CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bosan Duduk Rumah, Wanita Buat Barang Kemas Guna Susu Badan

18-8-2021 09:25 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2438| Komen: 16

Description: Seorang suri rumah di Wirral, England menemui hobi menarik ketika pelaksanaan perintah berkurung Covid-19 dengan menghasilkan koleksi barang kemas diperbuat daripada susu badan, lapor akhbar New York ...
Seorang suri rumah di Wirral, England menemui hobi menarik ketika pelaksanaan perintah berkurung Covid-19 dengan menghasilkan koleksi barang kemas diperbuat daripada susu badan, lapor akhbar New York Post, kelmarin.


Alison Hawthorn, 30, memulakan perniagaan online itu sejak tahun lepas selepas  bereksperimentasi dengan lebihan susu badannya untuk menghasilkan aksesori yang boleh dipakai.

Menurut Alison, sejak dia memuat naik gambar barang kemas seperti rantai dan cincin yang diperbuat daripada susu badannya, ramai wanita membuat tempahan dengan menghantar susu badan mereka untuk dijadikan perhiasan.


Foto: Mercury Press

“Ketika perintah berkurung tahun lepas, saya hampir menjadi gila duduk di rumah dan hanya menghadap anak-anak sepanjang hari.


“Jadi saya secara tidak sengaja menemui hobi kreatif ini yang akhirnya bertukar menjadi perniagaan online kecil-kecilan,” ujarnya.

Menurut Hawthorn, bagi menghasilkan rantai leher contohnya, dia hanya menggunakan 10 mililiter susu badan melalui kaedah pendidihan berganda. -CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Burong_Hantuk 17-8-2021 10:43 PM
:
Quote nakkomenjugak 17-8-2021 10:50 PM
fitammmmmmm
Quote mclaren 17-8-2021 10:52 PM
Kalau terpecah dah berbau masam susu basi kejap
Quote edayildiz 17-8-2021 11:03 PM
xmembazir ke kak.susu kan penuh dgn kolustrum,foremilk,hindemilk apa semua tu..main sebut jer
Quote mclaren 17-8-2021 11:18 PM
edayildiz replied at 17-8-2021 11:03 PM
xmembazir ke kak.susu kan penuh dgn kolustrum,foremilk,hindemilk apa semua tu..main sebut jer

Main sebut ha ha ha

Colostrum only dalam susu mula2 lepas birth. Warna macam kekuningan. Yang dalam kisah ni susu acik2 berlebihan. Maybe foremilk maybe hindmilk entah.
Quote edayildiz 17-8-2021 11:38 PM
mclaren replied at 17-8-2021 11:18 PM
Main sebut ha ha ha

Colostrum only dalam susu mula2 lepas birth. Warna macam kekuningan. Yang d ...

haha xtau sbb xpernah hasilkan susu lg..btw tq atas pencerahan
Quote dua_chzy 18-8-2021 12:02 AM
Kreatif. Love thy body and what it produces kekdahnya.
Quote Tinot7 18-8-2021 12:05 AM
Tak jadi susu masyam ka?
Quote AnnaSendin 18-8-2021 01:17 AM
Tak expired ke uols? Kokesen nieyh memacam. Dolu pernah iols baca pompuan buat lukisan guna darah peod. Euwww sape beli memang pengotor namatey selain ada potensi dirasuk.
Quote faraway1 18-8-2021 04:24 AM
Ada satu, kalung dalam tu susu ibu, simbolik kononnya..
Quote CARI-MRO 18-8-2021 09:25 AM
Seorang suri rumah di Wirral, England menemui hobi menarik ketika pelaksanaan perintah berkurung Covid-19 dengan menghasilkan koleksi barang kemas diperbuat daripada susu badan, lapor akhbar New York Post, kelmarin.


Alison Hawthorn, 30, memulakan perniagaan online itu sejak tahun lepas selepas  bereksperimentasi dengan lebihan susu badannya untuk menghasilkan aksesori yang boleh dipakai.


Menurut Alison, sejak dia memuat naik gambar barang kemas seperti rantai dan cincin yang diperbuat daripada susu badannya, ramai wanita membuat tempahan dengan menghantar susu badan mereka untuk dijadikan perhiasan.




Foto: Mercury Press




“Ketika perintah berkurung tahun lepas, saya hampir menjadi gila duduk di rumah dan hanya menghadap anak-anak sepanjang hari.


“Jadi saya secara tidak sengaja menemui hobi kreatif ini yang akhirnya bertukar menjadi perniagaan online kecil-kecilan,” ujarnya.


Menurut Hawthorn, bagi menghasilkan rantai leher contohnya, dia hanya menggunakan 10 mililiter susu badan melalui kaedah pendidihan berganda. -CARI


Sumber: Kosmo
Quote MoonRise 18-8-2021 09:59 AM
cantikk...ada tengok koleksi dalam ig.
Serius cantik
Quote Dorotheas 18-8-2021 10:09 AM
Mcm mane susu badan buat mcm dadih ke apa...pelik naw
Quote LadyCarefree 18-8-2021 10:22 AM
Bettee dari jual produk timbang kilo harga yahudi segala lipstick skincare konon, kopi detox konon, benda kurus bagai.
Quote esbok 18-8-2021 10:51 AM
Aku tak tau la kalau aku sounds jijik ke

Tapi menarik juga, ambik sikit je ha. Campur la dgn bahan lain yang selalu orang buat loket. claim je la  ada susu ibu sekian2

Orang tanya, tu loket apa. Boleh la jawab, loket susu mendiang ibu aku. Huhuhu. Susu orang mati boleh berhantu tak?
Quote Raline 18-8-2021 01:37 PM
https://mforum1.cari.com.my/foru ... =1266158&extra=

dah ada semalam

Lihat semua komen(16)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-4-2024 06:40 PM GMT+8 , Processed in 0.056465 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top