CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Menari Sambil Menghasilkan Mi, Chef Ini Tiba-tiba Menjadi Popular

28-2-2017 12:56 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3796| Komen: 23

Description: Gara-gara menari sambil menyiapkan mi, gaya spontan buat seorang chef berasal dari Chengdu, Wilayah Sichuan di barat daya China berjaya mencuri perhatian warga netizen di media sosial.

Gara-gara menari sambil menyiapkan mi, gaya spontan buat seorang chef berasal dari Chengdu, Wilayah Sichuan di barat daya China berjaya mencuri perhatian warga netizen di media sosial. 


Menurut laporan South China Morning Post (SCMP), paparan video chef yang berusia 31 tahun itu menjadi viral semasa sambutan Tahun Baru Cina.

Difahamkan, dia mula beraksi sedemikian mulai bulan Mac tahun lepas untuk menarik lebih ramai pelanggan berikutan perniagaan mengalami kemerosotan. 

Beberapa penambahbaikan telah dilakukannya dari semasa semasa, antaranya seperti menggunakan muzik pop dan ekspresi mimik muka, termasuk juga memutar, melompat dan membentuk gaya gelombang ketika menghasilkan mi itu.

"Longevity noodles" adalah sejenis mi yang merupakan produk khas keluaran di pekan Huanglongxi dan mi berkenaan dibentuk daripada sehelai mi yang mampu menjadi semangkuk mi yang penuh.

Hasil video tersebut menjadi viral, menarik ramai pelancong datang mengunjung ke pekan itu semata-mata untuk berjumpa dia. 

Selain itu, dia juga terima tawaran kerja yang sanggup dibayar gaji tinggi.

Bagaimanapun, dilaporkan kini lelaki itu masih kekal bekerja di restoran itu, tetapi dia berhajat untuk membuka kedai milik sendiri.- CARI


34

Bagus
30

Marah
24

Terkejut
33

Sedih
41

Lawak
37

Bosan

Friends Rank (199 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tumpanglalu74 28-2-2017 01:11 PM
Top ke bottom dia ni?

Quote kelip2_07 28-2-2017 01:15 PM
muka mcm sangap jer
Quote fynnkakiblock 28-2-2017 01:15 PM

gaydar chuols rosak ke
Quote kaktom 28-2-2017 01:21 PM
Kaktom kan, kalau kafir masak, kaktom tak makan
Quote samasam90 28-2-2017 01:25 PM
dengan mee pun boleh high... tahu la saiz macam tu..
Quote mrizumi 28-2-2017 01:39 PM
Gituh...awwww....
Quote Madel 28-2-2017 01:40 PM
Poyo betul..geli eh aku nak makan ..
Sama la mcm salt bae tu ..mcm mana la org leh telan..geli aku
Quote imransulaiman 28-2-2017 01:44 PM
kaktom replied at 28-2-2017 01:21 PM
Kaktom kan, kalau kafir masak, kaktom tak makan

Straight forward nya kaktom  
Quote mey12 28-2-2017 01:52 PM
awat muka teruk bebenor? hahahaha
Quote jpbstarlife 28-2-2017 04:54 PM
pikir 10 kali aku nak makan..
Quote jazaa100 28-2-2017 05:00 PM
tumpanglalu74 replied at 28-2-2017 01:11 PM
Top ke bottom dia ni?

Ke situ pulak kau.....


Quote kaspar0v 28-2-2017 05:03 PM
ko nak berjoget, berjoget je la sial. siap buat air muka, terngangah mulut mcm nak mintak kaki je. buang masa aku tengok video ni
Quote ronapink 28-2-2017 06:11 PM
kalau 8jam keje, menari mcm tu..

xsemput ke
Quote WhiskeyScotch 28-2-2017 08:26 PM
Ayooo jijik pula tengok. I terus stop kan video lepas 2 saat tgk raut wajah chef ni.
Quote raihaneem 28-2-2017 08:42 PM
Tak kena lantai atau dapoq ka mee ni...
Mimik muka dia tu..
Quote -electrifying- 1-3-2017 02:34 PM
rasa nk pijak je
Quote CrowneGlory 1-3-2017 02:37 PM
menari mcm otak tak betul pun boleh popular...mudah terhibur org2 china ni

btw...mi nya nmpk ...jijikss
Quote budaktua 1-3-2017 02:41 PM
CrowneGlory replied at 1-3-2017 02:37 PM
menari mcm otak tak betul pun boleh popular...mudah terhibur org2 china ni

btw...mi nya nmpk ...j ...

alaaa.. lebih krg mcm pertandingan buat teh tarik la.... pusing2...lambung celah kangkang bagai... lalu ke nak minum...?

Quote spiderman80 1-3-2017 02:45 PM
Kalau muka dia tak menyampah, boleh jer try mi dia tu.

Lihat semua komen(23)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 02:10 PM GMT+8 , Processed in 0.077747 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top