CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

KPDNKK Umum Formula Baru Harga Bahan Bakar Minggu Depan

17-6-2017 11:55 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5332| Komen: 39

Description: "Rakyat kena simpati kepada pengusaha stesen minyak yang alami kerugian apabila harga minyak turun.”
"Rakyat kena simpati kepada pengusaha stesen minyak yang alami kerugian apabila harga minyak turun.”

Menteri Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Hamzah Zainuddin berkata demikian ketika mengumumkan satu formula baru yang akan diumumkan minggu depan dalam usaha menstabilkan industri minyak negara.



Foto: Internet

Memetik mStar Online, Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) akan mengadakan pertemuan dengan syarikat minyak minggu depan bagi membincangkan formula berkenaan bagi kepentingan semua pihak.

"Rakyat kena simpati kepada pengusaha stesen minyak yang alami kerugian apabila harga minyak turun.


"Pengusaha stesen minyak juga mengalami kerugian apabila harga minyak turun dan mereka merasakan menjadi mangsa," katanya kepada pemberita.

Menurut Hamzah, setakat ini terdapat 3,500 stesen minyak beroperasi di seluruh negara. - CARI

13

Bagus
11

Marah
16

Terkejut
15

Sedih
8

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (72 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Zasss777 17-6-2017 12:20 PM
Rakyat kena simpati dgn pengusaha stesen minyak? Hmm baiklahhhh
Quote merrissa 17-6-2017 01:12 PM
kahkahkahkahaka ekelehhhh rilek la bukan selalu harga myk turun......naik yg selaluuuu...haktuihhh

harga naik salah rakyat
harga turun ponnn salalhhhh rakyattt

apa2 pon yg penting sumerrrr salah rakyat
Quote MeghanK 17-6-2017 01:12 PM
dah tu sapa pulak nak simpati kat rakyat
Quote renko 17-6-2017 01:15 PM
ahhh cakap jela nak naikkan harga minyak
puihhh
cam gampang belit sana sini formula baru la apa la
Quote ultra78 17-6-2017 01:25 PM
Kalau mcm tu kerajaan ambil alih semua stesen minyak. Semua pekerja diserapkan ke dalam kerajaan.Bolehlah jual minyak mengikut harga yg kerajaan mahu.
Quote ctaz 17-6-2017 01:42 PM
"Rakyat kena simpati kepada pengusaha stesen minyak yang alami kerugian apabila harga minyak turun.”


babi punya idea...
banyak sgt makan duit haram....
moga dibulan mulia ni..... Allah beri pembalasan yg setimpal kat ko......
puiiiii
Quote onexox97 17-6-2017 01:44 PM
kerajaankan jelah stesen minyak
supaya xda isu kerugian
untung rugi lumrah org bernjaga
Quote CiliPadiSedap 17-6-2017 01:55 PM
Lahanat siapa undi kerajaan minyak. Tangan yang masuk neraka
Quote pearl.silver 17-6-2017 02:01 PM
Berapa hari je pun myk turun?
Pastu naik balik
Bkn kah lg baik dr dulu harga turun sebulan?
Quote apalancut 17-6-2017 02:02 PM
hahahahaha! asik cari formula baru je, butoh hape? pengusaha minyak + rakyat jadi test subject korang. rakyat sampai mampos la kena game dengan musibat2 ni semua
Quote LavaUollss 17-6-2017 02:21 PM
eh babinye...bila harga turun terus merempan nak simpati la apa la. Bila naik elok pulak korang tak merempan pun. Bila naik macam2 alasan bagi. Harga minyak dunia naik la..dollar meningkat la.

Lahanat sangat perangai korang kan. Mak ko pelacur hanjing mak ko ittueww
Quote Pixie902 17-6-2017 02:59 PM
Rakyat kena simpati dengan pengusaha minyak bila harga turun?
Habis tu bila harga naik ada pengusaha minyak nak simpati dengan rakyat?
Siapala yang pilih menteri2 ni...hmmm
Quote Pixie902 17-6-2017 03:03 PM
Tu la dulu bila nak laksanakan harga minyak fleksibel, tak kaji dulu ke kesannya...
bila fleksibel mesti ada turun naik harga...mesti ada pihak yang untung dan rugi...
janganlah buat polisi secara trial and error...peringkat kementerian takkan takda research unit nak kaji pro and cons sesuatu polisi...
Quote sue_0684 17-6-2017 03:09 PM
alahai bengap nyer...
td yg pengundi stok2 bengap ni lagi 100x bengap.
Quote giyomi 17-6-2017 03:12 PM
ntah apa2 ntah, rakyat merana tiap kali minyak naik harga brg ikut naik takder lak siapa kisah maupon simpati...dl masa srh kaji dl sebelum laksanakan, tunjuk pandai, taknak dgr, sekarang nak mtk rakyat simpati, bagus sesgt biar rakyat kebulur.
Quote dubuk 17-6-2017 03:23 PM
takdirr!!               
Quote Victorioussss 17-6-2017 03:31 PM
Rakyat yang bawak ex5 kene simpati dengan tokey stesen minyak yang pakai bmw dan merc, bini 2 orang..anak2 tak pernah kelaparan..duit dalam wallet penun note 50 dan 100 sepanjang bulan.

Ye, rakyat makan kais pagi perlu simpati pada orang kaya.
Quote Pink_Purple 17-6-2017 04:36 PM
keluar je la statement yang bangang
Quote kelapaparut 17-6-2017 04:50 PM
Macai2 bn kalu bab ni diam je menikus no comment nothing, macai pas diam dlm marah,xleh nak kate lebih bos da cemolot dgn jibby,redho je lah

Lihat semua komen(39)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 03:42 AM GMT+8 , Processed in 0.048267 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top