CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 4164|Reply: 62

Menjuarai All England Kali Keempat, Chong Wei Kata Akan Bertanding Lagi

[Copy link]
Post time 12-3-2017 11:56 PM | Show all posts |Read mode


Jaguh badminton negara, Datuk Lee Chong Wei membuktikan dirinya berada dalam kelas tersendiri apabila memenangi kejohanan All England buat kali keempat di Barclaycard Arena sebentar tadi.


Memetik laporan The Star, pemain No. 1 dunia itu melakar kemenangan 'straight sets' 21-12, 21-10 menumpaskan pemain dari China, Shi Yuqi dalam tempoh 45 minit.


Kali pertama Chong Wei memenangi kejohanan badminton tertua di dunia itu pada 2010, 2011 dan 2014.


Menurut Chong Wei selepas perlawanan, beliau akan terus mempertahankan gelaran ini pada tahun hadapan.- CARI

sumber foto: www.dailymail.co.uk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-3-2017 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah DLCW!

We proud of you.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 12:26 AM | Show all posts
tahniah Datuk! ingatkan match esok daa
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka laa Kak ros dpt kiss lg
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah untukmu DW Lee!
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 02:12 AM | Show all posts
well done. tahniah!!!
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 13-3-2017 02:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Latuk tetap merupakan jaguh yang kecundang... gagal dalam kejohanan paling besar sukan badminton, iaitu emas olimpik dan piala thomas... juara all england 1000 kali pun tak sama dengan sebutir emas olimpik..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 05:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Seperti biase macam ni pon bangge belum dapat emas olimpik lagi , maklum minim prestasi ye @pyropura
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-3-2017 06:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingat kan jumpa lin dan di final....lama btul dah xikut sukan nih...btw tahniah dato
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 06:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah dato.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah.....

Nicol David pun baru menang setelah 15 bulan tanpa kejuaraan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 07:22 AM | Show all posts
tahniah datuk LCW
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Congrats 2 u, LCW...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak akak, akak train pergi badminton olimpik
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Congratulationsssss!
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Terbaiklah... taniah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-3-2017 10:31 AM | Show all posts
tahniah...tp aku rasa LCW ni  tak esklusif mcm lin dan...semua tournament dia masuk...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
vionna007 replied at 13-3-2017 10:31 AM
tahniah...tp aku rasa LCW ni  tak esklusif mcm lin dan...semua tournament dia masuk...

Sbb dia nak kumpul point utk kekal ranking no1
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
dody_farid replied at 13-3-2017 02:44 AM
Latuk tetap merupakan jaguh yang kecundang... gagal dalam kejohanan paling besar sukan badminton, ia ...

Olimpik badminton bukannya paling berprestij. Sama juga dgn olimpik bola sepak dibandingkan dgn piala dunia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 12:26 PM | Show all posts
Tahniah DLCW
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 06:33 AM GMT+8 , Processed in 0.066739 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list