CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 14524|Reply: 127

'Dinner' Geng Orang Kaya Cecah RM78,000! Kau Mampu?

[Copy link]
Post time 18-5-2017 02:27 PM | Show all posts |Read mode
Dalam pada kita memeras tenaga dan memikirkan bagaimana untuk menjana pendapatan sampingan demi kelangsungan hidup, ada golongan yang langsung tak kisah 'membuang' duit sesuka hati.


Portal Places and Foods mendedahkan 12 individu telah membelanjakan lebih RM78,000 termasuk GST dan caj perkhidmatan, hanya untuk makan malam di sebuah restoran di ibu kota.








Gambar bil makan malam itu dimuat naik menerusi sebuah grup tertutup di Facebook. Walaupun nama restoran tidak dinyatakan, orang ramai membuat spekulasi bahawa resit itu mungkin dikeluarkan restoran Marble 8 atau Marini 57 berdasarkan ID GST tertera. Kalau nak tahu, restoran terbabit terletak di Menara 3 PETRONAS, Persiaran KLCC.


Foto: Places and Foods




Terbeliak biji mata tengok harga tertera pada bil berkenaan! Nampaknya golongan atasan langsung tak terkesan dengan kegoyahan ekonomi kini.


Jumlah keseluruhan perlu dibayar adalah RM78,478.80, bermakna mereka perlu membayar RM6,539.90 seorang! Sama dengan beberapa bulan gaji 'fresh graduate'. Anda mampu?


Perkongsian itu mencetuskan pelbagai reaksi daripada netizen.

"Itu duit mereka. Kita berbelanjalah mengikut kemampuan masing-masing.

"Mereka makan kereta ke?" antara komen netizen.








Foto: FB WORLD OF BUZZ




Nak makan je pun, sampai dekat RM100,000 dihabiskannya. Baik beli kereta sebiji. Tak begitu? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-5-2017 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni ape kes ni mahai sgt...nak melobi project ke ape ni?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
claim kat company kot as entertaiment..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Hebat2.... deme punya duit biar laaaa....
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:47 PM | Show all posts
duit dia, biarlah.. x pyh acah2 'kenapa x derma' etc... sape kite nk memaksa deols berbuat demikian.. entah2 dh byk deols sedekah, tanpa kita tahu.

sekian, mood setajah jadian.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:49 PM | Show all posts
Iols hanya mampu tengok
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa apa lah makanan 78k tu agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:54 PM | Show all posts
Selagi tak kacau poket aku, bior le deme. Ada aku kesah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-5-2017 02:56 PM | Show all posts
Amboi sampai 78k. Ikut poket kaulahhh. Kalau mampu 1juta, why not?
I mampu ternganga jelah tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb ada alcoholic beverage kan tu.. makanan biasa mcm ok je price rasanya...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:57 PM | Show all posts
kalau akak jual babi terbang  RM 80 000 pun mesti ada yang beli..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:58 PM | Show all posts
wine tu sebotol berbelas ribu
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang kaya 78k tu macam rm78 je bagi dorang.. yg tak mampu macam kita kita marhaen ni duk diam diam je la. Asal bukan makan duit hasil peluh kita sudahh. Kalau belanja pakai duit rakyat memang aku pon tolong meroyan sekali
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
puak gini sibuk mnjang mne ade masa.
so saya mnyediakn valet makan. anda byar sya yg mkn
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 03:01 PM | Show all posts
kuat tonggang geng ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 03:02 PM | Show all posts
service charge jer 2 bln gaji aku
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-5-2017 03:03 PM | Show all posts
ayat org miskin jeles mcm aku, makan mahal2 pagi esok berak keluar tahi juga..bukan keluar emas pon
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 03:03 PM | Show all posts
wow mahalnyeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 03:03 PM | Show all posts
boleh beli sebijik kereta uuu
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 03:04 PM | Show all posts
champagne yg dorg order (cristal (retis mat saleh mana tah wedding hidang champagne ni je), chateau ada 3 tu), caviar lagi, mmg mahal nk mati.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 05:45 PM GMT+8 , Processed in 0.112028 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list