CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Dinner' Geng Orang Kaya Cecah RM78,000! Kau Mampu?

18-5-2017 02:27 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 20134| Komen: 127|Original author: Oleh: maly Rosli

Description: Dalam pada kita memeras tenaga dan memikirkan bagaimana untuk menjana pendapatan sampingan demi kelangsungan hidup, ada golongan yang langsung tak kisah 'membuang' duit sesuka hati.
Dalam pada kita memeras tenaga dan memikirkan bagaimana untuk menjana pendapatan sampingan demi kelangsungan hidup, ada golongan yang langsung tak kisah 'membuang' duit sesuka hati.


Portal Places and Foods mendedahkan 12 individu telah membelanjakan lebih RM78,000 termasuk GST dan caj perkhidmatan, hanya untuk makan malam di sebuah restoran di ibu kota. 



Gambar bil makan malam itu dimuat naik menerusi sebuah grup tertutup di Facebook. Walaupun nama restoran tidak dinyatakan, orang ramai membuat spekulasi bahawa resit itu mungkin dikeluarkan restoran Marble 8 atau Marini 57 berdasarkan ID GST tertera. Kalau nak tahu, restoran terbabit terletak di Menara 3 PETRONAS, Persiaran KLCC.



Foto: Places and Foods

Terbeliak biji mata tengok harga tertera pada bil berkenaan! Nampaknya golongan atasan langsung tak terkesan dengan kegoyahan ekonomi kini. 

Jumlah keseluruhan perlu dibayar adalah RM78,478.80, bermakna mereka perlu membayar RM6,539.90 seorangSama dengan beberapa bulan gaji 'fresh graduate'. Anda mampu? 

Perkongsian itu mencetuskan pelbagai reaksi daripada netizen.

"Itu duit mereka. Kita berbelanjalah mengikut kemampuan masing-masing.

"Mereka makan kereta ke?" antara komen netizen.


Foto: FB WORLD OF BUZZ

Nak makan je pun, sampai dekat RM100,000 dihabiskannya. Baik beli kereta sebiji. Tak begitu? - CARI

27

Bagus
23

Marah
31

Terkejut
25

Sedih
23

Lawak
34

Bosan

Friends Rank (163 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Nham22 18-5-2017 02:40 PM
Ni ape kes ni mahai sgt...nak melobi project ke ape ni?
Quote kiambang 18-5-2017 02:41 PM
claim kat company kot as entertaiment..
Quote romeor 18-5-2017 02:46 PM
Hebat2.... deme punya duit biar laaaa....
Quote chinta89 18-5-2017 02:47 PM
duit dia, biarlah.. x pyh acah2 'kenapa x derma' etc... sape kite nk memaksa deols berbuat demikian.. entah2 dh byk deols sedekah, tanpa kita tahu.

sekian, mood setajah jadian.
Quote mieymiey 18-5-2017 02:49 PM
Iols hanya mampu tengok
Quote Mary_jane 18-5-2017 02:51 PM
Rasa apa lah makanan 78k tu agaknya.
Quote gerbera.memopad 18-5-2017 02:54 PM
Selagi tak kacau poket aku, bior le deme. Ada aku kesah
Quote huehue 18-5-2017 02:56 PM
Amboi sampai 78k. Ikut poket kaulahhh. Kalau mampu 1juta, why not?
I mampu ternganga jelah tengok.
Quote diaitu 18-5-2017 02:56 PM
Sbb ada alcoholic beverage kan tu.. makanan biasa mcm ok je price rasanya...
Quote CiliPadiSedap 18-5-2017 02:57 PM
kalau akak jual babi terbang  RM 80 000 pun mesti ada yang beli..
Quote matchstick 18-5-2017 02:58 PM
wine tu sebotol berbelas ribu
Quote ffbeauties 18-5-2017 02:58 PM
Orang kaya 78k tu macam rm78 je bagi dorang.. yg tak mampu macam kita kita marhaen ni duk diam diam je la. Asal bukan makan duit hasil peluh kita sudahh. Kalau belanja pakai duit rakyat memang aku pon tolong meroyan sekali
Quote AbukRokok 18-5-2017 02:59 PM
puak gini sibuk mnjang mne ade masa.
so saya mnyediakn valet makan. anda byar sya yg mkn
Quote matchstick 18-5-2017 03:01 PM
kuat tonggang geng ni
Quote mamapea 18-5-2017 03:02 PM
service charge jer 2 bln gaji aku
Quote matchstick 18-5-2017 03:03 PM
ayat org miskin jeles mcm aku, makan mahal2 pagi esok berak keluar tahi juga..bukan keluar emas pon
Quote nisako 18-5-2017 03:03 PM
wow mahalnyeeeeeee
Quote nisako 18-5-2017 03:03 PM
boleh beli sebijik kereta uuu
Quote iloveyou 18-5-2017 03:04 PM
champagne yg dorg order (cristal (retis mat saleh mana tah wedding hidang champagne ni je), chateau ada 3 tu), caviar lagi, mmg mahal nk mati.

Lihat semua komen(127)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 06:58 AM GMT+8 , Processed in 0.085851 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top