CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lagi Vape Meletup, Kali Ini Seluruh Bilik Tidur Terbakar

28-2-2017 01:10 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3252| Komen: 13

Description: Keburukan penggunaan vape terbukti apabila satu lagi insiden berlaku di sebuah bilik tidur di rumah dua tingkat berkembar di Oldbury, West Midlands terbakar gara-gara rokok elektronik itu meletup.
Keburukan penggunaan vape terbukti apabila satu lagi insiden berlaku di sebuah bilik tidur di rumah dua tingkat berkembar di Oldbury, West Midlands terbakar gara-gara rokok elektronik itu meletup.


Mail Online melaporkan, kebakaran itu terjadi selepas vape berkenaan yang sedang dicas secara tiba-tiba meletup.

Kebakaran berlaku disebabkan masalah bateri litium pada vape tersebut.

Beberapa gambar yang dikeluarkan oleh Stesen Bomba Oldbury menunjukkan berlaku kerosakan teruk di bilik tidur utama di tingkat pertama rumah berkenaan.

Sementara itu, anggota Pasukan Penyiasatan London Fire Brigade, Charles Pugsley berkata, orang ramai sering tersalah anggap bahawa vape adalah lebih selamat berbanding rokok biasa.

“Pengguna kadangkala menggunakan pengecas yang kurang sesuai sehingga menyebabkan vape tersebut terlebih cas dan meletup."


Penjual vape digesa agar menjual pengecas yang bersesuaian bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini sebegitu berulang lagi.- CARI

sumber foto: Mail Online

sumber foto: Mail Online

30

Bagus
16

Marah
15

Terkejut
12

Sedih
4

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (92 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Sandal 28-2-2017 02:00 PM
Bagus vape ni, menghasilkan asap dengan lebih banyak dengan cara meletupkan diri.
Mesti tuan dia sedut asap  dlm bilik tu kaw kaw
Quote saladin780 28-2-2017 02:26 PM
bertabahlah acik2 semua...
Quote aku.semut.merah 28-2-2017 04:58 PM
Aku harap jantan Subang Jaya sekor tu meletop vape ni dlm mulut dia masa tengah syok menyedut.
Quote kaspar0v 28-2-2017 04:59 PM
baru berkepol2 asap dalam bilik
Quote Artemesiaa 28-2-2017 05:05 PM
Mak aiii macam kena bom
Quote Mary_jane 28-2-2017 10:48 PM
Wujud lagi vape ni.
Quote mbhcsf 28-2-2017 10:49 PM
kan dah  kataa.....
Quote FOTHER-MUCKER 28-2-2017 11:00 PM

Kata apa?
Quote ronapink 1-3-2017 12:02 AM
vape oh vape..
Quote EvieWanKenobi 2-3-2017 09:51 AM
memudaratkan..memang patut diharamkan pun..
Quote chinta89 2-3-2017 12:18 PM
dulu2 sikit2 vape..skg dh sendu2 dh kedai vape
Quote batmana 2-3-2017 01:08 PM
lain kali
pakai enjin moto sikal ka, smbung ekzos paip sumbat dlm mulut
tkde meletup pun

cuma terus mati ajala..
Quote swimswim 2-3-2017 01:09 PM
Dkt overseas demand tinggi ni.malaysian vapers banyak hantar europe dan dah jadi silent millionaire dah pun

Lihat semua komen(13)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

29-5-2024 05:57 PM GMT+8 , Processed in 0.091021 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top