CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bengang Dihalang Bawa Masuk Pesawat, Powerbank Meletup Dilempar Penumpang

7-7-2017 03:19 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5246| Komen: 22

Description: Berikutan dilarang membawa masuk peranti elektronik ke dalam pesawat, seorang penumpang pesawat bertindak agresif dengan melempar pengecas mudah alihnya atau powerbank sehinggakan terbakar.

sumber : mStar


Berikutan dilarang membawa masuk peranti elektronik ke dalam pesawat, seorang penumpang pesawat bertindak agresif dengan melempar pengecas mudah alihnya atau powerbank sehinggakan terbakar. 

Memetik laporan mStar, pengedali lapangan terbang itu berkata, ketika kejadian, pesawat yang dinaiki penumpang itu adalah dalam penerbangan ke United Kindom. 

"Dalam pertengkaran itu, dia menghempaskan powerbank sehingga menyebabkan ia terbakar."

"Namun tiada mangsa cedera dalam insiden itu."

Akaun Twitter itu turut menyiarkan siri tweet dalam reaksi kepada penumpang yang berkata beliau melihat 'letupan kecil dan kebakaran' dalam kawasan menaiki pesawat ke Britain dan Amerika Syarikat. 


Penumpang berkenaan, yang mendakwa berada 10 meter dari lokasi kejadian, berkongsi imej asap di depan pintu pelepasan

Susulan insiden itu, lelaki warga Britian itu ditahan pihak berkuasa Turki.- CARI
7

Bagus
2

Marah
8

Terkejut
13

Sedih
8

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (42 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote blue_ivy 7-7-2017 03:33 PM
Banyak kali dh berita paowerbank meletop smpai aku memang x berani nak guna.mujur bukan spesies berjahit henpon kat tangan doplahjam yg perlu usung powerbank ke hulu kehilir
Quote Artemesiaa 7-7-2017 03:58 PM
Peraturan boleh bawa power bank ni pun berbeza2 ikut negara berlepas tu.  Ada negara hanya benarkan dibawa secara hand carry.  Ada negara tu benarkan bawa hanya dengan cara check in luggage.  Ada juga yang tak boleh bawa langsung.  Jadi bila ada penumpang yang tak dapat maklumat tepat atau tak alert sebelum berlepas memang boleh angin jadinya.  Nak2 bila pegawai petugas dah pandang semacam macam penumpang tu penjenayah dan penumpang pulak jenis cepat baran.  Memang boleh kecoh suasana.
Quote mziskandar 7-7-2017 04:45 PM
blue_ivy replied at 7-7-2017 03:33 PM
Banyak kali dh berita paowerbank meletop smpai aku memang x berani nak guna.mujur bukan spesies berj ...

Citer total recall dia jahit hp dlm tapak tangan  
Quote Ayda89 7-7-2017 04:47 PM
Nasib tak buat perangai tak bertamadun tu masa pesawat kat udara. Membahayakan ummah. Bann beliau drpd naik pesawat/pergi airport selama 10tahun supaya insofff  
Quote bottombikini 7-7-2017 04:53 PM
better lah powerbank tu meletup siap2 kat bawah
kalo meletup kat atas tu karang berapa pula nyawa yg terkorban

aku pun bukan spesis henpon berjahit ditangan
kalo gi travel memana bateri kong pun..biar lantak
blk hotel baru cas
Quote Jorja 7-7-2017 06:34 PM
I pun rimas kalau orang yg duduk sebelah I tak kira lah kt mana2 dlm train ke bus ke yg jenis asyik main hp..lepas tu dah standby 2 3 biji powerbank pula tu.. ya Allah bencinya bila dengar bunyi apa2 notifications dia.....
Quote CiliPadiSedap 7-7-2017 07:08 PM
kalau kapal terbang terbakar boleh ke kita terjun buka pintu pesawat dengan parachute?  parachute murah je RM 4500..

sediakan parachute sebelum pesawat terhempas..
Quote tumpanglalu74 7-7-2017 07:11 PM
blue_ivy replied at 7-7-2017 03:33 PM
Banyak kali dh berita paowerbank meletop smpai aku memang x berani nak guna.mujur bukan spesies berj ...

