 8-10-2014 12:44 AM
Aku tak tau la apa korang pk. Tp dlm situasi begini sememangnya bpk2 org pegang beg bini.
1. Bini  ...

betul.....

Kalau ada sebab musabab yg kuat, ok jer lelaki tolong 'pegang' handbag.  No hal.  Tapi yg kelakar nyer kalau lelaki galas handbag pompuan tapi kita tgk pompuan tu lenggang kangkung jer takde bwk apa2 pun .  Apakah??

Tapi ye lah....ikut suka dia lah labu.  I don't like, i look away...gitu
Quote whadda 8-10-2014 02:42 PM
dulu jadi boypren jarang tolong kepitkan... aku lebih selesa bawak sendiri... rase kosong je klo tak bawak apa2... skarang dah kawen pon tak pernah paksa tp die yg paham2 sendiri tolong bawakkan sbb handbag tu berat ade botol susu ngan diaper anak...

Lihat semua komen(50)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 05:40 PM GMT+8 , Processed in 0.101537 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top