CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pelajar Malaysia Yang Hilang Di New Zealand, Mayatnya Sudah Ditemui

28-2-2017 04:27 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6176| Komen: 43

Description: Semalam, laman web Radio New Zealand (RNZ) melaporkan usaha untuk mencari lelaki rakyat Malaysia yang hilang di Tasik Karapiro akan disambung semula kelmarin sejurus pihak polis menerima maklumat.
Semalam, laman web Radio New Zealand (RNZ) melaporkan usaha untuk mencari lelaki rakyat Malaysia yang hilang di Tasik Karapiro akan disambung semula kelmarin sejurus pihak polis menerima maklumat. 


Mangsa dikenali sebagai Abdul Amzar Azim Azmi, seorang pelajar MARA yang berusia 21 tahun yang dikatakan hilang di lokasi kejadian pada 3.30 petang waktu tempatan (10.30 pagi waktu Malaysia), Ahad lalu.

Kelmarin Wisma Putra mengesahkan, mayat mangsa dijumpai lemas oleh pasukan penyelamat pada tengah hari kelmarin.  

Wisma Putra dalam satu kenyataan memaklumkan, Pegawai dari Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Wellington sudah berada di Hamilton bagi tujuan penyelarasan dengan bantuan pihak berkuasa tempatan.

"Sehubungan itu, Wisma Putra ingin menzahirkan ucapan takziah ke atas pihak keluarga dan rakan mangsa yang terlibat dalam insiden ini." 

Sementara itu, bapa arwah, Azmi Abu Seman, 49, berkata anaknya berat hati untuk kembali ke negara itu selepas pulang bercuti minggu lalu. 


"Saya berharap semuanya berjalan lancar. Pihak MARA juga berjanji akan menanggung segala kos untuk membawa pulang jenazah anak saya." 

Arwah anak sulung dalam lima beradik dan satu-satunya anak lelaki dalam keluarga itu.- CARI

sumber foto: Berita Harian

23

Bagus
10

Marah
14

Terkejut
31

Sedih
28

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (131 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote white_musk 27-2-2017 06:17 PM
Sayangnya ko dik
Quote zawara 27-2-2017 07:07 PM
Takziah......
Quote dodolgemok 27-2-2017 07:14 PM
Takziah dek
Quote chazey 27-2-2017 07:26 PM
Takziah buat keluarga.
Quote Changa 27-2-2017 07:39 PM
LaksamanaBentan replied at 27-2-2017 06:12 PM
Pelajar Malaysia 21 Tahun Dari Kedah Mati Lemas Di New Zealand

BY FAROUQ JOHARI — 27 FEB 2017

Selayak nya lah, hadap sangat nak pose swag walaupun tak pandai berenang.
Demi likes kan? Sanggup innalillah kau dek  
Quote ronapink 27-2-2017 07:57 PM
tajaan mara ke jpa ni
Quote she 27-2-2017 07:59 PM
Air cetek paras lutut

Jangan pernah percayakan air...air ni masa sikit mmg seronok...tapi bila banyak silap2 mengandung eh silap2 lemas
Quote WhiskeyScotch 27-2-2017 08:01 PM
Innalillah. Takziah buat keluarga arwah. Al-fatihah.
Quote Wakefield 27-2-2017 08:15 PM
ronapink replied at 27-2-2017 07:57 PM
tajaan mara ke jpa ni


Mara  

Quote aleesyasofia 27-2-2017 09:49 PM
Innalillahiwainnailaihi rojiun.. salam takziah..
Quote cmf_jeangrey 27-2-2017 10:06 PM
Panik kot....kadang yg reti berenang pun boleh terkapai2...innalillah
Quote qumbu 27-2-2017 11:13 PM
Al-Fatihah...dan takziah pada keluarga
Quote knnk 27-2-2017 11:17 PM
Innalillah. Takziah utk keluarga.
Quote MissNigga 27-2-2017 11:28 PM
sedeynya ....
salam takziah wat family aruah
Quote InVendeTTa 28-2-2017 12:03 AM
mcm bebudak outdoorsy je gayanya..org cam gini pantang nampak xtreme mulalah pose mcm2 nak bergambo..moga gumbira dn dicucuri rahmat ko di sana dik..
Quote ronapink 28-2-2017 12:39 AM

jenazah akan dibawa balik ke malaysia ke
Quote chinta89 28-2-2017 02:13 PM
takziah.......
Quote kucen_miang 28-2-2017 03:50 PM
innalillah...


tempat ni  cantik


Quote lolita737 28-2-2017 03:53 PM
takziah..harap keluarganya tabah..

Lihat semua komen(43)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 08:42 AM GMT+8 , Processed in 0.060041 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top