CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Konon Nak Tolong, Daiyan Trisha Dikecam Kumpul Maklumat Orang Belum Vaksin

5-7-2021 05:23 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 8466| Komen: 39|Original author: Oleh: Saiful

Description: Daiyan Trisha baru-baru ini ada memuat naik status di Twitter, kononnya mahu membantu mereka yang belum mendapat tarikh vaksinasi.
Daiyan Trisha baru-baru ini ada memuat naik status di Twitter, kononnya mahu membantu mereka yang belum mendapat tarikh vaksinasi.

Daiyan kata siapa yang belum dapat tarikh vaksinasi, sila screenshot MySejahtera anda dan balas di ruangan komen.




Susulan itu beribu rakyat Malaysia mula memberi paparan skrin aplikasi mereka di MySejahtera.

Ini berikutan ramai yang berharap agar Daiyan dapat membantu mempercepatkan proses untuk mendapat vaksin.


Foto: IG

Bagaimanapun keadaan menjadi kecoh apabila ada pihak yang tak puas hati, katanya Daiyan hanyalah sukarelawan sahaja, apa hak dia nak kumpul data begitu?

Maklumat dan butiran yang ada di MySejahtera adalah sulit kata mereka.


Kredit foto: Twitter

Disebabkan itu, Daiyan mengambil keputusan untuk memadam tweet tersebut dan tampil meminta maaf.

"I'm sorry. honestly was just trying to help."


Mujurlah rakyat Malaysia ni ramai baik hati dan sanggup memaafkan.

Itulah kadang-kadang nak jadi yang terpaling nak tolong tapi silap langkah begini.

Baguslah dah jadi sukarelawan tu, tak perlulah buat yang lebih-lebih sampai menyusahkan ramai orang. Tak gitu? -CARI

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cheezel 5-7-2021 05:27 PM
buat hal la si hidung ni. apo pakai uniform ppv cmtu? fashionista la tu?
Quote nakkomenjugak 5-7-2021 05:41 PM
hahaha suka kena scam rakyat malaya ni. menonongggg je bagi social id kat orang. mentang2 dia lawa
Quote suka2 5-7-2021 05:51 PM
Buat apa yg ada dlm JD sukarelawan tu sudah la nak melebih2 watpe. Kot free sgt, cukup sekadar bg awareness keperluan vaksin kat follower. Over sgt nak kumpul data sapa yg belum dpt date bagai. Kau ada authority ke nak bg appt date kat org? Follower pun bebal gak personal detail boleh main share kat public gitu je?
Quote melinda_kerr 5-7-2021 06:02 PM
Ni lbih pd nakkn perhatian
Quote Hoola 5-7-2021 06:05 PM
Kesian ...dan sila sedar diri.
Sekian.
Quote harkktuih 5-7-2021 06:23 PM
Tu pasal org malaysia mudah kena scam.. Pompuan yg jd sukarelawan senang2 mintak personal info boleh plak ko bg.. Bodoh..
Quote AshkieLa 5-7-2021 06:27 PM
jap.. kira nya yg screen shot kat dia semua just selamba
paste kat komen dengan no iC terpampang ?
aduhaiiii....
Quote degrandlite 5-7-2021 06:30 PM
Kau volunteer je pun.. Adoi la
Quote fadz84 5-7-2021 06:36 PM
Volunteers just assist kat PPV je kn.. Bkn Blh tolong dptkan tarikh cucuk pun.. napela pembaris sgt yg SS personal details kat minah ni..

Kawan I yg volunteer kat PPV ckp ada jugak yg x dtg appointment.. tu kadang dorg bg je slot tu kat yg bertunggu tangga kat PPV (wlpun xde appointment)..
Quote AmandaRollins 5-7-2021 06:40 PM
Bimbo...kan da malu...boooo
Quote bankerpencen 5-7-2021 07:03 PM
Gigih si hidung ni. I rasa dia ni lawa la juga n sweet before buat hidung.... tapi masihlah takde bakat menyanyi ke berlakon ke.
Quote namichan 5-7-2021 07:08 PM
Memandai mandai je si hidung ni.. kerlas la sangat dressed up macam tu.. gayah2 retis gituihh
Quote CocoCily 5-7-2021 07:16 PM
fadz84 replied at 5-7-2021 06:36 PM
Volunteers just assist kat PPV je kn.. Bkn Blh tolong dptkan tarikh cucuk pun.. napela pembaris sgt  ...

Volunteers assist je..Dia ingat dia siapa boleh recommend kan orang to get vaccine first ke apa.
Even my doctor pun cakap he can not buat recommendation for me (being pregnant and clock is ticking.By 33 weeks je boleh kan). If appointment tak dapat sampai 33 weeks, he ask me to wait until after delivery je lah


Yang bagi to those without appointment by end of the day tu, tak semua tempat buat. But i heard if you jadi volunteer, you can get the vaccine awal sikit lah. Dont know whether it's true or not.

Quote slyfynx 5-7-2021 07:17 PM
Nape x suruh amik gmbr IC depan blkg sekali?
Quote LadyCarefree 5-7-2021 08:17 PM
AshkieLa: jap.. kira nya yg screen shot kat dia semua just selambapaste kat komen dengan no iC terpampang ?aduhaiiii....


Siap nama tertera seperti di MyKad kan?
Quote LadyCarefree 5-7-2021 08:21 PM
bankerpencen replied at 5-7-2021 06:03 PM
Gigih si hidung ni. I rasa dia ni lawa la juga n sweet before buat hidung.... tapi masihlah takde ba ...

Dia habis duit banyak ooo ke US dan terbitkan sndiri lagu dgn mamat sam tsui tu. Tp sayang habis gitu je duit, xjuga letop kat sana mahupun kat sini.
Quote LadyCarefree 5-7-2021 08:21 PM
CocoCily replied at 5-7-2021 06:16 PM
Volunteers assist je..Dia ingat dia siapa boleh recommend kan orang to get vaccine first ke apa.:l ...

Contact Dr Say. Katanya heols ada cara. Hehe
Quote mendeluk 5-7-2021 08:33 PM
LadyCarefree replied at 5-7-2021 08:21 PM
Dia habis duit banyak ooo ke US dan terbitkan sndiri lagu dgn mamat sam tsui tu. Tp sayang habis g ...

Dia ini bercinta dgn sape eh? Sebab dulu taklah dpt sambutan. But then public figure yg called elite mcm mayon and others himpit dia?
Quote naina 5-7-2021 08:34 PM
Sheols sweet je sebenarnya sebelom buat hidung
Bila dia buat hidung i dah rasa xbest la minah ni. Tak redha dengan pemberian Tuhan. Sesuai pe hidung dia tu..comel je. Lagi pon Sheols.suka posing syok sendiri..takda jiwa. Perasan model. Cancelled

Lihat semua komen(39)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 02:55 AM GMT+8 , Processed in 0.252243 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top