CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Menjuarai All England Kali Keempat, Chong Wei Kata Akan Bertanding Lagi

12-3-2017 11:56 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5782| Komen: 62

Description: Jaguh badminton negara, Datuk Lee Chong Wei membuktikan dirinya berada dalam kelas tersendiri apabila memenangi kejohanan All England buat kali keempat di Barclaycard Arena sebentar tadi.

Jaguh badminton negara, Datuk Lee Chong Wei membuktikan dirinya berada dalam kelas tersendiri apabila memenangi kejohanan All England buat kali keempat di Barclaycard Arena sebentar tadi.


Memetik laporan The Star, pemain No. 1 dunia itu melakar kemenangan 'straight sets' 21-12, 21-10 menumpaskan pemain dari China, Shi Yuqi dalam tempoh 45 minit. 

Kali pertama Chong Wei memenangi kejohanan badminton tertua di dunia itu pada 2010, 2011 dan 2014.

Menurut Chong Wei selepas perlawanan, beliau akan terus mempertahankan gelaran ini pada tahun hadapan.- CARI

sumber foto: www.dailymail.co.uk

18

Bagus
17

Marah
15

Terkejut
15

Sedih
9

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (79 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Diann 13-3-2017 12:13 AM
Tahniah DLCW!

We proud of you.
Quote hyie 13-3-2017 12:26 AM
tahniah Datuk! ingatkan match esok daa
Quote mjla 13-3-2017 12:33 AM
Suka laa Kak ros dpt kiss lg
Quote oppol 13-3-2017 12:45 AM
Tahniah untukmu DW Lee!
Quote mbhcsf 13-3-2017 02:12 AM
well done. tahniah!!!
Quote dody_farid 13-3-2017 02:44 AM
Latuk tetap merupakan jaguh yang kecundang... gagal dalam kejohanan paling besar sukan badminton, iaitu emas olimpik dan piala thomas... juara all england 1000 kali pun tak sama dengan sebutir emas olimpik..
Quote aetis.x 13-3-2017 05:32 AM
Seperti biase macam ni pon bangge belum dapat emas olimpik lagi , maklum minim prestasi ye @pyropura
Quote awaynepian 13-3-2017 06:00 AM
Ingat kan jumpa lin dan di final....lama btul dah xikut sukan nih...btw tahniah dato
Quote dodolgemok 13-3-2017 06:33 AM
Tahniah dato.
Quote drivethru 13-3-2017 06:58 AM
Tahniah.....

Nicol David pun baru menang setelah 15 bulan tanpa kejuaraan.
Quote devilito2 13-3-2017 07:22 AM
tahniah datuk LCW
Quote DeeHanania 13-3-2017 07:50 AM
Congrats 2 u, LCW...
Quote CiliPadiSedap 13-3-2017 09:22 AM
Anak akak, akak train pergi badminton olimpik
Quote sssf83 13-3-2017 09:26 AM
Congratulationsssss!
Quote romeor 13-3-2017 10:12 AM
Terbaiklah... taniah
Quote vionna007 13-3-2017 10:31 AM
tahniah...tp aku rasa LCW ni  tak esklusif mcm lin dan...semua tournament dia masuk...
Quote grouper 13-3-2017 10:41 AM
vionna007 replied at 13-3-2017 10:31 AM
tahniah...tp aku rasa LCW ni  tak esklusif mcm lin dan...semua tournament dia masuk...

Sbb dia nak kumpul point utk kekal ranking no1
Quote Otaku85 13-3-2017 12:23 PM
dody_farid replied at 13-3-2017 02:44 AM
Latuk tetap merupakan jaguh yang kecundang... gagal dalam kejohanan paling besar sukan badminton, ia ...

Olimpik badminton bukannya paling berprestij. Sama juga dgn olimpik bola sepak dibandingkan dgn piala dunia.
Quote Artemesiaa 13-3-2017 12:26 PM
Tahniah DLCW

Lihat semua komen(62)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 12:35 AM GMT+8 , Processed in 0.075536 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top