CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Laporan Polis Kini Boleh Dilakukan Secara Online

22-5-2017 09:55 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2346| Komen: 6

Description: Kelmarin polis melancarkan sistem aduan dalam talian yang memudahkan orang ramai membuat laporan seperti kehilangan kad pengenalan tanpa perlu ke balai polis.
Kelmarin polis melancarkan sistem aduan dalam talian yang memudahkan orang ramai membuat laporan seperti kehilangan kad pengenalan tanpa perlu ke balai polis.


Memetik laporan Bernama, Ketua Polis Kuala Lumpur Amar Singh berkata sistem dikenali sebagai e-reporting itu dilancarkan ketua polis negara Khalid Abu Bakar pada Mac lalu.

Bagaimanapun katanya, laporan yang boleh dibuat menerusi aplikasi itu ialah kes tanpa melibatkan jenayah yang memerlukan siasatan lanjut polis.

Pada masa ini, jelas beliau aplikasi aduan itu hanya boleh digunakan di Balai Polis Taman Tun Dr Ismail Petaling Jaya.

Menurut rekod polis pada tahun ini, sebanyak 150,762 daripada 167,274 laporan polis ialah mengenai kehilangan kad pengenalan.

Beliau turut melancarkan sistem pemeriksaan secara talian yang membenarkan orang ramai memeriksa perkembangan kes mereka.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web http://ereporting.rmp.gov.my and http://sso.rmp.gov.my. – 21 Mei, 2017.- CARI


sumber: Berita Harian

4

Bagus
5

Marah
10

Terkejut
8

Sedih
9

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (38 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote JokesCop 22-5-2017 10:47 AM
Cekin: tuan polis, saya hilang cukai jalan.
Polis: mana letak cukai?
Cekin: letak dalam kereta.
Polis: kereta awak dimana sekarang?
Cekin: hilang  bersama cukai jalan.
Quote nisako 22-5-2017 01:31 PM
hmmmmmmmmmmmm bagus laaaaaaaaaaaa
Quote gigahertz 22-5-2017 01:51 PM
JokesCop replied at 22-5-2017 02:47 AM
Cekin: tuan polis, saya hilang cukai jalan.
Polis: mana letak cukai?
Cekin: letak dalam kereta.

polis : ingat no plat ?
cekin : tak ingat tuan
polis : warna kereta ?
cekin : belaknag merah depan putih
polis :  kat mana hilang?
cekin : depan 7 11. engine takde off
polis :   :
Quote sofiazara 22-5-2017 02:15 PM
oooo yg boleh lapor online ni semua yg polis takkan cari la kan
Quote marla69 22-5-2017 02:20 PM
Bagus lah tak perlu berbaris lagi
Quote mdhelmi 22-5-2017 02:34 PM
sofiazara replied at 22-5-2017 02:15 PM
oooo yg boleh lapor online ni semua yg polis takkan cari la kan

hanya sbg rekod
bila dah dijumpai dgn harapan org yg jumpa tu bagi kat polis
nanti polis cek sistem dapat tau owner ic tu ada buat laporan
polis akan contact suruh amik kat balai polis berkenaan

Lihat semua komen(6)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 01:48 AM GMT+8 , Processed in 0.042853 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top