CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Gegaran Gempa Bumi Utara Sumatera Sampai KL, Selangor Tak Bawa Ancaman Tsunami

11-8-2021 05:17 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1936| Komen: 8

Description: Gempa bumi sederhana bermagnitud 5.6 pada skala Richter dikesan berlaku di utara Sumatera, Indonesia pada 1.19 tengah hari tadi.
Gempa bumi sederhana bermagnitud 5.6 pada skala Richter dikesan berlaku di utara Sumatera, Indonesia pada 1.19 tengah hari tadi.

Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) dalam kenyataan memaklumkan gegaran gempa bumi sederhana itu boleh dirasai sekitar Selangor dan Kuala Lumpur namun ia tidak membawa ancaman tsunami kepada Malaysia.




Gempa terbabit berlaku pada kedudukan 18 kilometer (km) tenggara dari Padang Sidempuan, Indonesia dan pada kedalaman 19km.

Sementara itu, pengguna media sosial turut berkongsi yang mereka merasakan sedikit gegaran berlaku akibat gempa bumi tersebut. 


Sumber: Suara Merdeka

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote supernaturalee 11-8-2021 07:21 PM
Thread dh ada @R2D2 bkk

@xpdckelate

Quote xpdckelate 11-8-2021 07:33 PM
supernaturalee replied at 11-8-2021 07:21 PM
Thread dh ada @R2D2 bkk

@xpdckelate

Thread editor Cari bukan bawah kuasa mod dan smod.

boleh ajukan cadangan disini

https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=forumdisplay&fid=40

Quote Ayda89 11-8-2021 07:38 PM
I tak rasa apa2…
Quote Normabaru 11-8-2021 10:22 PM
kaka terasa bergegar masa tgh brg kat sofa thari td. hehehe
Quote edayildiz 11-8-2021 10:28 PM
ada tgk sorg member kt k.kemuning  ckp bergegar..tp i tak perasan plak td
Quote ketupatnasi 11-8-2021 10:32 PM
xpdckelate replied at 11-8-2021 07:33 PM
Thread editor Cari bukan bawah kuasa mod dan smod.

boleh ajukan cadangan disini

Kalau bawah supervision mod tade la sepol punya thread tu mencecah 150 pages kan.

Sesama reputz pun benang bertindan2. Dia punya laju nk bukak benang tu so far JahGossip je yg setanding.
Quote supernaturalee 12-8-2021 08:52 PM
xpdckelate replied at 11-8-2021 07:33 PM
Thread editor Cari bukan bawah kuasa mod dan smod.

boleh ajukan cadangan disini

Owh br tau
Tq bang


Lps ni I ignore je lh

Quote kakikuDibibirmu 12-8-2021 08:54 PM
Patutlah Bangi bergegar, alien mendarat rupanya

Lihat semua komen(8)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 06:45 PM GMT+8 , Processed in 0.053228 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top