CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Masalah Peribadi
Close/Open Add forum to favorites (130) |RSS

Masalah Peribadi Today: 4 |Threads: 6898|Rank: 33 

PERATURAN  BOD MASALAH PERIBADI






1.  Forumer yang ingin membuka thread mestilah menulis dengan jelas masalah mereka di post pertama thread.  Moderator mungkin mengambil tindakan menutup mana-mana thread yang ditulis terlalu ringkas atau yg menggunakan bahasa sms atau ejaan yang sukar difahami.

2.  Forumer hanya dibenarkan membuka thread menceritakan masalah peribadi mereka sendiri sahaja.  Thread berkenaan masalah peribadi orang lain atau yang tidak secara langsung melibatkan tuan thread akan ditutup.

3.  Forumer juga TIDAK DIBENARKAN MEMBUKA THREAD untuk tujuan soal selidik, aduan pendapat atau luahan perasaan kerana bod & thread telah pun tersedia khas untuk tujuan sedemikian.  Selain itu, forumer juga tidak perlu membuka thread untuk bertanya masalah-masalah yang terlalu remeh atau yang berbentuk umum.

4.  Forumer yang telah membuka thread mestilah bertanggungjawab memantau thread  mereka supaya tidak lari dari tujuan asal ia dibuka.  Sekiranya thread bertukar menjadi tempat berborak atau tempat bergaduh, tindakan penutupan thread mungkin dibuat.

5.  Forumer juga tidak dibenarkan berborak dimana-mana thread kecuali di thread borak khas yg telah disediakan.  Forumer yang secara berterusan mengganggu thread dengan post-post borak yang tidak berkaitan mungkin akan dikenakan tindakan bergantung pada pertimbangan moderator.


Untuk membaca peraturan forum, Sila klik  Peraturan Cari Forum
 
Hide sticky threads MOD ONLY - [Read permissions 101]digest  ...23456..48
sourplum    |   18-1-2006 03:30 PM    |   View:3099    |   Reply:953
AceHand 11-11-2021 07:58 PM Everywhere
 
Hide sticky threads ~PERATURAN BOD PP : Baca ni dulu sebelum buka thread ~
sourplum    |   26-12-2010 05:53 PM    |   View:80205    |   Reply:2
juju_amin84 16-4-2013 06:42 PM
 
Hide sticky threads Mod Online digest  ...23456..12
sourplum    |   27-3-2008 03:00 PM    |   View:163237    |   Reply:235
prettyuglybabe 22-9-2021 12:05 PM This Forum
  Forum Thread   
 
Volume 2 - Jangan Berborak}Apa Korang Rasa Hari Ni ..Sedang fikir apa? Sedih? H attach_img recommend agree  ...23456..20
rospinki    |   31-7-2021 07:24 AM    |   View:18807    |   Reply:388
honeyvanilla 28-11-2021 03:05 PM
 
Duit kena telan bank Newbie Thread agree
Ececeh    |   21-11-2021 01:37 PM    |   View:332    |   Reply:10
airmineral 28-11-2021 09:44 AM
 
PIP dalam keje New
MinahMalang    |   27-11-2021 09:20 PM    |   View:42    |   Reply:1
airmineral 28-11-2021 09:41 AM
 
MUA rosakkan hari bahagia aku. Patut ke dia diambil tindakan undang2? TOLONG Newbie Thread  ...2
sekutcornflake    |   23-4-2021 09:56 AM    |   View:4075    |   Reply:25
Mamaperdana 28-11-2021 08:06 AM
 
Body saya naik mendadak. Dah jadi Bootylicious.... attach_img recommend agree  ...23456..8
bluebutter    |   6-9-2021 10:44 PM    |   View:9957    |   Reply:142
Jungleman 25-11-2021 03:13 PM
 
Konflik dengan mak Newbie Thread agree  ...23
ratualiya    |   10-8-2021 09:11 PM    |   View:4565    |   Reply:57
swayne 25-11-2021 10:27 AM
 
Stuck in the past recommend agree  ...2345
Bedakpowder    |   16-6-2020 11:30 AM    |   View:19165    |   Reply:98
Bedakpowder 24-11-2021 01:07 PM
 
Perlukah meneruskan perkahwinan agree  ...2
dockers    |   1-9-2021 09:27 PM    |   View:2852    |   Reply:24
capiloton 19-11-2021 06:40 PM
 
