CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Filem & Drama Lihat artikel

Sebak! Trailer Dokumentari 'M for Malaysia'

1-9-2019 08:37 AM| Diterbitkan: top5complete| Dilihat: 3467| Komen: 27|Original author: Top5

Description: Sempena sambutan Hari Malaysia, sebuah dokumentari yang menceritakan mengenai hari yang mengubah negara kita bakal ditayangkan dengan judul 'M for Malaysia'.Sebak! Trailer Dokumentari 'M for Malaysia'
Sempena sambutan Hari Malaysia, sebuah dokumentari yang menceritakan mengenai hari yang mengubah negara kita ditayangkan dengan judul 'M for Malaysia'. 

Sebak! Trailer Dokumentari 'M for Malaysia'


Dokumentasi ini adalah mengenai Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU 14) yang menyaksikan rakyat Malaysia memilih untuk tidak lagi bersama kerajaan yang telah memerintah selama 61 tahun.


Pastinya ramai yang tidak mengetahui apakah sebenarnya yang sedang berlaku menerusi sudut pandang Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad (Tun M) sepanjang kempen PRU 14 itu. Karya ini memberikan sesuatu yang berbeza dan belum pernah diketahui mengenai perjuangan Tun M dengan Pakatan Harapan.


Diarahkan oleh Dian Lee dan Ineza Roussille, dokumentari ini akan menampilkan Tun M dalam misi untuk menewaskan kerajaan yang memerintah Malaysia semenjak kemerdekaan selama 61 tahun.

'M for Malaysia' yang pernah ditayangkan di CAAM Festival 2019 di San Francisco dan DocEdge Film Festival 2019 di New Zealand turut menampilkan Datin Paduka Marina Mahathir sebagai Penerbit Eksekutif dan pemenang Oscar, Ruby Yang selaku Penerbit Kreatif.

Sebak! Trailer Dokumentari 'M for Malaysia'


Filem ini akan ditayangkan secara eksklusif bermula 12 sehingga 15 September di pawagam terpilih seluruh Malaysia. - CARI 
3

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • natrahn

  • Bagus

    Anonymity

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 1-9-2019 09:09 AM
Semua tau sepanjang kempen tu, pee esh menabur fitnah
Quote najib888 1-9-2019 12:38 PM
Dah tak sebak dah.. orang naik meluat ada la.. filem ayaq mata pelsu.. dapat kuasa,  Menjahanamkan Malaysia..
patut M for Menjahanam
Quote dino 1-9-2019 12:45 PM
tak sebak pun..  menyamlah ada la
Quote arnauld 1-9-2019 04:28 PM
Kena bayaq ka nak tgok??? Hehehe hehehe hehehe tahun LPs bkn Ada pelem box office Malaysia baru ker hehehe hehehe hehehe rakyat even Chinese pun sedar Malaysia baru Ni sebenarnya Malaysia Zaman 81-03, Malaysia jahanam hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha yu yg bnyk bendera terbalik hahaha hahaha hahaha
Quote Malaysia.Doom 1-9-2019 07:30 PM
Semua orang doakan Mahathir cepat mati.

Bila bangun pagi mesti doakan Mahathir cepat mati.
Quote cmf_shalom 1-9-2019 07:56 PM
Malaysia.Doom replied at 1-9-2019 07:30 PM
Semua orang doakan Mahathir cepat mati.

Bila bangun pagi mesti doakan Mahathir cepat mati.:b ...

Nk doakan org mati..aku x snggup ..sama gak nk mharapkn org mrangkak dlm kubur...lagi ak x smpai hati

Sebab itu slagi masih hidup mmg ak maki n mharapkn sgala temberang kluar...bila dh kena tanam...slagi boleh maaf..ak cuba maafkan...
Quote Malaysia.Doom 1-9-2019 07:58 PM
cmf_shalom replied at 1-9-2019 07:56 PM
Nk doakan org mati..aku x snggup ..sama gak nk mharapkn org mrangkak dlm kubur...lagi ak x smpai h ...

