CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lemas Ketika Leka Main Telefon Bimbit

4-1-2016 12:36 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 7512| Komen: 31

Description: Rakaman litar tertutup CCTV merakam detik-detik menyayat hati tersebut....


Oleh : Fyruz Hanna

CHINA: Padah akibat terlalu leka menggunakan telefon pintar menyebabkan wanita ini terjatuh ke dalam sungai dan mati akibat lemas.

Selama dua minit wanita itu bergelut untuk menyelamatkan diri namun dia tidak berjaya kerana tidak tahu berenang.

Rakaman litar tertutup CCTV merakam detik-detik menyayat hati tersebut. Wanita itu dipercayai seorang pekerja asing dan mempunyai dua orang anak.

Mayat wanita terbabit dijumpa suami selepas menemui kasutnya terapung di permukaan sungai apabila keluar mencarinya keesokkan pagi. 

Walaupun kedalam sungai itu hanya paras dada namun ia membahayakan kepada sesiapa yang tak tahu berenang dan panik. -CARI Infonet.
12

Bagus
6

Marah
5

Terkejut
9

Sedih
7

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (44 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote aderaderker 3-1-2016 05:00 PM
Wang and Yang..
Nasib baik lah bini bukan nama Yin
Quote shernazz 3-1-2016 05:01 PM
siannya.
jangan leka tengok forum la kengkawan
Quote abangbeca 3-1-2016 05:16 PM
Mana bideo .
Quote R2D2 3-1-2016 05:31 PM
[youtube]mgIsPd5sWRE[/youtube]
Quote abangbeca 3-1-2016 05:36 PM
R2D2 replied at 3-1-2016 05:31 PM

Wuhuu siannya.... bahyanyer macam tu jer kedudukan sg ngan jalan... agaknyer dah biasa kot org jatuh dlm tu...
Quote matchstick 3-1-2016 05:58 PM
baru bulan lps kaki aku terpeleot jatuh gara2 pandang henpon sambil jalan. retak tulang terpaksa makan kalsium hari2..since kejadian tu insap aku. naseb baik terpeleot kaki je
Quote Knowlee 3-1-2016 06:24 PM
Mujurlah ai jenis berhenti dulu kat tepi, atau duduk kat kerusi, baru tengok handphone. Ai tak boleh naik membaca atau menaip kat phone sambil berjalan.
Quote Mary_jane 3-1-2016 08:24 PM
Tadi ada video kat berita tv9. Ya ampun leka sangat dengan handphone sampai meragut nyawa sendiri.
Quote wadiunong 3-1-2016 08:29 PM
kt tempat public & dlm train boleh nampak spesis2 yg leka ber hp ni. Lg satu bila kuar dari train jalan slow dok berhp. Susahkn org lain
Quote skyreds 3-1-2016 08:48 PM
payah orang macamnie ... nak men hp tu duduk la  
Quote pasemboq 3-1-2016 09:02 PM
ahkak speku heshe tetap bimbang ponsel beliyaw masuk ayaq even nk keok.
Quote sukacactus 3-1-2016 09:20 PM
Bahayanya sungai kat tepi jln tu
Xde penghadang ke
Yg mangsa tu pun satu...brenti la kejap tgk hp br jln...kan ke dah ko yg jln skali
Quote penang1st 3-1-2016 09:28 PM
ramai driver suka texting semasa memandu...

learn from this incident pls...
Quote MissNigga 3-1-2016 09:30 PM
skrg musim sejuk kat china .... dah ar panic ... terjatuh lak dalam air yang sejuk membeku ....
Quote azilamie2 3-1-2016 09:35 PM
Bahayanyaaaa la
Quote adel7 3-1-2016 09:37 PM
Kat sini pun sama. Ramai je yang leka. Tgh drive pun beria nak texting. Bawak kereta ke tgh ke tepi. Kita yg kat blkg ni plak jadi mangsa kadang2.
Quote cpixie 3-1-2016 09:46 PM

Bila dah tahu kisah kematian dan tengok video ni cam dia berjalan untuk menemui ajal
Quote jfq 3-1-2016 09:52 PM
Belum ada yg sebutkan.
Cash la kak. Selayaknya
Aku mmg anti org yg jln sambil tgk hp pastu expect other ppl to make way
Quote Madel 3-1-2016 10:09 PM
Skeri pulak tenguk bideo nya
Dgn suasana malam hening gini..sunyi sepi..sorg ummah pun tak ada
Dah mcm movie seram

Lihat semua komen(31)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 01:29 AM GMT+8 , Processed in 0.111947 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top