CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Aliff Aziz Rindu Sangat Nak Sertai Tabligh Lagi

9-9-2021 12:20 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3141| Komen: 11

Description: Pelakon dan penyanyi, Aliff Aziz, menyatakan rasa rindunya untuk kembali mendalami ilmu agama bersama jemaah tabligh seperti yang pernah disertainya sebelum ini.
Pelakon dan penyanyi, Aliff Aziz, menyatakan rasa rindunya untuk kembali mendalami ilmu agama bersama jemaah tabligh seperti yang pernah disertainya sebelum ini.

Menurut Aliff, dia berharap agar Allah SWT dapat memberikannya kesempatan untuk terus mengejar ilmu dan berdakwah dijalan-Nya sehingga akhir hayatnya.

Foto: IG


“Rindu suasana ni, semoga Allah izinkan dan memilih lagi untuk keluar dijalanNya lagi dan lagi, hingga kami tiada lagi. Kami belajar-belajar korban dijalanMu Ya Allah.

“Dengan harapan Kau pandanglah kami dengan pandangan rahmat dan kasih sayangMu. Allahuma Ameen,” tulisnya.

Luahan tersebut dikongsikan oleh suami kepada pelakon, Bella Astillah itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.




Menerusi entri yang sama, Aliff dilihat turut berkongsi foto sewaktu dia menyertai aktiviti dakwah bersama jemaah tabligh.

Antara yang turut sama menyertai aktiviti bersama jemaah tabligh itu termasuklah rakan artis, Zahiril Adzim.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen tersentuh melihat perkongsian tersebut selain turut mendoakan agar usahanya untuk mendekatkan diri kepada Allah SWT akan sentiasa dipermudahkan.



“Allah has a plan for your life. You search for a light clearly and that’s light is hidayah.

“Amin, hidayah itu adalah rezeki yang sangat berharga.

“Syukur Alhamdulillah untuk Aliff dan para sahabat. Teruskan berjihad di jalan Allah swt.

“Sepagi dan sepetang di jalan Allah lebih baik dari dunia dan seisinya,” antara reaksi-reaksi netizen di laman Instagram.




Baru-baru ini, kisah penghijrahan Aliff mendapat tumpuan ramai pihak selepas dia berkongsi mengenai perkara tersebut di sebuah sesi siaran langsung yang dianjurkan di laman Facebook rakan artis, Saharul Ridzwan.

Menurut Aliff, kisah penghijrahannya itu bermula selepas dia melihat Instagram TV pengacara dan penyampai radio popular, Faizal Ismail atau FBI yang turut melakukan perkara sama sebelum itu. -CARI

Sumber: Media Hiburan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kukukatablog 9-9-2021 12:39 PM
artis2 ni klo berhijrah mmg kna terus extreme ker,
bukan apa takut susah nak istiqomah,
klo ok bagus lah...
Quote awenda507 9-9-2021 01:05 PM
Biar moderate janji ianya berterusan alif dpd extreme sgt tp sekejapan je
Quote dudaberhias 9-9-2021 01:48 PM
Semoga di permudahkan urusan alif ajis jangan la kecam dia uols, dia herlok ok dan betul2 ada semangat nak berubah, walaupun putik jagung dia tidak akan di lupakan sampai 7 keturunan. Orang nak berubah ni kita harus sokong dan bagi semangat. Lelaki boleh berubah dek. Asalkan laki tu herlok 180cm+ kurus, kalau gemuk katik macam tauke dan shuk persis ayam serama tu lain ceritanya yang tu berlakon dan pura2 depan rakyat je, jangan korang terpedaya dengan lelaki ayam serama sedemikian. Berubah untuk coverup keje father cicken je tu.
Quote Kurex 9-9-2021 01:57 PM
memang kena berjubah, muka berkerak, janggut serabai bila kita berubah? Nabi tak sentiasa berserban, baju sentiasa wangi & kemas. Muka bersih, janggut & rambut disikat. Adakalah pakai seluar.

Tetiba tabligh & orang nak berubah ikut ostad2 penonggeng, terus jadi kepam busuk berkerak penampilan tu

Iols kalau tabligh datang rumah lagi, lepas tu bagi dakyah "ubat bukan buat kita sihat, tapi Allah. Tak makan ubat pun takpe, kalau Allah izinkan sihat, kita sihat jugak", iols akan cakap "kau penonggeng agama!", dan hempas pintu
Quote TeropongThaico 9-9-2021 02:23 PM
Moga istiqomah Pelan2 jgn extreme sangat.
Nasib  baik dia ni ikut org lain... Kalo yg itu risau campo simpati teman ke die mencurah2 le jawabnya. Yg group ni rase selamat le sikit...
Quote Cik_jantung 9-9-2021 07:49 PM
Isterinya berubah tak
Quote nakkomenjugak 9-9-2021 09:03 PM
memang kena posing Allah yang satu ke?
Quote Suchi 10-9-2021 10:45 AM
Org2 camni sasaran penonggeng ugama hati2 la jgn mudah terpedaya.
Nak bertobat, nak mendalami ugama tu bagus tp jgn sampai tersilap langkah.
Pastikan cari guru yg betul, ko pun ada rupa
Takut mendapat guru yg siang hari dia berdegar2 berceramoh dan tazkirah bagai bila malam menjelma jerrr
“ ko tonggeng jap”
Quote TeropongThaico 10-9-2021 06:27 PM
nakkomenjugak replied at 9-9-2021 09:03 PM
memang kena posing Allah yang satu ke?

Trend sekarang sis. Kalau otai tabligh yg teman kenal idok le giteww
Quote bakingsoda 10-9-2021 07:02 PM
dakwah bini kau je lahhh, tabligh tu nanti2 kobid reda
Quote kakigojes 10-9-2021 08:03 PM
Cik_jantung replied at 9-9-2021 07:49 PM
Isterinya berubah tak

Baru nak komen, patut first person dia tegur is family dia… hmmmmmm entahler

Lihat semua komen(11)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 04:44 PM GMT+8 , Processed in 0.458021 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top