CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Suami Isteri Warga Emas Maut Disambar Petir Ketika Beriadah

13-3-2017 09:47 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 8781| Komen: 42

Description: Sepasang suami isteri warga emas berbangsa Cina maut disambar petir ketika beriadah di padang permainan di Bandar Puchong Jaya, petang kelmarin. Sepasang suami isteri warga emas berbangsa Cina mau ...

Sepasang suami isteri warga emas berbangsa Cina maut disambar petir ketika beriadah di padang permainan di Bandar Puchong Jaya, petang kelmarin. 


Memetik laporan Bernama, dalam kejadian kira-kira jam 6 petang itu, Yee Boon Koo, 59 dan isterinya Ooi Lee Chen, 57, dilihat terbaring oleh orang awam di padang permainan Jalan Kenari 10 selepas dipanah petir.

Menurut Pemangku Ketua Polis Daerah Serdang, Superintendan Lee Wai Leong, ketika anggota polis tiba di lokasi kejadian, kelihatan mangsa berdarah di bahagian kepala dan muka yang berkemungkinan akibat terjatuh atau terhantuk.

"Pembantu perubatan dari Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) yang tiba lokasi pada jam 7 malam mengesahkan mangsa sudah meninggal dunia." 

Pemeriksaan polis menemui kesan serpihan panahan petir pada batu laluan pejalan kaki di lokasi kejadian, tambah Superintendan Lee.


Kes diklasifikasikan sebagai kematian mengejut (SDR) dan mayat kedua-dua mangsa dibawa ke PPUM untuk bedah siasat.- CARI

sumber foto: BH Online

14

Bagus
8

Marah
19

Terkejut
13

Sedih
15

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (82 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote edee_91 13-3-2017 12:40 AM
aku dah tengok gambarnya kat facebook. elok je dua laki bini tertiarap bersebelahan. kesian.
Quote edee_91 13-3-2017 12:42 AM
Quote ChildrenOfBodom 13-3-2017 12:55 AM
together forever  “til death and beyond

RIP
Quote pearl.silver 13-3-2017 01:07 AM
Td tertengok dokumentari pasal petir ni..
Parut badan kena petir ni, berbentuk2 mcm daun pokok krismas.
Quote gigahertz 13-3-2017 01:46 AM
edee_91 replied at 12-3-2017 04:40 PM
aku dah tengok gambarnya kat facebook. elok je dua laki bini tertiarap bersebelahan. kesian.

kkalau ada thor jangan duduk di tannah lapang atau bawah pokok. mmg thor datang.
Quote allhaillll 13-3-2017 01:56 AM
kesian. mati sama sama jugak akhirnya
Quote gaara_X 13-3-2017 07:55 AM
sikap sebenarnya...dah tahu kilat nak hujan..tak yah nak jogging laa....
Quote myakayina 13-3-2017 08:01 AM
kesiannya...RIP to both of them...aku mmg takut kilat petir ni..kalau dah dengar petir, kilat walaupun hujan tak turun lagi mmg cepat2 masuk rumah..sbb kdg ada petir sesat.. pernah pokok pisang sebelah rumah kena petir sesat terus tumbang..klu org yg kena mmg mati dah..
Quote monreyes 13-3-2017 08:15 AM
ptg semlm petir n guruh mmg kuat...
knp la x lari cari shelter....
Quote Changa 13-3-2017 08:18 AM
Till jannah
Innalillah untuk heshe
Quote Changa 13-3-2017 08:20 AM
myakayina replied at 13-3-2017 08:01 AM
kesiannya...RIP to both of them...aku mmg takut kilat petir ni..kalau dah dengar petir, kilat walaup ...

Akak pernah saksi pokok kelapa kena panah petir, scary jua. Sampai terbakar lite2 pokok itu after kena panah
Quote tri-max 13-3-2017 08:20 AM
... gulp...
malang mmg tak berbau, naya lah mcam ni.
Quote redz85 13-3-2017 08:25 AM
sedih nya...

sekarang cuaca tak menentu.. ada kala hujan lebat giler.. tapi 5 minit aje .. terus stop
Quote MissNigga 13-3-2017 08:31 AM
seakan mereka masih sedar selepas jatuh tue ... looking to each other before die
Quote Bedah.Cun 13-3-2017 08:58 AM
Siannya, kalau nampak nak ujan tue eksesais jer lar dalam rumah. Tak yah nak eksesais luar tempat lapang.
Quote ulamalu 13-3-2017 09:12 AM
Sori, soalan noob.  Kenapa x ada kesan terbakar?  .
Quote vanillaninja 13-3-2017 09:33 AM
RIP to both.
Quote kentel 13-3-2017 10:04 AM
ulamalu replied at 13-3-2017 09:12 AM
Sori, soalan noob.  Kenapa x ada kesan terbakar?  .

my best assumption, mungkin kilat tu menyambar dkt permukaan bumi...plus time hujan, ada air kt tanah, hence theols kena electric shock jah...
Quote vionna007 13-3-2017 10:08 AM
rip to both...sehidup semati...

Lihat semua komen(42)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 10:02 AM GMT+8 , Processed in 0.064855 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top