CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

iPhone 7s Plus Kalis Air, Dilengkapi Ciri Pengecas Tanpa Wayar Diperkenalkan September Ini

16-6-2017 04:35 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4850| Komen: 43

Description: Model terbaharu iPhone iaitu iPhone 7s Plus akan dilengkapi ciri pengecas tanpa wayar dan kalis air bakal dilancarkan oleh syarikat teknologi terkemuka iaitu Apple Inc yang dijangkakan pada bulan Sept ...

sumber : http://indiatoday.intoday.in


Model terbaharu iPhone iaitu iPhone 7s Plus akan dilengkapi ciri pengecas tanpa wayar dan kalis air bakal dilancarkan oleh syarikat teknologi terkemuka iaitu Apple Inc yang dijangkakan pada bulan September.

Memetik laporan portal Nikkei, pendedahan tersebut dimaklumkan secara peribadi oleh rakan perniagaan Apple, Winstron menerusi Ketua Eksekutifnya, Robert Hwang. 

Model terbaharu itu dijangka dikeluarkan pada bulan September selepas Hwang mengeluarkan kenyataan yang dianggap melanggar protokol rahsia syarikat tentang telefon pintar itu.

"Proses pemasangan generasi iPhone sebelum ini tidak banyak berubah melainkan ciri baharu seperti kalis air dan pengecas tanpa wayar yang akan diuji." 


Pengecas tanpa wayar itu dipercayai memerlukan telefon pintar diletakkan pada tapak pengecas.

Tiga model baharu iPhone dijangkakan diperkenalkan pada September ini termasuk iPhone 8 yang memiliki reka bentuk paparan skrin melengkung, sama seperti model Samsung.- CARI


19

Bagus
15

Marah
12

Terkejut
14

Sedih
13

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (89 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote insulin 16-6-2017 04:37 PM
Semestinya mahal tahap gaban...
Quote Voyagers 16-6-2017 04:41 PM
wireless charge.
tapi kalau dekat luar, still boleh caj pakai powerbank?
Quote CiliPadiSedap 16-6-2017 05:07 PM
Voyagers replied at 16-6-2017 04:41 PM
wireless charge.
tapi kalau dekat luar, still boleh caj pakai powerbank?

akak baru keluarkan wireless power bank. kalau nak pm akak. tp untuk android je. untuk ios kena tambah RM 300 untuk sticker apple
Quote ultra78 16-6-2017 05:21 PM
@dinopower

Quote dinopower 16-6-2017 05:32 PM

no more home button......
Quote ultra78 16-6-2017 06:43 PM

Leaked iPhone 8 front and rear panels
Quote fly_in_d_sky 17-6-2017 05:02 AM
ada some orang IT kata iphone hanyalah toy phone ... hanya untuk entertainment ... terlalu banyak songeh .. chipset untuk wifi tak bagus .. android boleh dapat signal, iphone tak detect ... even mac sama
Quote eizarz 17-6-2017 05:28 AM
fly_in_d_sky replied at 17-6-2017 05:02 AM
ada some orang IT kata iphone hanyalah toy phone ... hanya untuk entertainment ... terlalu banyak so ...

yg ni betul..sebab aku pakai iphone hadap masalah ni
Quote ntahapapantah 17-6-2017 05:42 AM
fly_in_d_sky replied at 17-6-2017 05:02 AM
ada some orang IT kata iphone hanyalah toy phone ... hanya untuk entertainment ... terlalu banyak so ...

Satu lagi orang selalu compare iphone dengan android yang harga bawah RM1000, memang android nampak cikai. Cuba kita amik android hp yang harga sama ngan iphone, harga RM3000 ke atas misalnya, dah sure android hp tu lagi tip top.
Quote dinopower 17-6-2017 05:58 AM
fly_in_d_sky replied at 17-6-2017 05:02 AM
ada some orang IT kata iphone hanyalah toy phone ... hanya untuk entertainment ... terlalu banyak so ...

org IT mana ckp tu uols..... nothing todo with chipset le.....  
takleh connect trus slhkan chipset  
p la try forget network... connect balik... tukar dns....

