CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Mencuri Di Pasar, Wanita Ini Sanggup Bogel Buktikan Tidak Bersalah

13-3-2017 11:03 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 9461| Komen: 20|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Sebelum ini banyak kes pernah dilaporkan tentang mereka yang mencuri barang-barang keperluan harian seperti makanan dan sebagainya.
Sebelum ini banyak kes pernah dilaporkan tentang mereka yang mencuri barang-barang keperluan harian seperti makanan dan sebagainya.

Kali ini, sebuah video tular menyaksikan seorang wanita berbangsa India pula ketahuan mencuri di sebuah pasar basah.


Rakaman berdurasi 3 minit 10 saat yang dimuat naik oleh laman Facebook Wartawan Jalanan itu menyaksikan wanita tersebut cuba melarikan dari selepas ditangkap mencuri.


Walau bagaimanapun cubaannya gagal apabila dia dikepung oleh sekumpulan orang di situ. Sambil merayu minta dikasihani, wanita itu juga meraung memberi alasan, "Mahu kencing, ayoooo mahu kencing!"


Apa yang tidak enak dipandang adalah dirinya yang hanya memakai coli dan bertindak membuka skirt pendek yang dipakainya pula.

Mungkin mahu membuktikan yang dia tidak mencuri atau menyembunyikan apa-apa di dalam pakaiannya.

Tidak dapat dipastikan kejadian berlaku di mana namun kebanyakan netizen yang memberi komen tidak menunjukkan rasa marah sebaliknya lebih mengasihani wanita yang seperti terdesak mahu meneruskan hidup.

Ada juga yang sanggup membantu wanita tersebut jika diberikan peluang.

Lagi komen:

Sebagai manusia, kita tidak layak untuk mengadili perbuatan dan tindakan yang dilakukan orang lain. Mungkin wanita itu betul-betul memerlukan dan sangat kesempitan wang sehingga sanggup mencuri.

Walau apa pun, mencuri tetap salah dan berdosa. Apa yang mampu kita lakukan adalah berdoa dan sama-sama membantu mereka yang kurang bernasib baik. -CARI
7

Bagus
10

Marah
1

Terkejut
5

Sedih
5

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (35 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote CrowneGlory 13-3-2017 11:49 AM
Edited by CrowneGlory at 13-3-2017 11:50 AM

ada tak sama dgn borneo sewel yg tunjuk tetek kat petaling street aritu... nasib ko la ditgkp dna babi... habis2an kena kerja sampai bukak2 baju bagai
Quote Artemesiaa 13-3-2017 01:36 PM
Dah kantoi lagi nak berdrama
Quote ronapink 13-3-2017 03:19 PM
kuat drama betul
Quote kaspar0v 13-3-2017 03:24 PM
body mcm tu buat sakit mata orang tengok hatta ko berbogel
Quote haryatie 13-3-2017 03:44 PM
..sanggup dia berbogelll..
Quote merrissa 13-3-2017 04:35 PM
CrowneGlory replied at 13-3-2017 11:49 AM
ada tak sama dgn borneo sewel yg tunjuk tetek kat petaling street aritu... nasib ko la ditgkp dna ba ...

kahkahkah...ader gak yg mengikot
Quote chacon 13-3-2017 05:43 PM

nasib baik.... lepas tengok gambar beliau. aku x jadi play pun video sebab takut habis kuota internet aku





Quote WhiskeyScotch 13-3-2017 05:58 PM
Barang apa yang perempuan tu curi? Menyesal tengok video. Tak suka keadaan havoc macam tu. Terjerit menangis. I can't.
Quote ChildrenOfBodom 13-3-2017 07:58 PM
Kejadian berlaku di tongsan atau tamil nadu?
Quote Nt-ViruS 13-3-2017 08:32 PM
ek eleh bogel la terus.
Quote allhaillll 14-3-2017 01:17 AM
my eyessssss
Quote LautBiru52 14-3-2017 07:12 AM
Nak muntah tengok video ni
Quote akik 14-3-2017 08:21 AM
minachi ni curi apa dari kedai apek tu?
Quote jazaa100 14-3-2017 08:57 AM
Siyal nya cina....
Mana ada dia curi punn....
Quote jazaa100 14-3-2017 10:06 AM
@sebu....

Dia curi apa tu ..
Cina jinjang tu tak blh lebih kurang ke....klu iya pub dia amik, tak pyah lah rakam sampai mcm tu sekali..

::
Quote luvemedaa 14-3-2017 12:14 PM
Kalau provoke kaum tu nombor 1
Quote emyena 14-3-2017 01:17 PM
aku plak tengok video ni rasa sedih plak..kesian kat anak dia.. dah la susah.. bangsa tu even bukan semua la mmg suka buat kat org teruk.. sampai x mau2 lepas dh tangan pompuan tu..mcm teruk sgt kalau betul pun dia curi.. x yah lah sampai org tu nak bukak baju.. aku x rasa dia curi benda yg mahal pun... kesian kat anak dia..apa perasaan kita kalau org buat mcm ni kat mak kita..
Quote tupaiterbang 14-3-2017 03:00 PM
tgk balik video MBSA kena raba dan tarik gan cina tongsan..sama tak cara dia?
Quote Sayaaa 14-3-2017 03:44 PM
kesiannya. smpai mcm tu sekali

Lihat semua komen(20)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-5-2024 02:11 PM GMT+8 , Processed in 0.052922 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top