CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Che Ta Ditipu Penganjur Di Brunei? Tapi Kenapa Lepas 4 Bulan Baru Nak Bersuara?

2-11-2018 12:26 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 5917| Komen: 27|Original author: Oleh: Azza

Description: Betul ke Rozita Che Wan ditipu penganjur di Brunei? Dakwaanya dibuat di laman Instagram beserta gambar 'tertuduh' dan kapsyen yang menyatakan mereka telah ditipu serta meminta orang lain berhati-hati ...



Betul ke Rozita Che Wan ditipu penganjur di Brunei? Dakwaanya dibuat di laman Instagram beserta gambar 'tertuduh' dan kapsyen yang menyatakan mereka telah ditipu serta meminta orang lain berhati-hati dengan penganjur ini. Bagaimanapun, apa yang pelik ialah Che Ta tidak menjelaskan secara terperinci mengenai tuduhan tersebut.

Khabarnya, majlis tersebut telah berlangsung pada Julai 2018, tetapi kenapa baru sekarang Che Ta memviralkannya? Pihak penganjur turut memberi respon kepada tuduhan tersebut.

Kredit foto: IG


Hal ini menyebabkan pengikut Che Ta turut meminta penjelasan pelakon tersebut seperti jenis penipuan penganjur. Namun Che Ta tidak menjelaskannya.

Namun, mengikut sumber pihak tertentu, masalah berlaku apabila pengurus Che Ta yang bernama Zayadi berbincang dengan penganjur di Brunei serta telah bersetuju dengan terma tertentu. Bagaimanapun mungkin ada silap faham dari Che Ta hingga membuatkan dia memviralkan isu ini.


Begitu juga dengan komen beberapa netizen lain yang menganggap Che Ta sekadar membuat publisiti murahan semata-mata.


Akhirnya pihak penganjur turut membalas tuduhan Che Ta dengan menyatakan segala yang dilakukan adalah termaktub dalam kontrak. Jadi, kenapa perlu dihebohkan perkara yang tidak pasti dan sepatutnya sebagai selebriti popular, Che Ta perlu berbincang dengan pengurus dan penganjurnya bagi menjernihkan keadaan.

Kredit foto: IG

Namun, dilihat Che Ta juga membalas dengan jawapan pendek.


Semoga kedua-dua pihak dapat mencari penyelesaian yang terbaik ya. - CARI 
17

Bagus
14

Marah
25

Terkejut
11

Sedih
16

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (104 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lilydandelion77 2-11-2018 12:35 PM
Amboihhh musim retia meroyan, menyaman...

C'mon cheta! Bongkarkan!!!!!
Quote senahsanasini 2-11-2018 12:57 PM
hmmm interestingg.......


Quote CardiGans85 2-11-2018 01:57 PM
Jom jadi hakim sambil makan kek dan minum kopi.
Quote pngky 2-11-2018 02:16 PM
ingin jugak nak tahu apa jenis penipuan ni? akak ni tinggal kat Brunei, kalau betul sungguh memalu kan org Brunei
Quote Orgkgdukobesi 2-11-2018 02:18 PM
Nak grab pop corn dulu sebelum jadi judge nih
Quote kosukeconan 2-11-2018 02:27 PM
kalau baca post tt, mcm salah paham jah ni.. buat masa sekarang, i berpihak ngn organizer brunei tuh
Quote azradila 2-11-2018 02:34 PM
as usual.. nexttttt
Quote ayjay 2-11-2018 02:42 PM
kosukeconan replied at 2-11-2018 02:27 PM
kalau baca post tt, mcm salah paham jah ni.. buat masa sekarang, i berpihak ngn organizer brunei tuh

Me too!
Kat agreement tu sah sah cakap semua benda ditanggung sendiri tapi cheta nak ungkit dari mula naik flight? Flight, ground transportation, accommodation segala tu cheta ooiiii awak yang sediakan sendiri.

Btw, macam lama gila cheta tak bercuti ke oversea? Dulu beria cakap jus goyang rapat dah tak ada kena mengena dgn dia but now jual balik? Pil pandai ecah pun tak laku kah?
Quote mieymiey 2-11-2018 03:14 PM
Cerita la satu persatu Che Ta
Quote besarkecik 2-11-2018 04:07 PM
Macam macam hal milf ni.
Quote armin 2-11-2018 04:10 PM
Nak viral tapi jenis tak cerita habis ni malas aku nk amik tau.kang salah kau sendiri cheta buat malu je
Quote blue^panther 2-11-2018 04:17 PM
Ok popcorn please
Quote jane_hopper 3-11-2018 12:29 AM
Chetaik ni mcm2, asyik kene tipu je keje ko
Quote CiliPadiSedap 3-11-2018 02:45 AM
Abg sajat tetap handsome
Quote annadonna 3-11-2018 03:22 AM
Aku rasa cheta ni memang bodoh.  Penjelasan organizer tu nampak lebih transparent dan convincing.  Dorang tak pusing sana sini dan terus highlight evidence.  Aku harap dorang saman cheta ajar sikit pompuan pprt berlagak ni.
Quote mandak20 3-11-2018 08:41 AM
annadonna replied at 3-11-2018 03:22 AM
Aku rasa cheta ni memang bodoh.  Penjelasan organizer tu nampak lebih transparent dan convincing.  D ...

Memang nampak tak cerdik pun. Che ta demand sangat kot. Macam semua nak free dan ditanggung.
Quote zuriey 3-11-2018 09:06 AM
kata byk duit nek ta gebang kemain minah kokdiang ni
Quote biozipstar 3-11-2018 11:24 PM
dah takde duit jadi buat hal sikit.. ne tau dapat pampasan.. takkan gitu kot kan???
Quote obses_budak 6-11-2018 10:55 PM
Buat masa skng team brunai

Lihat semua komen(27)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 03:29 AM GMT+8 , Processed in 0.074411 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top