Fasakh..sape tau mcm mane nak cepat settle? Newbie Thread recommend agree  ...23456..9
Cumikucingku    |   29-2-2020 12:34 AM    |   View:17000    |   Reply:160
virgocircus 19-11-2021 09:11 AM
 
Aku tak suka call atau balas mesej. Adakah aku introvet? agree  ...23
dek_ya    |   15-8-2021 02:08 PM    |   View:3167    |   Reply:40
ferum2119 17-11-2021 10:09 PM
 
Kerja di Coway Newbie Thread agree
kemboja3784    |   14-11-2021 11:01 AM    |   View:242    |   Reply:3
Belibis 16-11-2021 10:24 PM
 
Penyewa mintak diskaun agree  ...2
cmf_jeangrey    |   7-8-2021 04:05 PM    |   View:3188    |   Reply:24
bellaa 13-11-2021 09:27 AM
 
Mertua Miskin vs Kaya recommend agree  ...23456..23
anony-mous    |   1-10-2020 04:37 PM    |   View:38030    |   Reply:446
laradelara 10-11-2021 11:23 PM
 
Nak berhenti belajar Newbie Thread  ...2
Kagome_inu    |   25-3-2021 04:09 PM    |   View:4753    |   Reply:23
Missjass 9-11-2021 10:29 AM
 
Groupmate assignments yg pemalas & jahat namateyyy recommend  ...2
cahaya_emily    |   3-1-2020 07:55 AM    |   View:5003    |   Reply:25
jepp 8-11-2021 01:18 AM
 
dapat kerja agree
rabbit.girl    |   15-10-2021 06:29 PM    |   View:724    |   Reply:18
makadek 7-11-2021 10:39 PM
 
Statement annoying tetamu yang korang pernah dapat recommend agree  ...234
flowerhit    |   3-10-2021 01:35 AM    |   View:3974    |   Reply:68
sally03tomato 7-11-2021 08:08 PM
 
Korang akan buat apa kalau berlaku situasi ni? recommend agree
Hidungkembang    |   1-10-2021 12:21 PM    |   View:1636    |   Reply:17
mclaren 4-11-2021 10:42 PM
 
Kenapa hidup aku tak seperti orang lain... attach_img recommend agree  ...23456..7
bluebutter    |   15-11-2019 07:35 PM    |   View:19049    |   Reply:129
Missjemuh 2-11-2021 02:23 PM
 
Mcm mana nak tau history browser husband Newbie Thread  ...2
Lizaaryan01    |   17-8-2021 08:16 PM    |   View:2149    |   Reply:21
najib888 1-11-2021 04:53 PM
 
Macam mana nak baiki bahasa inggeris attach_img agree  ...2
kakigunting    |   14-9-2021 12:33 AM    |   View:2825    |   Reply:35
MeghanK 30-10-2021 12:33 PM
 
Aku jaga dia macam nyawa aku Newbie Thread attach_img recommend agree  ...23456..8
Zirara99    |   3-5-2020 01:15 AM    |   View:19480    |   Reply:143
Missjemuh 30-10-2021 09:38 AM
 
Rasa down, nak bercinta Lagi takut tapi nak kahwin... attach_img agree  ...2
nmi    |   3-10-2021 11:03 PM    |   View:1734    |   Reply:23
MinahMalang 28-10-2021 07:09 AM
 
Mohon Pandangan yang bernas agree
PrincesCity    |   26-8-2021 06:52 PM    |   View:1038    |   Reply:12
dexa 27-10-2021 06:38 PM
 
Emotionally independent agree
minahgempal    |   16-10-2021 07:34 PM    |   View:541    |   Reply:15
NurAlia14 24-10-2021 11:52 PM
 
Apa aku harus buat bila aku tahu siapa dia???  ...23456..10
rafiz28    |   29-11-2015 09:40 AM    |   View:22533    |   Reply:182
ayana89 19-10-2021 03:37 AM
 
Tolong saya membuat pilihan untuk anak agree  ...234
scorpionkiki    |   16-7-2021 08:37 AM    |   View:6609    |   Reply:68
lesprincesse 17-10-2021 10:16 PM
 
Saudara tak rapat nak tumpang duduk rumah sebulan agree  ...23
flowerhit    |   16-8-2021 06:33 AM    |   View:4978    |   Reply:55
ipes2 17-10-2021 07:56 AM
 