Quote evlinne 17-6-2017 06:00 AM
Edited by evlinne at 17-6-2017 06:01 AM

Tu je ke special dia?
Quote edee_91 17-6-2017 09:37 AM
fly_in_d_sky replied at 17-6-2017 05:02 AM
ada some orang IT kata iphone hanyalah toy phone ... hanya untuk entertainment ... terlalu banyak so ...

mengarut lah. aku dok pakai iphone dah bertahun ni tak pernah pulak jadi kes tak dapat signal. iphone hanya untuk entertainment? setahu aku most of the pengguna android pun ujung2 guna untuk entertainment dan bersosial media je. what a flop arguement.
Quote edee_91 17-6-2017 09:39 AM
dinopower replied at 17-6-2017 05:58 AM
org IT mana ckp tu uols..... nothing todo with chipset le.....  
takleh connect trus slhkan  ...

kaaannnnnnn? kata orang IT. takkan benda simple tu pun tak tahu? ke dia setakat jadi sale assistant kedai jual phone android terus claim diri sebagai pakar IT?
Quote GegarVaganja 17-6-2017 09:51 AM
fly_in_d_sky replied at 17-6-2017 05:02 AM
ada some orang IT kata iphone hanyalah toy phone ... hanya untuk entertainment ... terlalu banyak so ...

What a joke

Quote dinopower 17-6-2017 09:52 AM
edee_91 replied at 17-6-2017 09:39 AM
kaaannnnnnn? kata orang IT. takkan benda simple tu pun tak tahu?  ke dia setakat jadi sal ...

sdgkan most android phone pun pakai chipset yg sama.....   
sbnrnya pengguna android byk banding ngan iphone.... pengguna iphone mana peduli sgt....
mcm samsung s8 dibanding ngan iphone 7 yg dah dkt setahun..... tu pun benchmark ttp klh....

software optimization yileks.... stakat bleh bangga ram 6G... n penuh bloatware... n seme pakai android dgn skin berbeza.... nak tunggu update berjanggut....

klau kat porum gsmarena phonearena byk bbnu android yg tak hbis2 mengutuk jah.... ambo dok perhati je.... kkdg bimbo bab tech tp sembang pergh... ngeri  
Quote dinopower 17-6-2017 09:53 AM
GegarVaganja replied at 17-6-2017 09:51 AM
What a joke

sbnrnya android phone la toy.... bbnu root... install mcm2 malware  
Quote edee_91 17-6-2017 10:00 AM
dinopower replied at 17-6-2017 09:52 AM
sdgkan most android phone pun pakai chipset yg sama.....   
sbnrnya pengguna android byk bandi ...

'pakar IT' android phone mana tahu pasal bloatware2 ni. yang diorang tahu harga handphone diorang kononnya murah.
Quote batmana 17-6-2017 10:35 AM
fly_in_d_sky replied at 17-6-2017 05:02 AM
ada some orang IT kata iphone hanyalah toy phone ... hanya untuk entertainment ... terlalu banyak so ...

mmg betul pn

iphone takde byk software tuk bypass data broadband 4g,3g.
padahal ummah android dh berzaman sejak tahun 2009 pakai inject http utk layari internet tanpa limit
belum lagi sentuh software apk bypass dgn vpn bagai

tu yg ummah ipon meroyan psl celcom down network, psl dorg tkle guna utk layari internet unlimited, psl xde apps dlm iOS yg support.

yg user android, sejak dlu aman2 aja, main topup rm10 , dpt bypass 500gb data
gune mcm2 telco, biru merah kuning oren smua ada bypass

mmg umat ipon ni ketinggalan zmn.

Quote batmana 17-6-2017 10:38 AM
pada akula, ipon ni sesuai tuk org perempuan sebab design feminin,
kalu korang ada mak , nenek lagi, bagila seketul ipon 7 tu kat dorg

ni tidak, bagi tepon lenovo a800 yg bwh rm200 kt mak korang

anak derhaka betul

benda murah bagi kt mak sndiri


rata2 pengguna ipon ni anak derhaka agaknya..

Lihat semua komen(43)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

16-4-2024 10:56 PM GMT+8 , Processed in 0.138272 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top