CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Tak Cukup Keseronokan Ke Sampai Cameron Higlands Pun Ada Taman Tema?

4-8-2021 06:00 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 4931| Komen: 45|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Disebalik kekecohan politik dalam pandemik Covid-19 ini, tidak ramai rakyat Malaysia tahu mengenai taman tema baharu sedang dalam proses pembinaan di Cameron Highlands.Projek yang menelan belanja RM10 ...



Disebalik kekecohan politik dalam pandemik Covid-19 ini, tidak ramai rakyat Malaysia tahu mengenai taman tema baharu sedang dalam proses pembinaan di Cameron Highlands.

Projek yang menelan belanja RM100 juta itu dijangka siap pada tahun 2023 dengan nama ESCAPE Cameron Highlands.

Ianya menimbulkan kegusaran dalam kalangan netizen tentang pencemaran alam sekitar yang akan ditimbulkan oleh projek ini.

Lebih-lebih lagi, siapa yang ke Cameron Highlands untuk ke taman tema?



Bagi netizen, pemaju dan penguatkuasa seolah-olah terlupa dengan bencana alam yang melanda tempat tinggi sebelum ini. Antaranya ialah banjir yang melanda Genting Highland dan Cameron Highland sebelum ini.




Adakah taman tema yang mempersembahkan permainan dan seni bina serta warisan Eropah di Cameron Highlands ini akan mengatasi keindahan alam semulajadi di sana?


Foto : Twitter

Foto : AGoda

Yang penting, kenapa beriya-iya nak jadikan Cameron Higlands seperti Genting Highlands? Dah tak cukup keseronokan ke orang kita?

"Malaysia dah ada another Las Vegas, dah ada Lego Land. Why can't we preserve CH just for tea, scones & nature?

Jadi, netizen cuba mengumpul memorandum bagi menghalang projek ini.

Anda rasa bagaimana? - CARI

Bagus
1

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Tinot7 4-8-2021 06:04 PM
Dolu2 nak minta keje sini.. takde offer..

Kalau buat taman tema, pastu pandemik lagi, tak rugi ke?
Quote epis 4-8-2021 06:11 PM
Betterlah improve facilities kt Cameron tu, tiap kali musim cuti before pandemik mesti jem, patutnya bt kajian mcm mana nk kurangkan atau avoid jem kt CH.. mybe blh tingkatkan kemudahan pengangkutan awam kt situ, bt trem ke apa ke, so dapat galakkan pengunjung kurangkan guna kenderaan sendiri dan blh jalan kaki masa nak bersiar2...
Quote BaeSpring12 4-8-2021 06:15 PM
Habis semua nak dijahanamkan.
Quote anony-mous 4-8-2021 07:00 PM
Seram nak naik cameron dah
Quote auntyonion 4-8-2021 07:05 PM
Alahaiii baik tambah baik yg ada drpd buat yg bukan2 {:nose
Quote Aikiko 4-8-2021 08:08 PM
2023??
So maknanya dah mulalah kan pecah tanah
Habis punah semuanya....taktau nak ckp apa dah
Quote leezard 4-8-2021 08:21 PM
Org pegi Cameron nak rehat2 je, xyahla kot taman tema bagai. Kang makin sesak la jalan nak naik tu adoiii
Quote Fortiori02 4-8-2021 09:44 PM
Makin sesak la CH pasni
Quote NaomiFNatasha 4-8-2021 10:10 PM
Cukup lah theme park dekat genting tu. Cameron biarlah dengan nature dia. Baik upgrade facilities dari buat benda mengarut ♀
Quote nakkomenjugak 4-8-2021 10:11 PM
.... idea bodoh sape ni?
Quote Reira77 4-8-2021 10:39 PM
Kenapa la hantu-hantu kat CH tu tak rasuk je depa time tgh pecah tanah ke construction tu ke? Makin banjir la CH tu. Tamak nau segala bnda nk tarah.
Quote owenkatz 4-8-2021 10:56 PM
semua benda nak diusik..
Quote I.K.A888990 4-8-2021 11:35 PM
lps ni panas lah cameron tu
dah xsejuk dah
Quote Taniajingga 5-8-2021 01:04 AM
Reira77 replied at 4-8-2021 10:39 PM
Kenapa la hantu-hantu kat CH tu tak rasuk je depa time tgh pecah tanah ke construction tu ke? Makin  ...

Hantu pun taksanggup nak ngadap muka diaorg,, degil!!
Quote Taniajingga 5-8-2021 01:05 AM
Boleh mengundang bencana semua ni aiyookk
Quote LH76 5-8-2021 01:38 AM
Cameron Highlanfs, PAHANG
Quote Bantalkuning 5-8-2021 02:59 AM
dah la bnyak kes tanah runtuh dekat situ.. lagi nak jahamkan tanah
Quote mijot 5-8-2021 05:15 AM
memusnahkan lagi alam sekitar CH jer...
dah la rumah hijau kt sana dah musnahkan sebahagian tanah CH..
lepas ni bertambah sesak lah CH...
Quote Bholatchomel 5-8-2021 07:11 AM
Bertambah teruklah banjir lepas ni... Tanah runtuh lagi... Apa bodoh yg buat idea ni...

Lihat semua komen(45)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 06:41 AM GMT+8 , Processed in 0.102172 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top