Masalah Anak2 agree
uda    |   28-9-2021 11:20 AM    |   View:1571    |   Reply:18
becir 11-10-2021 06:57 PM
 
Macam mana nak atasi fobia memandu??  ...23
Ryhanna    |   14-1-2019 02:20 PM    |   View:7626    |   Reply:51
edayildiz 10-10-2021 12:59 AM
 
Aku lelaki dan aku sensitif Newbie Thread attach_img recommend agree  ...23456..7
warrior007    |   23-4-2020 02:28 PM    |   View:18469    |   Reply:132
far-risk 7-10-2021 12:23 AM
 
#56 Sedih....Takde Tempat Mengadu Newbie Thread agree  ...234
rabbit.girl    |   8-7-2021 05:56 PM    |   View:7999    |   Reply:74
zuri154 1-10-2021 01:47 AM
 
mana jodoh agree  ...2
MinahMalang    |   13-9-2021 08:35 PM    |   View:3025    |   Reply:32
fifie_olin 30-9-2021 10:05 AM
 
Ok ke x ok nak tolong suami org lain? agree  ...2
Cumikucingku    |   31-8-2021 06:22 AM    |   View:3661    |   Reply:30
saksikejadian 24-9-2021 10:17 PM
 
PERLUKAN PENDAPAT U GAISS. agree  ...23
nananeno    |   18-3-2021 07:24 AM    |   View:8429    |   Reply:53
adila39 24-9-2021 10:33 AM
 
Di mana keadilannya Newbie Thread attach_img agree
aircondpanas    |   7-7-2021 01:56 AM    |   View:2443    |   Reply:17
Littlerara 24-9-2021 12:37 AM
 
Dilema nak berhenti 4 Bulan MASTER Newbie Thread recommend agree  ...23456
threeonetwo    |   25-7-2021 12:40 PM    |   View:8543    |   Reply:102
nicrye 22-9-2021 11:40 AM
 
Susahnya hidup ni attach_img recommend agree  ...2345
Purlylilac    |   8-7-2020 11:47 AM    |   View:15090    |   Reply:99
intan244 20-9-2021 02:16 AM
 
Alfatihah Dr Ozi Shahril  ...23
singajantan    |   2-1-2008 08:29 PM    |   View:7388    |   Reply:46
ijahKhalijah 16-9-2021 05:58 PM
 
Hina sgt ker wanita belum berkahwin  ...23456..7
nmi    |   12-10-2020 11:38 AM    |   View:19618    |   Reply:128
Miss_Gam 10-9-2021 02:03 AM
 
saya nerves...share tips nak pegi interview badan berkanun Newbie Thread recommend  ...2
tumpang^sekaki    |   21-7-2017 02:32 PM    |   View:11440    |   Reply:34
Hananichanteq 6-9-2021 10:04 AM
 
Interview kerja Newbie Thread  ...2
LunaLatisya    |   23-2-2019 03:56 PM    |   View:6271    |   Reply:30
Hananichanteq 5-9-2021 04:48 PM
 
BFF dan Housing Loan  ...2
larakun    |   26-8-2016 12:08 PM    |   View:3463    |   Reply:20
KumbangPoIkaDot 5-9-2021 11:00 AM
 
Boleh ke berpegang dkat apa suami cakap? Newbie Thread recommend agree
purplesilver    |   22-8-2021 06:26 PM    |   View:989    |   Reply:10
zacEfron 28-8-2021 02:21 PM
 
I xnk kawin Newbie Thread recommend  ...234
bublysnowflake    |   3-8-2020 03:25 PM    |   View:15226    |   Reply:78
scorpionkiki 27-8-2021 12:48 AM
 
Suami Kaki Blue Newbie Thread  ...23456
suzenna    |   6-12-2014 01:06 PM    |   View:30447    |   Reply:101
Lizaaryan01 17-8-2021 07:40 PM
 
nak beli barang online.tapi tak ada orang kat rumah  ...2
Austranesia    |   28-8-2019 09:28 PM    |   View:8778    |   Reply:22
mijot 16-8-2021 12:00 PM
Next »

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules

Category: Cinta & Perhubungan



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 04:10 PM GMT+8 , Processed in 0.081131 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum