CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Alami Demam Panas, Peserta Ijtima Dunia 2020 Mula Tunjuk Gejala Awal Covid 19

19-3-2020 06:00 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 11740| Komen: 82

Description: Terbaru mengenai acara himpunan tabligh, Ijtima Dunia 2020 Zon Asia di Indonesia, dilaporkankan seorang peserta program itu dirujuk ke Hospital Haji Makassar di Sulawesi Selatan kerana mengalami gejal ...
Terbaru mengenai acara himpunan tabligh, Ijtima Dunia 2020 Zon Asia di Indonesia, dilaporkan seorang peserta program itu dirujuk ke Hospital Haji Makassar di Sulawesi Selatan kerana mengalami gejala demam panas.


Difahamkan, lelaki itu merupakan warga tempatan yang berasal dari Nusa Tenggara Timur.

"Sehingga sekarang belum ada laporan ada peserta Ijtima Dunia 2020 menjadi suspek Covid-19.

Kredit foto: Sinar Harian


"Tapi Pengarah Pejabat Kesihatan Daerah memaklumkan terdapat peserta himpunan yang mengalami demam panas. Pesakit terbabit telah dirujuk ke hospital dan dalam pemantauan rapi," kata Gebenor Sulawesi Selatan, Nurdin Abdullah, Sinar Harian melaporkan.

Selain itu, Nurdin memaklumkan seramai 411 warga asing yang terlibat dalam perhimpunan itu akan dikuarantin sebelum dibenarkan pulang ke negara masing-masing.

"Seramai 411 orang daripada enam negara diarah menjalani kuarantin selama 14 hari.

"Selepas tempoh itu, mereka akan dihantar ke pelabuhan atau lapangan terbang untuk pulang ke negara masing-masing.

"Bagi peserta tempatan pula, mereka turut dikuarantin di Asrama Haji dan segala keperluan akan disediakan," katanya. 

Terdahulu, media tempatan melaporkan program yang dianjurkan berdekatan bandar Makassar itu dihadiri 10,000 peserta. - CARI 
1

Bagus
4

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Supersirap


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bloodyamuk 19-3-2020 06:06 PM
tabligh tabligh...mujur den sunnah totok
Quote Leonclay 19-3-2020 06:14 PM
Kuarantinkn semua..indon dh la kurang fasiliti..korg bg pemerintah sakit kepala lbh
Quote TravellingBear 19-3-2020 06:19 PM
Kuarantin dlm khemah tu 40 hari jaaa. Kang hospital makassar pulak contaminated
Quote Kurex 19-3-2020 06:24 PM
Degil betul la puak tabligh yg ni
Quote che_yatt 19-3-2020 06:26 PM
meolls kesian Kat petugas kesihatan Kat sana..hanya sebab degil nak pi jugak berhimpun mmg kompom akn menyusahkan orang lain
Quote ninja boy 19-3-2020 06:28 PM
Abisla indon
Quote TravellingBear 19-3-2020 06:29 PM
Why eh tkde keje cari keje
Quote JunkMail 19-3-2020 06:30 PM
Dah sakit reti pulak nak bergantung ubat ubat doktor bagai...ingat konsep redha kalau nak mati bila2 boleh mati.
Quote Skuau 19-3-2020 06:32 PM
letak depa kat 1 pulau x berpenghuni selama 1 bulan.
Quote tagas 19-3-2020 06:33 PM
tadak sakit carik penyakit
Quote dubuk 19-3-2020 06:34 PM
pergi buat yang covid suka tu kenapa..

#covidsukakanmanusia
Quote shida81 19-3-2020 06:44 PM
ak nk tny yg perhimpunan hindus kat penang ari tu x de langsung yg kena ya.. hebat tul
Quote dua_chzy 19-3-2020 06:45 PM
RIP YINDON.
Quote pearl.silver 19-3-2020 06:54 PM
Lah.. Demam nape gi hospital?
Duk diam2 dlm khemah la.. Kan xtakut kat covid.
Quote TravellingBear 19-3-2020 06:55 PM
shida81 replied at 19-3-2020 06:44 PM
ak nk tny yg perhimpunan hindus kat penang ari tu x de langsung yg kena ya.. hebat tul


Penangan cow’s urine mungkin
Quote Austranesia 19-3-2020 07:08 PM
elok pupus je bugis bugis kat sana.dapat ic malaysia ( sabah) punya la berangan .orang .dasar pendatang.semua gara gara mahadhir
Quote belilies 19-3-2020 07:40 PM
Bodoh sungguh that country. Macam mana boleh overlooked that event masa kita tengah berperang ngan covid-19 ni. Dahlaaa negara dorg got the highest death in asia tenggara.
Quote nenekglamer 19-3-2020 07:45 PM
Some ppl.. belum kena mmg la konpiden pungpang2 bagai.  Nak mati mati la.. redha la bla2. Allah izinkan betul sakit haa baru tau langit tu tinggi or rendah.
Quote makneng 19-3-2020 08:03 PM
Erm... Sape ntah hari tu kemain kata Allah kan ada... Ye betul Allah ada.. Tp ada Dia suruh buat keje2 yg membahayakan diri sendiri? Ko sekolah ke tak???????

Lihat semua komen(82)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 01:21 AM GMT+8 , Processed in 0.075362 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top