CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Angkara Vape Pesawat Malindo Air Nyaris Terbakar!

26-10-2015 12:36 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 9769| Komen: 38

Description: Penumpang dan krew penerbangan Malindo Air cemas seketika selepas bateri vape atau rokok elektronik milik seorang penumpang terbakar secara tiba-tiba.


sumber foto :http://img2.bisnis.com/


Penumpang dan krew penerbangan Malindo Air cemas seketika selepas bateri vape atau rokok elektronik milik seorang penumpang terbakar secara tiba-tiba.



Kejadian pada kira-kira 6.45 petang Sabtu lalu berlaku selepas pesawat jenis Boeing 737-800 terbabit berlepas dari Kota Kinabalu ke KLIA2.


Ketua Polis Daerah Sepang ACP Abdul Aziz Ali berkata kebakaran tersebut berlaku semasa penumpang berkenaan sedang menonton tayangan video di paparan skrin di tempat duduknya.


"Ketika leka menonton secara tiba-tiba bateri vape dalam beg yang berada atas peha lelaki itu terbakar."


Abdul Aziz berkata tindakan pantas anak kapal berjaya mengawal kebakaran dan pesawat selamat mendarat di KLIA2 pada 8.44 malam.


Beliau berkata lelaki tersebut kemudian membuat laporan polis sejurus mendarat.




38

Bagus
20

Marah
10

Terkejut
26

Sedih
28

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (133 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote airfilterkotor 25-10-2015 10:12 PM
kalau terbakar masa tengah isap...?
kalau meletop...?
Quote kelapaparut 25-10-2015 10:31 PM
Ni lah anak zahid kate cool sgt ni, harap ade fatwa haramkan vape spt meminum arak
Quote Changa 25-10-2015 10:33 PM
kenapa tak rentung sahaja penghisap nya sekali?
Quote HannahMontana 25-10-2015 10:33 PM
mmg cool kalau terbakar bersama atas udara dlm kapalterbang


kubodoh society
Quote hanalisa 25-10-2015 10:40 PM
vape lah lagi. sila sila..
Quote qronaldo7 25-10-2015 11:02 PM
Yg ade bateri mmg bahaya
Quote kemaruk 25-10-2015 11:03 PM
ramai member bangkem yang isap vape

bangkem respek pada yang isap vape sebab nak hentikan ketagihan isap rokok

tapi bangkem rasa nak terajang je yang hisap vape bukan nak hilangkan ketagihan, tapi mengada-ngada, siap tempat yang takleh hisap rokok (contohnya shopping complex) pon dia hembus asap vape

ini bukan nya nak hilangkan ketagihan, tapi nak hilangkan kepala diterajang bangkem

cibai la orang camni
Quote anarina 25-10-2015 11:47 PM
Lost for words
Quote Artemesiaa 25-10-2015 11:58 PM
Elok di buat larangan membawa secara hand carry ke dalam penerbangan.  Buat sepertimana pihak negara China mengharamkan penumpang membawa power bank secara hand carry.  Kalau nak bawak juga hanya boleh dibawa secara check in cargo untuk keselamatan.
Quote jfq 26-10-2015 12:17 AM
Tp kalau terbakar kat cargo lambat detect
Quote aHoi83 26-10-2015 12:57 AM
lelaki yg baterinya terbakar yg pg buat report??? tp malindo tak buat report pun???? something fishy dgn berita ni .

apepun aku rase kene kaji mengenai kemungkinan batery yg mudah terbakar ni bila berada dlm flight. sbb risiko bukan setakat dari bateri vape je, setau aku bateri power bank and laptop pun menggunakan batery yg sama.
Quote rendezrous 26-10-2015 01:01 AM
kalau aku dlm flght yg sma, mmg aku lempang mamat nih. giler bhyakan nyawa org lain
Quote clarizsa 26-10-2015 01:01 AM
Cash??

Hahahahahahaaaaahhhhaaaa
Quote Thuglife 26-10-2015 09:12 AM
kemaruk: ramai member bangkem yang isap vapebangkem respek pada yang isap vape sebab nak hentikan ketagihan isap rokoktapi bangkem rasa nak terajang je yang hi ...


betol.. aku sokong apa ko kata..  isap vape sbb nk brenti merokok.. sbb laki aku dulu mmg kuat sanagt merokok. beberapa bln nir dia start guna vepe.. langsung dia x beli rokok.. n dia langsung dah xbleh isap rokok. org yang isap vape n mula belagak n xtauk tmpt sesuai ke x untk vape tu mmg jilake tahap dewa
Quote crystel 26-10-2015 09:19 AM
Yang bawak vape pulak pi report polis...
Macam dia pulak mangsa
Quote unguaurora 26-10-2015 09:43 AM
Artemesiaa replied at 25-10-2015 11:58 PM
Elok di buat larangan membawa secara hand carry ke dalam penerbangan.  Buat sepertimana pihak negara ...

kalau terbako dlm cargo lg bahaya oooo... blh terbako semua bagasi. pastu meletop flight tu. better la meletop kat cabin je..huhu
Quote JohnPuteh 26-10-2015 09:44 AM
dulu aku bangga betul visap vape..tapi bila tgk ummah yg hisap vape semua jenis perangai makcik2 pprt aku terus hilang mood nak hisap vape..dulu hisap vape nampak cool skrg hisap vape nampak fool..kalau nak tgk perangai ummah vaoe pergi je join group2 depa
Quote sofiazara 26-10-2015 09:49 AM
yup. selalu nampak acik2 bertudung hisap vape
umur 30-50
hahahaaaaa bohsia wannabe
Quote amyza 26-10-2015 09:51 AM
Membahayakan penumpang lain lah.mesti diorg panik pastu xtido sampai ke kl 2jam stgh

Lihat semua komen(38)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

29-5-2024 04:56 PM GMT+8 , Processed in 0.092590 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top