CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Empat Maut Ketika Menaiki Rakit Pelampung Di Taman Tema Dreamworld, Australia

26-10-2016 12:21 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 8568| Komen: 33

Description: Empat maut dalam kemalangan di sebuah taman tema popular Dreamworld di Gold Coast Australia kelmarin.

Empat maut dalam kemalangan di sebuah taman tema popular Dreamworld di Gold Coast Australia kelmarin. 

Menurut laporan The Australian, tragedi tersebut berlaku pada 2 petang waktu tempatan. Permainan yang berlaku kemlangan adalah antara permainan yang paling digemari di taman tema tersebut iaitu Thunder River Rapids. 



sumber foto: www.theaustralian.com.au


sumber foto: www.theaustralian.com.au

Permainan itu membolehkan 3 hingga 6 orang menduduki dalam sebuah rakit berbentuk tayar terapung, dan sebenarnya bentuk permainan tersebut tiada berunsurkan bahaya. 


Tetapi entah bagaimana, rakit tersebut tiba-tiba terbalik disebabkan tali getah penggerak bermasalah dan mengakibatkan 4 orang terkorban. 

Difahamkan mangsa kematian semuanya merupakan orang dewasa yang lingkungan umur mereka antara 32 sehingga 40 tahun. Datuk Bandar Gold Coast Tom Tate berkata hari ini sebagai 'hari yang sangat menyedihkan bagi bandar kita'.

Menurut saksi, ketika itu kelihatan empat orang menaiki sebuah rakit berbentuk tayar terapung, tetapi ada seorang perempuan telah dicampak keluar dari rakit itu sebelum perahu itu terbalik. 

Empat mangsa kematian adalah terdiri daripada dua keluarga, termasuk dua orang ibu. Sementara itu, terdapat dua orang kanak-kanak berjaya diselamatkan. 


sumber foto: www.theaustralian.com.au

Menurut pihak polis, punca kemalangan masih belum diketahui setakat ini.

Pada April lalu, taman tema tersebut pernah ada seorang pelancong yang ketika bermain Rocky Hollow Log Ride, dikatakan hampir menemui ajal akibat terjatuh dari perahu.- CARI

14

Bagus
9

Marah
12

Terkejut
12

Sedih
22

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (87 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 26-10-2016 01:51 PM
kenapa ak pening baca berita ni? mcm x lulus Bm pun ade
Quote pyropura 26-10-2016 01:53 PM
cash lar buat yahudi gay si Geffen
Quote Modngengade 26-10-2016 01:57 PM
chinta89 replied at 26-10-2016 05:51 AM
kenapa ak pening baca berita ni? mcm x lulus Bm pun ade

bagilah peluang kepada wartawan CARI untuk memperbaiki kelemahan mereka sis....
Quote famri7 26-10-2016 01:58 PM
Semoga roh dicucuri rahmat.
Quote zafira 26-10-2016 01:59 PM
tengok tv semalam... ingatkan roller coaster ke hape... rupanya rakit ni... takutnya...benda yang kita tak sangka pulak boleh jadi macam ni...
Quote pittjie 26-10-2016 02:00 PM
Modngengade replied at 26-10-2016 01:57 PM
bagilah peluang kepada wartawan CARI untuk memperbaiki kelemahan mereka sis....

sbb tu kena komplen .. baru dia org tau tahap bahasa macam hapa2 je. kalau dibiarkan je .. mmg terus2an tak ada usaha nak memperbaiki bahasa.

anyway ... how are u akak mod. lama tak bergesel nenen.
Quote Modngengade 26-10-2016 02:05 PM
pittjie replied at 26-10-2016 06:00 AM
sbb tu kena komplen .. baru dia org tau tahap bahasa macam hapa2 je. kalau dibiarkan je .. mmg ter ...

ye la sis....tapi kakak suka attitude LTS yg terbuka menerima teguran....

kakak skrg sibuk sis....sedang merangka plan selepas pencen nanti huhu....
mcm2 plan  and one of them jadi agent insuran takaful

Quote dodolgemok 26-10-2016 02:12 PM
Modngengade replied at 26-10-2016 01:57 PM
bagilah peluang kepada wartawan CARI untuk memperbaiki kelemahan mereka sis....

Mereka berada pada level yg berbeza  
Quote nour2001 26-10-2016 02:17 PM
Dah banyak kali komplen dah..tak buat apa2..ni negligence,...habislah mungkin dreamwork terus tutup lepas ni..baru je riki2 nak pegi bulan dec ni...
Quote yatiehanny 26-10-2016 02:20 PM
Edited by yatiehanny at 26-10-2016 02:23 PM



Nampak macam harmless ride. Takziah.
Quote Modngengade 26-10-2016 02:57 PM
dodolgemok replied at 26-10-2016 06:12 AM
Mereka berada pada level yg berbeza

kowser sgt  kan sis....level langit ketujuh kah?

Quote CaTtLeRaNcH 26-10-2016 03:34 PM
Xpakai life jaket ke main benda ni
Quote nononcrux 26-10-2016 03:41 PM
Modngengade replied at 26-10-2016 01:57 PM
bagilah peluang kepada wartawan CARI untuk memperbaiki kelemahan mereka sis....

yea btl tu
Quote ira_229 26-10-2016 03:46 PM
kalau pergi taman tema suka naik yg ini..
yg tk best baju selalu basah..
Quote Modngengade 26-10-2016 04:12 PM
ira_229 replied at 26-10-2016 07:46 AM
kalau pergi taman tema suka naik yg ini..
yg tk best baju selalu basah..

haah, kat sunway lagoon pun dok naik yg ni....rasa pprt sgt pun ada

Quote Lina66 26-10-2016 04:14 PM

cukup seronok bila dpt naik bump boat ni..
Quote ira_229 26-10-2016 04:15 PM
Modngengade replied at 26-10-2016 04:12 PM
haah, kat sunway lagoon pun dok naik yg ni....rasa pprt sgt pun ada

apa pulak pprt....bestlah esp part dia slide kat air terjun tu...siap baju mesti basah punya... suka naik yg ini selain roller coaster..
Quote kuewTiau 26-10-2016 04:43 PM
tengok gambar baru paham
Quote AbukRokok 26-10-2016 05:05 PM
Final Destination 7

Lihat semua komen(33)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 06:21 AM GMT+8 , Processed in 0.081739 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top