[youtube]ekRgWqH2-04[/youtube]

Quote Decaffeinated 7-7-2017 07:22 PM
Exactly my experience.
KL ke Istanbul bawa power bank dlm hand luggage sebab takut meletop dlm cargo.

Dari Istanbul ke Heathrow power bank kena rampas.

Quote dani-rox 7-7-2017 07:23 PM
CiliPadiSedap replied at 7-7-2017 07:08 PM
kalau kapal terbang terbakar boleh ke kita terjun buka pintu pesawat dengan parachute?  parachute mu ...

Ada ke parachute disediakan dlm kapal terbang komersil? Ke maksud kakak, bawak sendrik
Kalau ada pun, takkan nak terjun bodo2 gitu jah... airline kan laju, berpuluh ribu kaki summore. Cukup kah sekadar parachute rm4k tuh
Quote ^CUN_GILA~. 7-7-2017 07:31 PM
CiliPadiSedap replied at 7-7-2017 07:08 PM
kalau kapal terbang terbakar boleh ke kita terjun buka pintu pesawat dengan parachute?  parachute mu ...

[youtube]FZU6T2HjTME[/youtube]
Paracut tak kembang tapi idop sebab buffered by lereng bukit.  Kalo terjun dari katebang into open air konfem bungkus..
Quote CiliPadiSedap 7-7-2017 07:52 PM
dani-rox replied at 7-7-2017 07:23 PM
Ada ke parachute disediakan dlm kapal terbang komersil? Ke maksud kakak, bawak sendrik  
Kalau  ...

bawa sendiri je, ada start up jual parachute,  belum ada start up jumper seat commercial aircraft

akak fikir dh tiba masa pesawat komersial tiru jet fighter  guna jumper seat untuk setiap seat. air asia  akan buat ads on package jumper seat..siapa rasa xselamat boleh switch on jumper seat. bahagian atas aircraft di reka lembut mampu pecah ikut pattern seat location. perasan tak ada sticker boleh cabut sebab ada potongan tepi sticker? cmtu juga bumbung air craft, sekiranya switch on activate, bumbung  aircraft akan pecah sendiri ikut lokasi seat pax.

mungkin next generation ada teknologi ni. - steve job malaysia (CiliPadiSedap)



Quote CiliPadiSedap 7-7-2017 07:54 PM
^CUN_GILA~. replied at 7-7-2017 07:31 PM
Paracut tak kembang tapi idop sebab buffered by lereng bukit.  Kalo terjun dari katebang into op ...

mewahnya ambulans ni
Quote Burong_Hantuk 7-7-2017 07:57 PM
nawuzubilla
Quote Burong_Hantuk 7-7-2017 07:57 PM
nawuzubilla
Quote dani-rox 7-7-2017 08:00 PM
CiliPadiSedap replied at 7-7-2017 07:52 PM
bawa sendiri je, ada start up jual parachute,  belum ada start up jumper seat commercial aircraft
...

Cuma terfikir nak handle parachute, kan ke kena ada kursus atau kelas terlebih dahulu. Takde la, masa emergency baru nak baca manual khenn
Pandai akak terfikir cari lubang bisnes. Bila nak dpt datukship kak?    
Quote CiliPadiSedap 7-7-2017 08:04 PM
dani-rox replied at 7-7-2017 08:00 PM
Cuma terfikir nak handle parachute, kan ke kena ada kursus atau kelas terlebih dahulu. Takde la, m ...

jap akak nak beli samsung galaxy note 3 , tak de note 3 tak boleh dapat datuk, lepas tu selfie kt depan pagar istana.. sebelum tu akak nak beli phd dulu. ada doctor dpt dato mesti orang  kagum dengan akak akak tak mengata dato note
Quote dani-rox 7-7-2017 08:08 PM
CiliPadiSedap replied at 7-7-2017 08:04 PM
jap akak nak beli samsung galaxy note 3 , tak de note 3 tak boleh dapat datuk, lepas tu selfie kt  ...

Hambooii... harusla majlis konvokesyen phd akak banyak belon nanti kan, kalah konvo tadika perpaduan  
Quote hanalisa 7-7-2017 08:11 PM
samala aku pun tak berani pakai powerbank, padam pun padam la..

Lihat semua komen(22)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 04:12 AM GMT+8 , Processed in 0.066461 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top