CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

[Kemaskini] Serangan Di London: 5 Maut Termasuk Seorang Polis, 40 Lagi Cedera

23-3-2017 09:34 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 8877| Komen: 90

Description: Lima orang sudah disahkan maut manakala 40 lagi cedera di London selepas sebuah kereta merempuh pejalan kaki dan penyerang menikam seorang anggota polis yang sedang berada dekat dengan bangunan Parlim ...
Kemaskini: 9.45 pagi

Sementara itu, memetik laporan Bernama, tiada rakyat Malaysia dilaporkan cedera dan terjejas dalam insiden serangan di luar bangunan Parlimen Britain yang mengakibatkan kira-kira 10 cedera termasuk anggota polis.


Dalam satu kenyataan media, jurucakap Wisma Putra memberitahu pihaknya akan terus memantau situasi berkenaan dan memaklumkan segala perkembangan terkini jika ada.

Media asing melaporkan, seorang anggota polis ditikam, penyerang ditembak dan beberapa orang awam cedera dalam insiden yang dilabel sebagai serangan pengganas.

Perdana Menteri Britain, Theresa May yang sedang bersidang di bangunan Parlimen tersebut, dilaporkan selamat.- CARI

sumber foto : www.nytimes.com
sumber foto: CNN




Kemaskini: 9 pagi

Lima orang sudah disahkan maut manakala 40 lagi cedera di London selepas sebuah kereta merempuh pejalan kaki dan penyerang menikam seorang anggota polis yang sedang berada dekat dengan bangunan Parlimen Britain.

Memetik laporan BBC, angka kematian itu adalah termasuk suspek itu sendiri serta polis tersebut. 

Tiga lagi mangsa merupakan tiga pelajar sekolah warga Perancis yang dilaporkan cedera akibat dirempuh kereta berkenaan di Jambatan Westminster sebelum melanggar susur penghadang di luar bangunan Parlimen.

Menurut laporan yang dikeluarkan oleh salah sebuah akhbar tempatan Le Telegramme, pelajar terbabit berusia dalam lingkungan 15 hingga 16 tahun dari Concarneau Lycee, Brittany yang terletak di selatan Perancis.

Perdana Menteri Theresa May mengutuk serangan itu dan menyifatkannya sebagai 'memualkan dan keji'.

"Sebarang percubaan untuk mengalahkan nilai-nilai itu menggunakan keganasan adalah 'ditakdirkan untuk gagal," ujar May dalam sebuah kenyataan di luar pejabat 10 Downing Street pada sebelah malam.- CARI 

sumber foto: www.nytimes.com
sumber foto: www.nytimes.com

sumber foto: www.nytimes.com
sumber foto: www.nytimes.com
sumber foto: www.nytimes.com
sumber foto: www.nytimes.com



20

Bagus
38

Marah
23

Terkejut
25

Sedih
29

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (153 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dcruins 23-3-2017 08:56 AM
kurang dari seminggu sebelum trigger article 50.....boleh jadi isu diversion untuk Scotland batal kan referendum ke ni?  
Quote framecermin 23-3-2017 08:58 AM
Islam jua dikaitkan
Quote zafira 23-3-2017 09:02 AM
Wow... dah macam citer London Has Fallen...
Quote chinta89 23-3-2017 09:04 AM
yg x bsalah jd mangsa
Quote Voyagers 23-3-2017 09:06 AM
Quote dcruins 23-3-2017 09:07 AM
anak Trump, mulaaaa daaaaa....


-------------------

http://nypost.com/2017/03/22/donald-trump-jr-rips-london-mayor-on-twitter/

Donald Trump Jr. rips London mayor


By Mark Moore

March 22, 2017 | 3:18pm






Quote Pajeri_Nenas 23-3-2017 09:37 AM
mujuq x langgaq che ta
Quote pooh~key 23-3-2017 09:41 AM
Pengganas tu agama apa sis?
Quote samasam90 23-3-2017 09:47 AM
yang i kesah, che ta fobia x nak sambut besday kat london?
Quote rosasa 23-3-2017 09:50 AM
forum pun diserang berita bahasa cina
Quote kentel 23-3-2017 09:51 AM
cross out london dari travel list
Quote True-X 23-3-2017 10:08 AM
Ni salah manusia... bukan salah agama... kata lobai dan lobainita....

Tp kl agama lain.... cepat2 dia salahkan agama tuh...

Quote Esmiria 23-3-2017 10:16 AM
jgn ban Muslim sudh..
Quote virusnipah 23-3-2017 10:27 AM
bila ni? aku dah seminggu bercuti kat london, tarak pun dengar bunyi tembak2.
Quote dcruins 23-3-2017 10:29 AM
pembangkang mereka pulak ada yg kata ni semua Brexit & Scotland punya show, berapa hari lagi article 50 tu nak kena trigger......
Quote pittjie 23-3-2017 10:30 AM
virusnipah replied at 23-3-2017 10:27 AM
bila ni? aku dah seminggu bercuti kat london, tarak pun dengar bunyi tembak2.

ko bercuti kat london weight management mmg la tak dengar tembak2 va
Quote surwanis 23-3-2017 10:30 AM
islam?
huh...
saje nak cipta ketegangan
Quote virusnipah 23-3-2017 10:31 AM
pittjie replied at 23-3-2017 10:30 AM
ko bercuti kat london weight management mmg la tak dengar tembak2 va

jeles la tu.


Quote virusnipah 23-3-2017 10:32 AM
surwanis replied at 23-3-2017 10:30 AM
islam?
huh...
saje nak cipta ketegangan

memang tegang je tengok mat saleh pakai seksi kat london ni.




Lihat semua komen(90)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-6-2024 12:44 AM GMT+8 , Processed in 0.072563 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top