CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Sami Menyamar Jadi Wanita, Malam-Malam Keluar Pergi Parti

18-8-2021 08:24 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4937| Komen: 35

Description: BANGKOK – Seorang sami muda di timur laut Thailand dilaporkan menyarung pakaian wanita semata-mata untuk keluar berhibur pada waktu malam, lapor laman berita The Thaiger semalam.
BANGKOK – Seorang sami muda di timur laut Thailand dilaporkan menyarung pakaian wanita semata-mata untuk keluar berhibur pada waktu malam, lapor laman berita The Thaiger semalam.


Foto sami itu yang mengenakan jubah berwarna jingga,  dimuat naik bersama foto dirinya memakai pakaian wanita di laman Facebook.

Aduan telah dihantar ke pejabat Agama Buddha tempatan dan lelaki itu berdepan hukuman termasuk diusir daripada penempatan sami yang didiaminya.


Foto: Youtube

Seorang penulis blog Thailand memuat naik foto sami tersebut berpakaian menyerupai wanita untuk berparti pada waktu malam.

Ketua Wat Yodkaew yang bersempadan dengan Laos, Nong Khai mengesahkan lelaki dalam foto tersebut merupakan sami di wat  tersebut,  namun tidak mengetahui tentang perbuatan lelaki itu keluar berparti pada waktu malam.


Katanya, pihak pengurusan wat tersebut sedang menjalankan siasatan bagi menentukan tindakan yang akan diambil.

Pengarah Pejabat Agama Buddha di Nong Khai berkata,  tindakan sami itu boleh merosakkan reputasi institusi agama tersebut.

Majlis Tertinggi Sangha yang merupakan badan pengurusan agama Buddha di Thailand  memberi kuasa kepada ketua kuil untuk menyiasat dan memberikan hukuman yang sewajarnya. – CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote makadek 18-8-2021 08:43 AM
Munapiggg ado di mana2 kan
Quote Kurex 18-8-2021 08:46 AM
Takde beza dgn sesetengah ostad dekat sini.. pagi ostad, malam memondan..
Quote misuke 18-8-2021 08:59 AM
Memondan pun tuhan sayang katanya
Quote scorpionkiki 18-8-2021 09:10 AM
Kurex replied at 18-8-2021 08:46 AM
Takde beza dgn sesetengah ostad dekat sini.. pagi ostad, malam memondan..

Betul adakah? My gosh . Munafiq taraf tinggi ni
Quote Kurex 18-8-2021 09:21 AM
scorpionkiki replied at 18-8-2021 09:10 AM
Betul adakah? My gosh . Munafiq taraf tinggi ni

Ada jugak pak imam pergi sauna gay...
Quote husna_amal 18-8-2021 09:49 AM
betul ke kalau jadi sami ni anu kena kerat? kalau betul memang dah serupa pondan lah.
Quote MontanaHannah 18-8-2021 09:57 AM
Batang butohh dia juga perlukan belaian
Quote Punat_button 18-8-2021 10:03 AM
Thai ni liberal bab pondan. Dorang lebih marah fly malam pergi cikcur ja sedang sami lain penat berzikir.

Quote sukacactus 18-8-2021 10:04 AM
Dah manusia biasa kan
Nafsu dan keinginan tu mesti ada
Teringat plak beberapa tahun dl laki aku Q blkg tok sami kat kedai kopi
Pusing tengok, ada lg 3 org gang dia gak dfn berselempang oren tu tgh lepak starbucks you!
Quote stingermerdeka 18-8-2021 10:05 AM
MontanaHannah replied at 18-8-2021 09:57 AM
Batang butohh dia juga perlukan belaian

You dont need to be defensive...

Kahkahkahkahkah
Quote MontanaHannah 18-8-2021 10:07 AM
stingermerdeka replied at 18-8-2021 10:05 AM
You dont need to be defensive...

Kahkahkahkahkah

why not ?
Quote Burong_Hantuk 18-8-2021 10:08 AM
gila arhhhh
Quote stingermerdeka 18-8-2021 10:11 AM
MontanaHannah replied at 18-8-2021 10:07 AM
why not ?

Kahkahkahkahkahkahkah...coz you dont need to...you are naturally you...tak payah do make over pun....

Kheunz?
Quote MontanaHannah 18-8-2021 10:17 AM
stingermerdeka replied at 18-8-2021 10:11 AM
Kahkahkahkahkahkahkah...coz you dont need to...you are naturally you...tak payah do make over pun. ...



Ada orang cemburu weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii



Quote trexxxxxi 18-8-2021 10:22 AM
Teringat pulak citer Siam pasal sami apa tah
Lawak jugak citer tu
Quote Làlisá 18-8-2021 10:34 AM
orang berugama pun perlukan hiburan..
Quote nakkomenjugak 18-8-2021 10:42 AM
Sami pun nak bertemasya jugekkksss kekdahnya

Quote lipans 18-8-2021 11:24 AM


Quote chinta89 18-8-2021 11:35 AM
jd sami kena tolak dunia seluruhnya.. kita sbg manusia ada nafsu. nafsu yg seadanya lah, at least keluar berhibur yg tidka melampauui batas (kalau ikut syariat islam).

ni kalau semua  xboleh, mana x memberontaknya jiwa, itu yg menyelinap jd manusia lain plk waktu mlm.

Lihat semua komen(35)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 07:55 AM GMT+8 , Processed in 0.102238 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top