CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Trump Arah Pentagon Tubuh Tentera Angkasa

20-6-2018 11:29 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2604| Komen: 17

Description: Presiden Donald Trump mengarahkan Pentagon menubuhkan Pasukan Tentera Angkasa sebagai cabang keenam tentera Amerika Syarikat (AS) bagi memastikan AS mendominasi di angkasa.
Presiden Donald Trump mengarahkan Pentagon menubuhkan Pasukan Tentera Angkasa sebagai cabang keenam tentera Amerika Syarikat (AS) bagi memastikan AS mendominasi di angkasa.



“Dalam mempertahankan Amerika, kewujudan AS di angkasa sahaja tidak mencukupi, kita mesti mendominasi angkasa.

"Kita ada angkatan Tentera Udara dan kita juga akan mempunyai Tentera Angkasa secara berasingan, tetapi sama tahap,” kata Trump.


Foto: CBS NEWS


Dalam masa sama, Trump juga mendedahkan rancangannya ingin menakluki Marikh dan perjalanan ke bulan.

"Kali ini, kita akan mencapai lebih daripada hanya memacak bendera dan meninggalkan kesan tapak kaki," ujarnya. - CARI
10

Bagus
9

Marah
9

Terkejut
5

Sedih
15

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (56 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote KILL_NANCY 20-6-2018 11:42 AM
ini mesti kaki tengok dvd ni.

arwah pak jabit.
Quote iloveselangor 20-6-2018 11:47 AM
Merepek bebeno...

Ko nak berperang dgn alien ke????
Quote Skuau 20-6-2018 12:08 PM
guardians of the galaxy tu...bukan ke tentera angkasa us???
Quote ninja9 20-6-2018 12:10 PM
iloveselangor replied at 20-6-2018 11:47 AM
Merepek bebeno...

Ko nak berperang dgn alien ke????


tapi kalu betul2 ada alien mau tak mau manusia akan bergantung dengan persediaan trump ni..



Quote kucingitam 20-6-2018 12:17 PM
polis angkasa gaban?
Quote AbukRokok 20-6-2018 12:36 PM
implikasi tentera angkasa ni sgt besar... perlumbaan ketenteraan di angkasa... runtuhnya UN charter yang mengharamkan angkasa lepas dipersenjatakan .. planet colonization..planet  mining... the next step towards human expansionism.... kita masih stuck bumi rata ke bumi bulat
Quote taikor 20-6-2018 12:40 PM
Die ingat boleh buat Starship Troopers??
Quote bangcak 20-6-2018 12:42 PM
sib baik bayang2 dia kat malaysia nih dah tersungkur.
kalu masih berkuasa, kita pon mungkin bakal buat latihan peperangan angkasa bersama
Quote taikor 20-6-2018 12:43 PM
AbukRokok replied at 20-6-2018 12:36 PM
implikasi tentera angkasa ni sgt besar... perlumbaan ketenteraan di angkasa... runtuhnya UN charter  ...

Selain polisi dan undang2, i rasa dari segi ekonomi pon susah nak justify buat kapal angkasa, kenderaan2 yg terapung2 kat angkasa dan berjalan atas permukaan bulan dan planet marikh... orang nak buat robot pon dah telan belanja dan berjihad utk justify projek. Ni nak belanja duit buat Starship Troopers.

Kene buat senjata lazer jugak
Quote eizarz 20-6-2018 01:42 PM
kucingitam: polis angkasa gaban?

kahkah...polis angkasa gaban kuat siot,tukar baju dlm beberapa saat je..{:thief{:thief
Quote Dwdrum 20-6-2018 03:18 PM
                 
Yang ini husband i bising last night ....... hingga weolls akan share duit untuk beli wii hadiah pada trump bila next GE
Quote Dwdrum 20-6-2018 03:20 PM
Sudah tahu trump gila kuasa hingga tidak cukup tanah gila kuasa nya ...hingga mahu ke aerospace ..... harap china pun beri statement yang hampir sama ..... kan china suka bersaing
Quote sharlenetexas 20-6-2018 03:28 PM
Space cop gaban
Quote Otaku85 20-6-2018 03:29 PM
Patutlah bajet ketenteraan dinaikkan 1 trilion lagi ketika rakyat ramai yg homeless dan melarat. Sama mcm Najib perangai.
Quote supernaturalee 20-6-2018 03:41 PM
ke arah perang bintang a.k.a star wars


Quote kroit92 20-6-2018 05:40 PM
nak attack satellite negara lain ke?
Quote dani-rox 20-6-2018 07:14 PM
trump paranoid kot dgn negara2 lain yg mampu beroperasi di luar angkasa.

khabarnya cosmonaut rusia ada bawak senjata api kat bahagian dia org di ISS, bahagian US pulak takmo bg pinjam toilet dgn angkasawan negara lain esp rusia, dan US jugak melarang angkasawan China berkunjung ke ISS

harap alien di luar sana tahu psl plan trump yg nak konker marikh, tolonglah culik beliau

[twitter]https://twitter.com/DepressedDarth/status/1008774895076036611[/twitter]

Lihat semua komen(17)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 01:58 AM GMT+8 , Processed in 0.047823 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top