CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lagi Ibu Bapa Cuai, Tangan Anak Tersepit Di Eskalator

7-1-2020 10:58 AM| Diterbitkan: top5complete| Dilihat: 4817| Komen: 35|Original author: Oleh: top5complete

Description: Kemalangan di tangga eskalator bukan lagi sesuatu yang baru, hampir setiap tahun ada sahaja kes sama berlaku di negara kita.
Kemalangan di tangga eskalator bukan lagi sesuatu yang baru, hampir setiap tahun ada sahaja kes sama berlaku di negara kita. 

Kali ini, seorang bayi lelaki terpaksa berdepan detik cemas hampir 30 minit apabila pergelangan tangan kirinya tersepit di tangga bergerak di sebuah pasar raya di Kota Bahru, Kelantan, kelmarin.



Foto: Facebook

Menerusi laporan Harian Metro, kejadian itu berlaku jam 6.35 petang dipercayai apabila bayi lelaki tersebut sedang bermain pemegang tangga bergerak.

Sewaktu insiden berlaku, bayi itu dijaga oleh bapanya manakala, ibunya sedang berurusan di dalam sebuah kedai di pasar raya berkenaan.



Sebaik sahaja menyedari bayi itu tersepit, orang awam dan beberapa pekerja pasar raya bergegas memberikan pertolongan. 

Difahamkan, orang awam berhampiran tempat kejadian segera menutup suis tangga bergerak dan lebih setengah jam kemudian pihak penyelenggaraan berjaya mengeluarkan tangan bayi itu. 


Foto: Facebook

Mujurlah bayi tersebut berada dalam keadaan stabil selepas diberikan rawatan di sebuah hospital. Semoga ini menjadi pengajaran kepada ibu bapa di luar sana. - CARI
1

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
3

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • natrahn


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote supernaturalee 7-1-2020 11:04 AM
Sewaktu insiden berlaku, bayi itu dijaga oleh bapanya manakala, ibunya sedang berurusan di dalam sebuah kedai di pasar raya berkenaan.



tgl dgn bapak tu jdnya


Quote kelapaparut 7-1-2020 11:06 AM
Ok..mari kite kutuk bpk nye scr berjemaah
Quote prettyuglybabe 7-1-2020 11:06 AM
bapok sibuk dengan engpong la tu..
Quote whadda 7-1-2020 11:08 AM
malang tak berbau
Quote natrahn 7-1-2020 11:10 AM
Tak kuat nak tengok video tu. Kawan opis anaknya pernah kena macam ni tapi kaki masa umur 7 tahun. Abis ibu jari kaki hancur. Cacat kekal. Sekarang anaknya dah 18 tahun dan sentiasa pakai kasut bertutup.
Quote makita 7-1-2020 11:16 AM
Smlm depan mata meols, si mak n kakak umor dlm 6 tahun selamber naik eskelator tapi biar kan si adik kt blkg. Si adik( dlm 3 thun kot) tu takut2 tp si mak xde pun dukong ke tros pi naik eskelator. Si adik terkebil2 tertinggal tapi tak nangis. Mak pon xde la nk amek ank tu. Meols yang blkg adik tu tros dukong si adik hantar ke mak dia.  apa punya mak la yg relax2 tgok je ank yg takut naik eskelator.
Anak meols yg umo 8 thun pon meols pgg tgan n check position kaki dia bila naik eskelator. Sbb takut kasut tu kene telan.
Quote chicozinn 7-1-2020 11:17 AM
tangan tu boleh guna ke tak tu?harap takde cedera yg serius la..seriau plak tgok gambar kat atas tu..sebab tu la aku kalu naik eskalator ni gigih dukung anak sbab dia tengah aktif baru pandai berlari kang xmemasal jatuh ke hape ke..nauzubillahiminzalik
Quote fliphair8 7-1-2020 11:21 AM
hakak takmo ler ngate orang sangat sebab malang tak berbau...tapi hakak ngan escalator, elevator, road side takde ler hakak nak lepas anak walopun 12 tahun....tetap ler hakak memekik terlolong making sure their safety....
Quote Artemesiaa 7-1-2020 11:28 AM
Kes terus berulang sebab sikap tak apa sesetengah parents tak perlu nak salahkan eskalator
Quote bondeh 7-1-2020 11:34 AM
makita replied at 7-1-2020 11:16 AM
Smlm depan mata meols, si mak n kakak umor dlm 6 tahun selamber naik eskelator tapi biar kan si adik ...

speechless saya anak buah datang dari kampung bawak g mall pun saya tetap pegang tangan dia walau dah 16 tahun... jalan pun pegang tangan dia... risau... ini kan pulak anak kecil... Allahu... sedih kadang2 lihat parents kat mana2 layan tak layan bila anak tuh bercakap, nak pegang tangan sambil jalan.. harap kita semua dijauhkan dari sifat begini...
Quote umbut 7-1-2020 11:35 AM
Edited by umbut at 7-1-2020 11:37 AM

Tiap kali naik tangga ni aku mesti hati2 bila pegang anak kecil. Pastikan kaki ok.. x pun dukung.. Kalau laki aku asal pegang tgn anak.. x tengok anak langgar tiang ke apa..
Quote Carcosa 7-1-2020 11:40 AM
Babiiiii punya bapak. I don't care, aku nak curse jugak!! Mata kau kemana, setan hooi?? Kalau tak tgk betina, mesti kau main handphone kan??!! Bodoh. Patutnya kau yg masuk bawah tu terus, kepala kau dulu.
Btw, meols taktgk pun video tu. Tak sanggup. Hati tissue.
Quote munchkin 7-1-2020 11:50 AM
Moga segera sembuh adik
Quote shernazz 7-1-2020 11:50 AM
Apa apa pung berbalik pada kita la kan
Mcmana kita handle..
Kesian budak tu
Iols x sanggup nak.buka video tu
Anak anak pung kecik.lg..
Quote cikatilia 7-1-2020 11:59 AM
lahaii
kesiannya budak2
harap mak bapak lebih peka ya ada anak
xyah la nak tik tok live ig sgt
Quote tuberoses 7-1-2020 12:13 PM
aduhai, sengsara budak ni....pengajaran berguna tuk apaknye yg bebal itu.
Quote supermum 7-1-2020 12:30 PM
makita replied at 7-1-2020 11:16 AM
Smlm depan mata meols, si mak n kakak umor dlm 6 tahun selamber naik eskelator tapi biar kan si adik ...

Samalah. Waima aku jalan sorang je dgn dorang. Harus sorang genggam erat tgn, sorang lagi kena dukung. Kalau ada lift memang pakai lift je lah.
Quote haryatie 7-1-2020 12:32 PM
parents leka dgn tipon ker
sbb slalu nmpak mcm ni..
ank ntah ke mana parents leka dgn tipon
Quote Kuasaberganda 7-1-2020 01:19 PM
Bapa punya pasai, berita tulis ibu bapa cuai.xpasal mak yg kena. Bapak bapak Alert la sikit. Bg bapak tgk semua haru biru

Lihat semua komen(35)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 07:36 PM GMT+8 , Processed in 0.056325 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top