CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Kenapa Warga Asing Dapat Vaksin Awal, Siap Dapat Pfizer? Ini Dr Say Jelaskan

28-7-2021 05:50 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9664| Komen: 119

Description: Dr Say Shazril menjelaskan persoalan orang ramai berhubung pemberian vaksin terhadap warga asing.
Dr Say Shazril menjelaskan persoalan orang ramai berhubung pemberian vaksin terhadap warga asing.


Kredit foto: Instagram Dr Say


Malah, Dr Say turut menerangkan sebab sebenar mereka diberi vaksin Pfizer.

"Bagi saya, kat Selangor ni, warga asing yang banyak handle barang keperluan harian kita.



"Walaupun semalam habis tenaga nak consult depa akibat language barrier, bila balik tu sy beli groceries yakin sikit apabila sy pegang sayur-sayuran & buah-buahan," jelasnya di Instagram.

Dalam masa sama, dia juga menenangkan orang ramai yang masih belum menerima temu janji suntikan vaksin.




"Kalau 1 Ogos tak dapat tarikh lagi, haa walk in je mana2 PPV berdekatan," katanya.


Sumber: Gempak
1

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MsPercy 28-7-2021 06:36 PM
Iols baru dpt appointment az. Camne nak tukar Pfizer.  X confiden la dgn az ni. Sape tau?
Quote noor2 28-7-2021 06:39 PM
Bangla pekerja aku pun dapat Pfizer....lantaklah
Quote Samerosie 28-7-2021 06:39 PM
MsPercy replied at 28-7-2021 06:36 PM
Iols baru dpt appointment az. Camne nak tukar Pfizer.  X confiden la dgn az ni. Sape tau?

Kena cancel lepas tu tunggu yg walk in tu kut starting 1/8.
Quote eizarz 28-7-2021 06:40 PM
MsPercy replied at 28-7-2021 06:36 PM
Iols baru dpt appointment az. Camne nak tukar Pfizer.  X confiden la dgn az ni. Sape tau?

ok la tu...dari aku ni tak dpt2 lagi appointment
Quote MsPercy 28-7-2021 06:42 PM
Samerosie replied at 28-7-2021 06:39 PM
Kena cancel lepas tu tunggu yg walk in tu kut starting 1/8.

Seyes ker? Iols dah email helpdesk. Die reply dorang terima bermillion email dlm sehari. Juling mata iols. Itu la by tonite iols kena bagi confirmation
Quote MsPercy 28-7-2021 06:43 PM
eizarz replied at 28-7-2021 06:40 PM
ok la tu...dari aku ni tak dpt2 lagi appointment

Ppv dapat kesan hati iols yang nak walk in 1 ogos ni sambil bawa camera. Berdesup laju dorang bg date
Quote edayildiz 28-7-2021 06:46 PM
MsPercy replied at 28-7-2021 06:36 PM
Iols baru dpt appointment az. Camne nak tukar Pfizer.  X confiden la dgn az ni. Sape tau?


cancel..tp az pun dah masuk under pick..kwn i dpt az..biasakan yg dpt az tu yg dftr berebut tu..
Quote salmon-suki 28-7-2021 06:54 PM
IMO, org tak kesah dorg divaksin tp real issue org pertikai,knp warga asing ni dpt Pfizer..knp xbagi az,sino jgk?tu sebenarnya real issue..n mmg semua dpt pfizer ke?xde y dpt sino/az?sedangkan bumiputera mcm2 vaksin y dorg dpt,tp pfizer diberi kpd org asing..mana laa tak menyirap rakyat haa..
Quote Skuau 28-7-2021 06:54 PM
noor2 replied at 28-7-2021 06:39 PM
Bangla pekerja aku pun dapat Pfizer....lantaklah

dapat percuma?
Quote fatinandreanna 28-7-2021 06:55 PM
Xpela diorg dpt cucuk dulu. Probably under manufacturing/ retail sector. Betullah kata dr tu diorng yg byk bekerja di sektor essential. Klu dilewatkan, byk pulak kes yg berpunca dr sentuhan barang2. Pernah kan ada kes yg pesakit tak kluar mana kecuali gi kedai je. Klu rakyat Malaysia je cucuk, diorg tak, nnti sampai gak virus tu kat Kita. Mmg no choice.
Quote Skuau 28-7-2021 06:56 PM
Itu kalo...vaksin boleh dapat...boleh kasi undi pru 15...apa macam?
Quote Firenzza 28-7-2021 06:56 PM
Betul ke cucuk sinovac x blh masuk s'pore?
Quote noor2 28-7-2021 06:56 PM
Skuau replied at 28-7-2021 06:54 PM
dapat percuma?

X pasti....tapi dia dan geng2 dia dah disuntik...sekali ramai2 warga asingla...
Quote Skuau 28-7-2021 06:59 PM
Kalo majikan bagi/bayarkan.... aku setuju...kalo warga asing dpt free...kjaan bagi....aku undi bebas pru-15...
Quote noor2 28-7-2021 07:01 PM
Skuau replied at 28-7-2021 06:59 PM
Kalo majikan bagi/bayarkan.... aku setuju...kalo warga asing dpt free...kjaan bagi....aku undi bebas ...

Tapi hari ni ramai warga bangla kat SCCC...beratus orang terima vaksin...
Quote sarah96 28-7-2021 07:02 PM
MsPercy replied at 28-7-2021 06:36 PM
Iols baru dpt appointment az. Camne nak tukar Pfizer.  X confiden la dgn az ni. Sape tau?

Kenapa Tak confident dgn AZ? Baru 2 ni, scientists cakap AZ mungkin life long immunity to covid. Pfizer belum tentu lagi.
Quote Skuau 28-7-2021 07:04 PM
noor2 replied at 28-7-2021 07:01 PM
Tapi hari ni ramai warga bangla kat SCCC...beratus orang terima vaksin...

dapat free drp kjaan ke...canna?
Quote Samerosie 28-7-2021 07:05 PM
I agree dgn doctor ni.  Biarlah depa divax kalau kat negeri derang belum tentu dapat.  Derang ni bcg ka hapah tak da.  TB tu dah lama tak de kat malaysia tapi bila derang masuk, rakyat malaysia lak kena jangkitan tu (my sister was one of them).  Dah la ludah merata sembur hingus merata.  Lepas tu kita terpegang rail tangga, butang lift bagai. Eee geli mengingatkan nya.
Quote sarah96 28-7-2021 07:06 PM
Skuau replied at 28-7-2021 06:59 PM
Kalo majikan bagi/bayarkan.... aku setuju...kalo warga asing dpt free...kjaan bagi....aku undi bebas ...

Hello. Di negara lain pun, orang asing dapat free. Pernah dengar term ' herd immunity'? Selagi ramai orang di sebuah negara belum divaccinate, sampai tu lah covid berkeliaran. Sampai abang Jamil mampus tak habis 2.

Lihat semua komen(119)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 12:42 PM GMT+8 , Processed in 0.296390 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top