Ramai YG doakan camtu sejak Bursa Malaysia merudum

Mahathir ni Tak pernah bawa tuah pada Malaysia.
Quote cmf_shalom 1-9-2019 08:03 PM
Malaysia.Doom replied at 1-9-2019 07:58 PM
Ramai YG doakan camtu sejak Bursa Malaysia merudum

Mahathir ni Tak pernah bawa tuah pada Mal ...

Selama 22 tahun pun rahsia kebijakan tun pun sebab petronas tu je...
Quote Malaysia.Doom 1-9-2019 08:07 PM
Mahathir memang Tak pernah bawa tuah dalam Bursa Malaysia.

Mungkin sebab banyak sangat skandal kewangan Zaman dulu kot...pelabur semua takut.
Quote cmf_shalom 1-9-2019 08:09 PM
Edited by cmf_shalom at 1-9-2019 08:24 PM

Sebab niat utama tun dah salah.dia nak bsaing dengan singapura ..tp cara dia bsaing..dia snggup mbunuh rakyat dia sendiri.. Iaitu penduduk borneo dengan pelbagai dasar pro malaya..sebab nk bsaing dengan singapura ..diwujudkan dasar cabotaj dan lain-lain dasar sehingga penduduk borneo yg tradisinya mmg dah miskin...diperah tenaga untuk bagi subsidi kepada malaya..tidak cukup dengan itu.,.hasil bumi kami diangkut ke malaya..kami pula dikenakan cukai yg hasilnya semua diangkut ke malaya...satu sen cukai tsebut pun x dikembalikan kepada kami...

x cukup itu, anak dia pula menglahap kayu balak Sarawak dengan keluasan 1000 hektar..


Terlalu banyak jasa tun dengan kami...shingga menyebabkan kami menangis kesurupan

sempena bulan merdeka ini sehingga 16 sept ini..ada satu puisi sedang berkumangan di sarawak untuk diratapi generasi kami  (puisi tu aku akan  share kt ci menjelang malam 16 sept kelak)




Quote malaiasu 1-9-2019 08:18 PM
wow bestnye
Quote kookiechip 1-9-2019 08:55 PM
Sebab sangat ke? Sesiapa yg tengok nanti mohon bg ulasan..
Quote Perawankota 2-9-2019 04:00 AM
Kalau sedap bgtau
Quote slyfynx 2-9-2019 07:38 AM
Sebak sgt sbb dah serahkan kerajaan ke org yang konon2 membawa cahaya,
sekali lg gelap dr mendung yang sblm ni
Quote chipsmoremore 2-9-2019 07:55 AM
Kurex: Semua tau sepanjang kempen tu, pee esh menabur fitnah

Ni sis setuju... ph menang sbb fitnah je , yg mengundi pulak bdk2 muda yg x matang... skrg bdk2 muda jugak meroyan kos sara hidup naik{:dot
Quote chipsmoremore 2-9-2019 07:59 AM
Malaysia baru la sangat... apa yg baru?

Baru tau kena tipu
Quote Rogue98 2-9-2019 08:51 AM
Tun lah PM paling lousy dlm sejarah.
Dia banyak menghina rakyat terutama orang Melayu. Padahal dia naik pun sebab umno sebab orang Melayu. Bila dah di puncak dia ckp orang Melayu malas, bodoh, cepat lupa... pastu suh rakyat terima jer lah gaji rendah konon gaji tinggi harga barang naik. Duk kenching jer lah sampai kau mampusssss....
Quote Kurex 2-9-2019 06:33 PM
Rogue98 replied at 2-9-2019 08:51 AM
Tun lah PM paling lousy dlm sejarah.
Dia banyak menghina rakyat terutama orang Melayu. Padahal dia ...

Sian anak buda yg rindukan zaman penyelamat.. Bodoh punya anak muda
Quote InVendeTTa 2-9-2019 09:01 PM
Berapa banyak filem dah dibuat psl election ph menang tu..semangat wat muvi kalah wat muvi zaman2 perang dulu..tp malangnya semua filem yg dibuat macam flop kesenduan tayang free kat iflix pon org xnak tgok..haha

Lihat semua komen(27)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 10:09 AM GMT+8 , Processed in 0.085718 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top