CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Yakin Potensi e-Dagang & Logistik Malaysia, Jack Ma Melabur Besar

23-3-2017 11:25 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7805| Komen: 105

Description: Alibaba Group dari China akan mengubah kawasan seluas 45 hektar di KLIA Aeropolis kepada hab eFulfillment, iaitu hab e-dagang dan logistik bagi membantu pelepasan import dan eksport dengan lebih cepat ...

Alibaba Group dari China akan mengubah kawasan seluas 45 hektar di KLIA Aeropolis kepada hab eFulfillment, iaitu hab e-dagang dan logistik bagi membantu pelepasan import dan eksport dengan lebih cepat.


Memetik laporan Bernama, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, penubuhan hab itu, yang seiring dengan pelan induk transformasi Malaysia kepada ekonomi digital, akan menjadi yang pertama di dunia di luar China.

"Hangzhou adalah hab untuk China dan Aeropolis adalah untuk Malaysia serta Persatuan Negara-Negara Asia Tenggara. Kami akan jadikan (hab) ini menarik dan besar."

Hab eFulfillment adalah sebahagian daripada inisiatif DGTZ Malaysia.

DFTZ adalah satu inisiatif bagi penggabungan dan pertumbuhan pesat ekonomi Internet serta aktiviti e-dagang rentas sempadan.

Ia mengandungi tiga komponen utama yang menggabungkan zon fizikal dan maya.- CARI


sumber foto: http://www.channelnewsasia.com



8

Bagus
4

Marah
6

Terkejut
6

Sedih
9

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (43 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Changa 18-3-2017 01:05 PM
bagus lah kalau gitu dek.

selamat maju jaya sis.

lepas ni tarik amazon pula buat hub di ibu pertiwi sis.
Quote tripleid 18-3-2017 01:32 PM
Changa replied at 18-3-2017 01:05 PM
bagus lah kalau gitu dek.

selamat maju jaya sis.

jgn haraplah sis.most big kompeni yg dtg berkuntum di tanah air mostly originate drpd negara2  asia/prc komunis jah.western multinasional kokosen punya lbh prefer set up regional opis di temasik drpd kl.
agaknya bg kokosen maju kl ni taraf pprt je kot compare dgn kota singa itu.
Quote pyropura 18-3-2017 01:49 PM
tripleid replied at 18-3-2017 01:32 PM
jgn haraplah sis.most big kompeni yg dtg berkuntum di tanah air mostly originate drpd negara2  asi ...

Janji better than Indon tamadun batu tertua yang dicuekkin terus      @.aetis. @anhar1
Quote mulutcomel 18-3-2017 02:07 PM
pelaburan byk di malaysia... malaysia nak bankrap ke?

china labur... malaysia akan ikut telunjuk china... arab labur...malaysia akan ikut telunjuk arab... malaysia nak sign TPPA... malaysia ikut telunjuk amerika... apa hanat sangat rakyat malaysia
Quote Changa 18-3-2017 02:13 PM
Edited by Changa at 18-3-2017 02:14 PM
mulutcomel replied at 18-3-2017 02:07 PM
pelaburan byk di malaysia... malaysia nak bankrap ke?

china labur... malaysia akan ikut telunjuk ...


Bila.tak ada pelabur asing pun acik acik sama jua meroyan konon negara dah mundur pelabur asing enggan melabur bagai.
Typical.pemikiran acik batak macai sis
Semua nya salah dan tak kena.gitu, apa jah yang kena di mata acik kepam batak macai?
Quote pulauturtle 18-3-2017 02:25 PM
Edited by pulauturtle at 18-3-2017 03:43 PM

terima kasih china. kita mmg byk terhutang budi kpd china sejak zaman kesultanan melaka.

tapi hati2, di sini ada sekumpulan species ketuanan melayu yg dilahir utk benci cina tanpa sebab sampai buat seumur hidup. mereka takkan kenang budi org yg bantu mereka
Quote pyropura 18-3-2017 02:31 PM
pulauturtle replied at 18-3-2017 02:25 PM
terima kasih china. kita mmg byk terhutang budi kpd china sejak zaman kesultanan melaka.

tapi hat ...

