CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Patung Bayi Realistik, Bergerak & Bernafas Menyerupai Bayi Baru Lahir

16-6-2017 05:28 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6912| Komen: 23

Description: Baru-baru ini, sebuah pameran perdagangan di Bilbao, Sepanyol memperkenalkan patung 'Reborn Babies'- boneka yang bukan sahaja menyamai rupa, malah memiliki mekanisme pergerakan dan tekstur fizikal sam ...

Bayangkan sekiranya memiliki anak patung atau boneka yang benar-benar menyerupai bayi? 

Mungkin ianya sesuatu yang menggembirakan buat mereka yang teringin sangat memiliki anak berikutan masalah kemandulan.


sumber: Reuters 

Memetik laporan Reuters, baru-baru ini, sebuah pameran perdagangan di Bilbao, Sepanyol memperkenalkan patung 'Reborn Babies'- boneka yang bukan sahaja menyamai rupa, malah memiliki mekanisme pergerakan dan tekstur fizikal sama seperti bayi yang baru lahir.
 
Ia dihasilkan oleh syarikat Babyclon, salah sebuah syarikat kecil yang memenuhi permintaan kelompok budaya tertentu yang menghargai anak patung realistik.

Selain anak patung yang mirip bayi manusia, syarikat itu turut menghasilkan patung yang kelihatan seperti bayi Avatar, atau bayi makhluk asing.


Anak patung silikon yang berciri asas berharga hampir 600 euro (RM2,860), manakala model yang lebih 'mewah'  dilengkapi motor untuk menjadikannya bergerak seperti sedang bernafas atau menghisap puting susu berharga hampir 5,000 euro (RM23,870).- CARI

sumber : Reuters
sumber : Reuters



6

Bagus
12

Marah
26

Terkejut
14

Sedih
8

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (79 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 16-6-2017 05:31 PM
Silap2 jd Annabelle.
Quote KucingKedai 16-6-2017 05:32 PM
harap sindiket mengemis pakai patung ni lepas ni instead of budak betul. huh
Quote putehkundor 16-6-2017 05:32 PM
Seram pulak khuens
Quote akusukaq 16-6-2017 06:04 PM
[youtube]A2erjpidpl4[/youtube]
ramei betoi orang gila dlm dunia ni
Quote zawara 16-6-2017 06:52 PM
serammmmmmmmmmmmmmmmmmm
Quote sebu1 16-6-2017 07:38 PM
akusukaq replied at 16-6-2017 06:04 PM
ramei betoi orang gila dlm dunia ni

Gile   
Quote Pink_Purple 16-6-2017 08:26 PM
menakutkan...
Quote kuzaime 16-6-2017 09:17 PM
Harga dia pun dah cukup menyeramkan aku..
Quote susukambingbest 16-6-2017 09:21 PM
Ngeriiiii
Quote borrow 16-6-2017 09:46 PM
nampak real. Tak mo beli tp nk try main sekali  . Psiko kah ai

kecik dulu ada  baby doll isap puting . cabut puting . nangis la  baby tu
Quote bintangct 17-6-2017 02:35 AM
Semua nk dipatungkan isk isk dr patung sek ke patung bby
Quote zetty1978 17-6-2017 04:28 AM
Drpd beli anak patung baby nk kn jg mcm2, baik la duit tu bwk gi travel .. hati pun senang ...
Quote mummyNSA 17-6-2017 05:06 AM
Ada juak x kat malaysia??
Nak beli ni
Quote Suchi 17-6-2017 06:03 AM
Bayi2 yg digunakan dlm cite grey's anatomy guna patung cam ni gak ker atau baby yg real ye?
Quote shanshero 17-6-2017 10:31 AM
hadiahkan pada ibu2 yang kepingin baby
tentu dia suka
Quote cmf_premierleag 17-6-2017 10:33 AM
Teringat kat baby doll kat toysr'us yg TRY ME tu
Kalo kita cucuk perut dia. Dia gelak2 and kdg2 nangis.. Try me
@kakasotong @kakasotong2
Quote barfi 17-6-2017 10:40 AM
Baiklah adopt je bayi betul. Di india, rohingya, somalia, ramai je yg memerlukan keluarga angkat.
Quote batmana 17-6-2017 10:43 AM
bahaya betul
kang jadi koleksi pedo

train org gila plak
Quote Zasss777 17-6-2017 12:22 PM
Ok this is so freaky!

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-3-2024 10:16 AM GMT+8 , Processed in 0.056164 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top