CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Apple Perkenalkan iPhone 7 & iPhone 7 Plus Versi Warna Merah

22-3-2017 05:59 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6149| Komen: 53

Description: Apple Inc. memperkenalkan iPhone 7 dan iPhone 7 Plus kepada penggunanya di seluruh dunia dalam edisi khusus versi merah.

Apple Inc. memperkenalkan iPhone 7 dan iPhone 7 Plus kepada penggunanya di seluruh dunia dalam edisi khusus versi merah.

Memetik laporan The Star, kedua-dua peranti ini mengekalkan pelbagai spesifikasi yang lebih kurang sama, termasuk sokongan kalis percikkan air, penggunaan dwi-kamera pada iPhone 7 Plus, dan juga penggunaan cip pemprosesan terkini serta iOS 10 untuk menguasakannya.

Menurut Apple, cip baharu itu berkali-kali ganda lebih pantas berbanding cip sebelumnya serta dapat membuat bateri bertahan lebih lama.

Versi merah untuk iPhone 7 dan iPhone 7 Plus ini hanya ditawarkan dalam pilihan storan 128GB dan 256GB sahaja.

Selain itu, Apple turut melancarkan versi baharu iPad bersaiz 9.7-inci dengan paparan skrin yang lebih cerah.

Tempahannya boleh dilakukan bermula 24hb Mac dan akan diperolehi pada hujung Mac atau permulaan bulan April. 


Untuk iPhone 7, untuk pilihan storan 128GB harga jualannya adalah RM3,699 dan untuk versi 256GB harganya adalah RM4,199.

Manakala bagi iPhone 7 Plus pula, harga jualannya adalah RM4,299 untuk versi 128GB dan RM4,799 untuk versi 256GB.- CARI

sumber foto: www.apple.com/

17

Bagus
27

Marah
14

Terkejut
18

Sedih
18

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (107 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hanakikan 22-3-2017 05:50 PM
kalau letak casing, baik pakai iphone biasa je
tapi kalau tak pakai casing, takut calar pulak
Quote buragazz 22-3-2017 05:57 PM
Menyirap jer aku dengau "Serendah RM 3319"...
Quote insulin 22-3-2017 06:04 PM
Tu dia harganya... Phewww....
Quote dodolgemok 22-3-2017 06:09 PM
Product paling overrated di donia, serendah rm3319
Quote tobobon 22-3-2017 06:11 PM
actually i ada tengok orang buat custom made skin untuk iphone kat ig.. mcm2 kaler adaaa,
Quote aleesyasofia 22-3-2017 06:50 PM
iphone baru nak kuarkn wrna merah.. sdgkn oppo dah kluarkn dlu r9s red valentine edition.. oppo pon dah ikut pattern iphone
Quote EvieWanKenobi 22-3-2017 06:57 PM
nampak gayanya simpan jelah gambar iPhone ni bawah bantal..
Quote R2D2 22-3-2017 07:02 PM
Sekali terjatuh dalam tandas gigit jari la korang meratap hiba
Quote RatuDunia94 22-3-2017 08:16 PM
Kalo setakat penerima brim tu x payah la berangan nk pakai iphone...
Quote Mary_jane 22-3-2017 08:46 PM
Ntah nya letak casing pun sama je kan. I will go for the jet black lah kot. Kesian phone lama dah boleh masuk muzium.
Quote FOTHER-MUCKER 22-3-2017 09:08 PM
hanakikan replied at 22-3-2017 09:50 AM
kalau letak casing, baik pakai iphone biasa je
tapi kalau tak pakai casing, takut calar pulak

Guna casing transparent
Quote damian_lee 22-3-2017 09:45 PM
baik beli casing .... ok problem solved ... next .........
Quote stayathomemom 23-3-2017 08:50 AM
Idok ler nak jadik hamba tepon sampai gitu.....
Quote de_ikea 23-3-2017 09:22 AM
Cantik. Tp sayang nya la hai duit. Bertahanlah tiponnku
Quote de_ikea 23-3-2017 09:22 AM
Cantik. Tp sayang nya la hai duit. Bertahanlah tiponnku
Quote chinta89 23-3-2017 09:38 AM
penah g survey2 tepon mse fon rosak. iols terdengar perbualan jurujual ngn sorg cust ni.

rsenya slip gaji dia dh 'rapat' sgt xleh potong ape dah, tp dia nk ejas gakkkk bagi lulus beli tepon bayar ansuran.

ak mcm

kalau dh x mampu, buat jela cara x mampu..
Quote airfilterkotor 23-3-2017 09:43 AM
Warna biru baldi takdak kaa?
Quote kentel 23-3-2017 09:45 AM
dodolgemok replied at 22-3-2017 06:09 PM
Product paling overrated di donia, serendah rm3319

ngko jangan DG...jpgi masuk @dinopower menghencap uols sbb dok kritik iPorn heshe
Quote kentel 23-3-2017 09:46 AM
aleesyasofia replied at 22-3-2017 06:50 PM
iphone baru nak kuarkn wrna merah.. sdgkn oppo dah kluarkn dlu r9s red valentine edition.. oppo pon  ...

label tak sama sis....Apple dgn Oppo...ofcoz pricing pun beza

Lihat semua komen(53)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 08:27 PM GMT+8 , Processed in 0.071570 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top