Tapi depa dah pecahkan jadi 2 kategori:

- cina Prc - baik
- cina jinjang - jahat ...

  
Quote pulauturtle 18-3-2017 02:34 PM
pyropura replied at 18-3-2017 02:31 PM
Tapi depa dah pecahkan jadi 2 kategori:

- cina Prc - baik

tak nampak pun...bila pilih antara yahudi dan china prc...mereka pilih yahudi yg kasi hancurkan negara2 islam
Quote pulauturtle 18-3-2017 02:38 PM
dlm sejarah malaysia, mmg cina byk menyumbang kpd tanah ni, tapi ketuanan melayu yg super racist tamak tak pernah kenang budi cina.

let them burn in hell
Quote pulauturtle 18-3-2017 02:40 PM
kalau ketuanan melayu ada maruah, jgn pakai barang buatan china, jgn kerja di syarikat cina, jgn pakai tax collected from cina, jgn invite investors dari china la..
Quote wana89 18-3-2017 03:32 PM
pulauturtle replied at 18-3-2017 02:40 PM
kalau ketuanan melayu ada maruah, jgn pakai barang buatan china, jgn kerja di syarikat cina, jgn pak ...

so kalo macam tu
kena start kosong la..
kena tarik semua kerakyatan dan halau semua dna jinjang??macam tu

Quote pulauturtle 18-3-2017 03:35 PM
wana89 replied at 18-3-2017 03:32 PM
so kalo macam tu
kena start kosong la..
kena tarik semua kerakyatan dan halau semua dna jinjang? ...

start kosong. balik kpd zaman british. sohai
Quote wana89 18-3-2017 03:37 PM
pulauturtle replied at 18-3-2017 03:35 PM
start kosong. balik kpd zaman british. sohai

yelah
dah u cakap macam tu..
senang cerita..start balik la..
start dari kosong..
so cina pun xada kat sini..melingkup or bankrup, biar aje la melayu dan kaum asli yang tanggung..
Quote pulauturtle 18-3-2017 03:39 PM
"prince of the earth" claim 30% from British:

British:"u lazy greedy bastard, goto hell..."

**BANG!!
"prince of the earth" fall back to the earth
Quote pulauturtle 18-3-2017 03:41 PM
wana89 replied at 18-3-2017 03:37 PM
yelah
dah u cakap macam tu..
senang cerita..start balik la..

sohai. melayu dulu pun tak wujud di sini, hanya org asli saja.

berambus balik ke indonesia la
Quote wana89 18-3-2017 03:42 PM
pung pang sana pung pang sini..
suggest start dari kosong..
tak mahu pulak...
banyak bising betul..
perjanjian is perjanjian la...
Quote pulauturtle 18-3-2017 03:44 PM
wana89 replied at 18-3-2017 03:42 PM
pung pang sana pung pang sini..
suggest start dari kosong..
tak mahu pulak...

kenapa? tak berani balik indonesia?

mana black & white so called "perjanjian"?
Quote wana89 18-3-2017 03:45 PM
pulauturtle replied at 18-3-2017 03:41 PM
sohai. melayu dulu pun tak wujud di sini, hanya org asli saja.

berambus balik ke indonesia la : ...

auww...
pek..kami semua memang kaum memang kaum austronesian pek..
pergi belajar sejarah la..
apa itu kaum austronesian pek
SEA memang tempat tinggal kami..
Quote pulauturtle 18-3-2017 03:48 PM
wana89 replied at 18-3-2017 03:45 PM
auww...
pek..kami semua memang kaum memang kaum austronesian pek..
pergi belajar sejarah ...

autronesian satu kaum ke sohai

org asli di sini, bukan ko yg original di indonesia.

hak org asli pun melayu rompak. tengoklah kelantan as a good example.

bila nak claim status bumi, berpura2 berkawan dgn org asli...lepas tu aniayai orh asli.

pui...ketuanan melayu mmg species yg paling tamak dan tak jujur di planet ni

Lihat semua komen(105)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 10:40 PM GMT+8 , Processed in 0.057597 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top