CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Hari Ini iPhone 7 Mula Dijual Di Malaysia

14-10-2016 02:54 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 8986| Komen: 94

Description: Siri terbaharu jenama telefon pintar Apple itu secara rasminya mula dijual di rangkaian pusat telekomunikasi dan kedai-kedai menjual telefon bimbit di seluruh negara.


Berita baik buat peminat telefon bimbit pintar jenama Apple di Malaysia.

Siri terbaharu jenama telefon pintar Apple, iPhone 7 secara rasminya mula dijual di rangkaian pusat telekomunikasi dan kedai-kedai menjual telefon bimbit di seluruh negara.


Sementara itu, pembekal sistem telekomunikasi Celcom di Sunway mengadakan promosi dengan menawarkan iPhone 7 dengan harga RM7 untuk tujuh pelanggan pertama.

Difahamkan harga paling rendah yang ditawarkan untuk iPhone 7 adalah RM 3,199.

Rata-rata netizen memuji rekaan telefon pintar itu yang disifatkan cantik dan classy.

sumber foto: http://www.astroawani.com/

Namun ada juga yang merungut dan berpendapat harga yang diletakkan untuk model berkenaan terlalu tinggi.


iPhone 7 dilancarkan Apple 7 September lalu.- CARI
24

Bagus
17

Marah
31

Terkejut
8

Sedih
15

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (106 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kentel 14-10-2016 03:07 PM
kalau complaint harga tinggi dek, mksudnya ko tu bukan target consumer dia ler
Quote mujer_in_espejo 14-10-2016 03:25 PM
kentel replied at 14-10-2016 03:07 PM
kalau complaint harga tinggi dek, mksudnya ko tu bukan target consumer dia ler

True.    
Iphone 7 bukan untukkmu kekdahnya.  
Quote Mary_jane 14-10-2016 04:18 PM
Hutang jela sis kalau kemaruk nak beriphone, nampak urban & uptodate.
Quote MH3703 14-10-2016 04:19 PM
amacam kat klcc harini? Q panjang tak? any pix?
Quote kentel 14-10-2016 04:19 PM
mujer_in_espejo replied at 14-10-2016 03:25 PM
True.   
Iphone 7 bukan untukkmu kekdahnya.

kalau gigih jua, pakai installment
Quote Otaku85 14-10-2016 04:25 PM
Mahal tapi berbaloi tahan lama. Pakai android ribu riban lepas setahun macam2 masalah ada.
Quote nyanyan 14-10-2016 04:33 PM
ntah ntah tak sampai 5 bulan dah keluar iPhone 8, iPhone 8+ dengan iPhone 8s
Quote mujer_in_espejo 14-10-2016 04:36 PM
Otaku85 replied at 14-10-2016 04:25 PM
Mahal tapi berbaloi tahan lama. Pakai android ribu riban lepas setahun macam2 masalah ada.

Ai pakai android beli 2k++. Pakai 3tahun lebih syukur masih ok. Pokoknya terpulang pd pemilik la kot. Maybe ai jenis lemah lembut je guna fon  

Xtaula klu dah lepas 5tahun pakai   
Quote MH3703 14-10-2016 04:38 PM
nyanyan replied at 14-10-2016 08:33 AM
ntah ntah tak sampai 5 bulan dah keluar iPhone 8, iPhone 8+ dengan iPhone 8s

mike ni mesti pakai mobile cap ayam kan? bukan pemakai iphone...iphone hanya akan keluar model baharu by september every year je
Quote Otaku85 14-10-2016 04:38 PM
mujer_in_espejo replied at 14-10-2016 04:36 PM
Ai pakai android beli 2k++. Pakai 3tahun lebih syukur masih ok. Pokoknya terpulang pd pemilik la k ...

Mungkin ok untuk pengguna kasual
Quote nyanyan 14-10-2016 04:44 PM
MH3703 replied at 14-10-2016 04:38 PM
mike ni mesti pakai mobile cap ayam kan? bukan pemakai iphone...iphone hanya akan keluar model bah ...

wahh pengguna iPhone tegar mengomen. iPhone mengucapkan ribuan terima kasih kerana telah memberikan mereka ribuan ringgit untuk produk yang akan keluar setiap bulan September pakai iPhone dengan phone cap ayam di forum cari kita ketemu
Quote MH3703 14-10-2016 04:47 PM
nyanyan replied at 14-10-2016 08:44 AM
wahh pengguna iPhone tegar mengomen. iPhone mengucapkan ribuan terima kasih kerana telah memberika ...

tak mesti perlu jadi penegar iphone la cik nyanyan,,,membaca itu sumber ilmu...lain kali semak fakta dahulu sebelum buat statement...
Quote cocorex 14-10-2016 04:48 PM
nk tunggu iphone 8 tahun depan..dgr citer design totally lain
Quote mokcikKSKB 14-10-2016 04:50 PM
Ape kelebihan dia berbanding iphone 6s eyh?waterproof je kew?
Quote MH3703 14-10-2016 04:52 PM
cocorex replied at 14-10-2016 08:48 AM
nk tunggu iphone 8 tahun depan..dgr citer design totally lain

tulah,agak tak berbaloi tukar daripada 6 to 7...design akan2...kita tunggu by next year in septmeber...amacamm
Quote zonan4 14-10-2016 04:53 PM
mohon @dinopower memberi sepatah dua kata kat golongan kat atas nih
Quote cocorex 14-10-2016 04:55 PM
MH3703 replied at 14-10-2016 04:52 PM
tulah,agak tak berbaloi tukar daripada 6 to 7...design akan2...kita tunggu by next year in septmeb ...

Setuju..aku dh bgtau kt hubby aku jgn belikan aku iphone 7 nie sbb aku nk tunggu iphone 8..hubby aku nie suka beli gajet
Quote ngee 14-10-2016 04:55 PM
dh pkai iphone 4s tahun 2012, itupun beli kat aus RM900 masa tu..kat msia masa tu riban2..alhmdulilah smpai skrg masih elok rupanya walaupun jatuh ats jln raya la, jatuh katil, jatuh dr meja la..pstu xda hang dan masih elok lg..syg sgguh kat iphone nie.
Quote nyanyan 14-10-2016 04:59 PM
MH3703 replied at 14-10-2016 04:47 PM
tak mesti perlu jadi penegar iphone la cik nyanyan,,,membaca itu sumber ilmu...lain kali semak fak ...

semak fakta dulu sebelum buat statement  -  amboi kemain macam nak komen hal ekonomi atau cerita hal-hal sejarah dah pi main iPhone tu diam -diam

Lihat semua komen(94)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-5-2024 03:43 PM GMT+8 , Processed in 0.183764 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top